Friday, July 27, 2018

~ Shapee Disposable Nursing Pad & Nursing Bra ~

Assalammualaikum....


Hai..! Harini nak share sikit tentang Disposal Nursing Pad & Nursing Bra dari Shapee. Selalu mak mak ni asik cari baju nursing friendly je kan.. Haaaa, okay kali ni nak cerita tentang sesuatu yang wajib ada dan keperluan untuk ibu menyusu. Iaitu Bra menyusu atau Nursing Bra.... Sebelum ada anak, tak pernah terfikir eh senang cerita tak pernah tahu pun nursing bra ni penting. Sampai la bila da ada anak, baru la tersedar susah nya pakai bra biasa... Especially working mom yang kena pam susu setiap 3 jam.


Shapee for Nursing Bra & Disposable Nursing Pad

Jadi, buat bakal ibu dan para ibu.. da boleh la masukkan dalam wishlist antara barang yang wajib ada. So, start rasa kesusahan masa nak pam susu.... terus la iols beli nursing bra. Awal awal try hat yang murah je... yela sebab tak tau sizing and cutting dia macam mana.. sesuai ke idok. Ternyata Nursing Bra sangat memudah kan sesi pumping and breastfeed baby, tapi lepas tu tak berapa selesa. Jadi usha punya usha nursing bra yang best dan mampu milik akhirnya di pertemu kan dengan Shapee. 

Selain itu, Disposable Nursing Pad pun penting uols... bertujuan untuk mengelak tompok tompk basah. Biasa nya untuk mak mak yang kerja, terlewat masa pam kadang kadang tu normal. Jadi untuk mengelak kan baju basah boleh pakai Disposable Nursing Pad ni, Senang jenis pakai dan buang. Ada jugak yang material kain di pasaran. Boleh basuh.. tapi kalau aina, i lebih prefer jenis pakai buang. Bukan apa faktor masa... 


Okay, let me share specification Shapee Disposable Nursing Pad as below ;

  • Ultra-Thin design. 1mm thickness for extra comfort.
  • Dry- Comfy Technology. Stay dry for longer hours
  • Ultra-Water Absorber. Absorb up to 55ml breastmilk
  • 3D shaped design. Comfortably and discreet fit even when wet.
  • Leak Proof Coverage. Lock core helps absorb breastmilk for long lasting protection
  • Double Anti-Slip Adhesive strips. Peace of mind when on-the-go.
  • Made in Korea
  • Retail Price Rm 18.90 (introductory price : Rm 13.90)


OhMissBlossom__said : Must try mommy's! and you will love it. (^____^)




5 comments

July 27, 2018 at 8:59 AM

teringat zaman zaman BF dulu. kekadang dh pakai pun tembus T-T dah lah masa tu freehair, takde apa nak cover.

pernah jugak try pakai yang boleh basuh tu. tapi leceh lah lepas tu kena beli banyak. hehehe

July 27, 2018 at 11:39 AM

bagus nursing pad dari Shapee.memberi keselesaan kepada ibu menyusu

August 2, 2018 at 2:52 AM

Usually, I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job Man. Best article I have ever read

Keep it up!

August 20, 2018 at 9:48 AM

memang sesuai utk ibu menyusu, xlarat kot dgr org tego "apsl baju cikna basah tu'

September 24, 2018 at 11:34 AM

singgah n follow sini.. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com jugak :)

Post a Comment