Friday, April 13, 2012

~ Ini Entry Super Rojak ~

Assalammualaikum.....

Hello kacak dan cantik..~! How are u..? Firstly, awas ye.. ini entry rojak. Hopefully u tak muntah baca entry i yang super rojak ni..muehehe.. 3 minggu lebih i tak update blog. Jangan risau, blog ini masih bernyawa yaw. Nak buat macam mana kakak abang hoi..  tengok saja jadual gua, padat sendat dan mampat... *sila scroll entry di bawah*.  Dek terlalu penat dengan pelbagai aktiviti, akhirnya gua demam. Nasib baik, balik dengan adik aku. Ada jugak orang tolong angkatkan beg. Dear brother, thanks tolong angkat bag akak yang besar itu. Huhuhu, maklong la.. aku kalau balik cuti seminggu barang nya macam cuti sebulan. (~__~) 

Okay, ini diantara aktiviti yang sempat aku rakam kan... sebahagian dari kenangan dan pengalaman. U know what..? pengalaman tak boleh di beli, tetapi boleh di cari. (^^,) Berharga bukan..? Event kolej pertama ialah Karnival Intelek D'Kosass.. Meriah kau~! kelas gitu.. siap ada press lagi. Hah.. yang paling menjadi kegilaan dan hampir histeria apabila ada sesi bersama RAM (ramlee awang murshid).. sapa tak kenal RAM..? korang duduk gua ke..? huhuhu.. Dia ni novelis thriller no.1. 


Masing-masing muka gembira je kaaan....

Walaupun arena penulisan di monopoli oleh kaum hawa. Tetapi RAM mempunyai peminat yang tersendiri... Tabik spring~! Amalkan persaingan yang sihat.. Best writer win..! hehehe.. Semasa KIDKO berlangsung, aku dan mereka yang terlibat perlu bersiap sedia untuk event seterusnya iaitu... Festival Teater inter Kolej (FESTIK). Ini first time aku terlibat dengan teater.. opkos la bukan aku yang berlakon.. kalau menari mak okeh jeee~! huhuhu.. Sangat penat.. sangat tertekan.. dan sangat-sangat.....huh. Boleh naik tekanan darah aku masa ni. Stress tahap dewa punya. 


yeah.. as a crew hokeh~!


Terlibat secara tidak langsung sebagai salah seorang ajk prop. Apa pun congrats kosass kerana berjaya menggondol tempat ketiga. Walau penat, tapi berbaloi. Teater yang kami bawakan bertajuk Gejolak.. kisah kehidupan di dalam penjara. Ada mesej yang tersendiri dalam setiap babak. Suka ada duka pun ada.. Wei papan penjara tu kitorang terpaksa cat guna span basuh pinggan! Hampir tercabut tangan aku.. tak boleh guna roll, sebab cat tak lekat dekat papan.. 3 hari lepas festik, aku berkejar pulak dengan Program Intensive Kecemerlangan Akademik (PIKA). Bertanggungjawab untuk uruskan sijil, hadiah dan cenderamata. 

Paling terbaik apabila, FESTIK dan PIKA clash dengan minggu test. Macam nak menangis masa tu.. huhuhu.. Dalam hati rasa nak sekel-sekel je penganjur program. Apa pun pelajaran tetap no.1 yedok..?. Memang sangat busy. Tapi kita perlu bijak mencuri masa. Ok, aku tak la cakap time management aku power gila. Tapi aku cuba sedaya upaya membahagikan masa 24 jam yang aku ada. Jadual kuliah aku padat dari pagi sampai petang.. malam lepas maghrib aku study dekat library sampai 10.30 pm *waktu library tutup* (=____=). Lepas tu balik kolej.. time ni kau da terbayang katil maklum la penat sesangat. Sekali dapat  mesej wat spoil je... huuhu....

" Di harap semua AJK dapat hadir kan diri tanpa gagal ke mesyuarat PIKA......tq"

" Sila turun mensyuarat... Felo sedang menunggu anda....."

"Datang ke dewan untuk uruskan prop......"

WTF...(what the fantastic) huuhuhu..... Harapan laa kalau dapat goyang kaki, duduk bersantai-santai atau tidur awal. Boleh je kalau aku wat duNNo. Tapi ni tangunggjawab rite..? Aku usaha setakat yang mampu.. selebihnya aku doa dan tawakal...minggu test semester ni sangat mencabar kesabaran dan menguji iman aku...orang cakap, bila kita redha dan ikhlas inysaallah segalanya di permudahkan.. (^___^).


Doakan aku semoga terus success... ye kawan-kawan...

Alhamdulillah segala urusan aku di permudahkan termasuk lah business kami yang mendapat sambutan orang ramai. Terima kasih kepada rakan kongsi yang menjaga gerai sewaktu i busy dengan PIKA


Gerai kami semasa FONESTA. (^^,)

Last but not least.  i nak ucapkan selamat bertunang kepada abg sedara (izan) dan tunang nya nani... semoga kekal dan bahagia hingga ke akhir hayat. Waktu bertunang banyak dugaan.. jadi banyak kan bersabar ye.. Apa pun i doakan yang terbaik buat kalian... =)



OhMissWhatEver__said :  Huh.. lega~! (^___^). Harapan, semoga jadual makan lebih tersusun selepas cuti ni... apa pun, breakfast jangan tinggal. itu wajib okeh~!! Nyte all. 


32 comments

April 13, 2012 at 12:20 AM

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu.

Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.

Saya pernah memenangi acara lompat dan lari dalam guni semasa darjah 2. Pernah makan burger dengan kawan-kawan sambil sengih sebab terlupa tutop zip.

Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. Silap komen ke ni.. ;p

April 13, 2012 at 12:24 AM

hahaha.. agak la..! salah entry ni.. ke salah blog.. ~___~ hihihi..

April 13, 2012 at 12:36 AM

wah jumpa RAM
suka2 novel dia best2 woo

congrate ye menang :)
all the best :)

April 13, 2012 at 12:42 AM

thanks dear... :) tu la, kebetulan jumpa RAM. sangat peramah. heheh

Anonymous
April 13, 2012 at 1:13 AM

ca'an : busy nya kakak.. jga diri k.aina. jgn lupa makan. luv u sis. :)

April 13, 2012 at 1:16 AM

dear.. dun worry ok. i'm fine, yeah i will. never skip lunch n meal. take care ur self darl. luv u more. ^___^

April 13, 2012 at 1:38 AM

Singgah menyinggah balik kat sini..Do vist my site back eh kak? ;-) P/S : Hidup kat U..Biasa la..Haha XD

April 13, 2012 at 1:50 AM

yeah.. it's normal~! orite dear.. i will.. ^^,

April 13, 2012 at 3:34 AM

sgt mengimbau kenangan zaman uni ni..dulu pun busy mcm ni..mcm2 program..mcm2 cobaan..tp pengalaman ni la yg paling manis utk dikenang~ ;)

April 13, 2012 at 8:06 AM

hamek ko! 3 event 1 entry. 3-in-1! Haha. Ni belom masuk shoe fair. (^_____^)

April 13, 2012 at 9:23 AM

baca entri ni memang WTFantastic laaa aina punya sibuk...hihi



teringat la zaman study dulu, cenggini la sibuknya aktiviti dalam kampus satu hal, habis semua kena packing barang2 pergi site lagi....pengalaman memang tak boleh dibeli kan kan kan... :D

April 13, 2012 at 12:14 PM

Wah.. Sis dah lama x online.. Hehe , saya kenal ramlee awang mursyid . Tp x pernah baca novel dia.. Novel dia macam pelik *tetiba* .. Whoaa, sis dah bukak bussines :)

April 13, 2012 at 1:12 PM

wahhhh, mmg rojak abes nih

jom join contest

http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2012/04/contest-walid-dan-ikha-bubble-dialog.html

April 13, 2012 at 4:17 PM

bebetoi rojak passembok ni hahah.54.5/60??tu mesti soalan kelas lompat darjah 6 kan?hahaha nway gudlak ye aina :)

April 13, 2012 at 5:07 PM

~SaL IjOu~: betul...aktivit ni melatih kita work under pressure.. :) yup2, satu hari akan menjadi memori yg manis utk dikenang.. :)

April 13, 2012 at 5:08 PM

Blog Fatin Fadhillah: hahaha.. betul~! shoe fair.. coming soon. :) 3 in 1 terus. berkepuk den simpan cite ni smua. haha.:P

April 13, 2012 at 5:09 PM

Aien Alien: haha.. fantastic habis. :) betul aien, aina sokong tu... pengalaman memang tak blh di beli..

April 13, 2012 at 5:11 PM

Ratu Lissa: alhamdulillah... doakan bisnes sis terus maju k dear. :)

April 13, 2012 at 5:11 PM

CintaZulaikhaaa: huhuhi..memang rojak petis punya entry. haha. insyaallah, bila free aina join. :)

April 13, 2012 at 5:13 PM

afzalsukasuki : hahaha.. memang pasembok afzal. compact dalam 1 entry =) haha, soalan lompat darjah 6 heh..bdw, thanks afzal.!

April 13, 2012 at 6:12 PM

long time no see aina! hehehe..
busy rupanya..:D

April 13, 2012 at 6:19 PM

Teenager Housemaid: yeah.. long time no see u too dear~! hehehe.. itu la sebab nya o_____O. rindu gila nak berblogging mcm dlu2.. hehehe..

April 13, 2012 at 9:28 PM

hahah, lepas geram mnulis ke hape nih ?ahah

April 14, 2012 at 7:43 PM

ingt rojak buah jew ada entry rojak pun ada.. hehe.. wah tggi tu dapa markah ujian.. dulu kakak ara pun blaja UPM :)

April 16, 2012 at 4:37 AM

wahh..siap boleh berniaga jugak tu..multi talented & aktif awak ni :)

April 18, 2012 at 12:31 PM

kikiki..mmg super rojak. btw. selamat bertunang dekat izan dan nani..:)

April 18, 2012 at 9:08 PM

anim :): muahahhaa... lebih kurang macam tu la anim. =P

April 18, 2012 at 9:09 PM

aRa ❤ aFiq™ : ow yeke.. =) course apa kakak ara dulu..? hahha, well satu entry utk semua. ^^,

April 18, 2012 at 9:10 PM

Liza Razak : hehehe, thanks u~! i bisness sebab minat. =)

April 18, 2012 at 9:12 PM

cik kiwi's : hahaha. super duper rojak kiwi. :) bdw, thanks!

April 24, 2012 at 3:46 PM

ingat Aina yg kawin td... hikhik... nasib baik

Post a Comment