Wednesday, December 7, 2016

~ MAHA 2016 di MAEPS, SERDANG ~

Assalammualaikum....

Wah lama hakak tak beraksi. Huhuhu.. Sendu tengok blog sendiri.!

Okay la, ni nak kabo.. Buat food lover & food hunter sekalian sekarang ni sedang berlangsung MAHA 2016 di Maeps Serdang. Pelbagai makanan dari industri kecil dan sederhana sedang giat di pasarkan. Yang pasti banyak produk muslim dan orang orang kita sedang kerah keringat untuk market kan produk depa. Jom support..!


Memandang kan husband iols duty dekat sana, weekend lepas berkesempatan la sis meluang kan masa di MAHA. Sumpah rambang mata nak. Pelbagai jenis makanan ada di jual. Pau Cendawan viral, Mee Kolok Sarawak, madu kelulut, susu unta, susu kambing, ais krim sorbet, ais krim pembagai jenis. You just name it. Buah & pokok-pokok tak payah cakap la. Banyak dan murah murah. Paling best, banyak tester.! Iols kenyang makan tester je. Hewhewhew. 

Ice cream Duran D-24 Panabella + Sambal kering abang Rizman terbaik.!

Eceh sempat la bergambo dengan retis... haih. Tengah tengah rasa sambal kering ni. Tetiba kena tegur pulak ;

RZ : Dik sedap tak..? Meh meh ambik gambar. Nak buat testimoni. 

Nah belanja la seketul gambar. Huhuhu... Okay sambal series Abang Rizman ni ada beberapa jenis. Antara nya  ; Sambal Kicap Berlado, Sambal Hitam Belimbing, Sambal Hijau & Sambal Garing Udang Kering. 

Ramai jugak artis yang hado. Dulu masa iols belajar dkt UPM,  time MAHA ni memang port baek untuk cari makan uols. Rindu pulak zaman belajar dok merempit dengan geng makan. (^^,) So, Jangan lepas kan peluang.! Datang hujung - hujung nak habis event lagi syiokkk.. Lagi murah murah harga yang depa tawar kan. Mohon berbelanja dengan berhemah & jangan sampai membazir tau. 



OhMissBlossom__said : Hujung tahun ni ber susun kenduri kawen.. (^^,) uols banyak kenduri tak..?



24 comments

December 7, 2016 at 12:16 PM

betul pencinta makanan bolehla dtg sini, tapi kena tahan mental dan fizikal oh ye tak lupa poket jugak haha..

December 7, 2016 at 12:42 PM

glemer jap..:)

December 7, 2016 at 2:57 PM

Waah... sempat berposing dgn artis lagi ye Aina.

Kalau dekat kakak pun nak pergi tapi jauh dan tak cuti tu yg tak pergi pun.

December 7, 2016 at 11:00 PM

Sedapnya pau cendawan viral! SUka suka suka!

Best jugak ada event camni kan.. boleh membantu peniaga di luar sana :)

Aina jarang update blog sekarang. Sibuk semestinya tambah lagi selepas kahwin kan :D

December 8, 2016 at 2:14 PM

@Mila Ahmad kannnn... huhu sesak! aina pergi hari ahad ya rabbb panas terik org pulak ramai. mcm nak demam rasa. hihi

December 8, 2016 at 2:14 PM

@Normi Nieza hihi tumpang glam skit =)

December 8, 2016 at 2:15 PM

@Kakzakie Purvit tu la kakkkk hehehe.. jauh x pyh la kak. da la rmi org. yg ada baby kecik tu palg kesian. sedih sy tgk

December 8, 2016 at 2:16 PM

@Siqah Hussin sedap siqahh! btul tu tlg pasar kan produk yg bru nak up.. sgt jarang! hujung tahun ni lg xde masa. sibuk sikit. insyaallah update sesikit story nnti. tq sggh siqa =)

December 8, 2016 at 2:57 PM

Kalau ada rezeki nk pi MAHA 2017 sbb bajet thn ni dah digunakan utk trip ke Perak n Penang.

December 8, 2016 at 4:24 PM

@Abam Kie Insyaallah sampai. =)

December 9, 2016 at 6:12 PM

belom berkesempatan nak pergi walaupun teringin sangat

December 9, 2016 at 11:18 PM

dekat je ngan rumah tapi tak dapat pergi sebab belajar kat kuantan T_T huhuhu. tak tau pun ada apa kat sana ekceli

December 10, 2016 at 11:43 PM

lya jauh, tak dapat nak pi :'(

December 11, 2016 at 2:47 PM

HARI NI MAHA DAH LAST MESTI RAMAI YG BERTUMPU KKKE SANA MENCARI AAPA YG DIINGIN

December 12, 2016 at 10:42 AM

Ainaaaa~ Lamaaa tak nampak di sini. Busy ye . Slalu jugak nadia singgah tapi Aina tak ada.

Kannn dgr cerita MAHA best sebab bnyk makanan boleh cuba . Teringin gak nak gie tapi tak kesampaian lagi.

December 12, 2016 at 2:30 PM

Assalamualaikum aiNa,

Seronok kann aiNa.. Sis tumpang tengok gambar dari blog aiNa jer sebab tak rela tempuh orang ramai kat MAHA tu.. Kalau ada rezeki dan terbuka hati boleh lah redah..

December 13, 2016 at 1:01 PM

@Nabila Syifa xpe sis tahun dpn ada lagi. insyaallah sampai hehe =)

December 13, 2016 at 1:02 PM

@Aisya사쿠라♥ byk makanan je dear. Berkaitan hasil2 pertanian, industri kecil n sederhana yg bru nak naik. menarik =)

December 13, 2016 at 1:03 PM

@Lya Amie alolo xpe. mana tau thun dpn tetiba dtg kl.. n ada maha. blh nyiggah hehe

December 13, 2016 at 1:03 PM

@paridah yesss kak. depa buat lelong mlm pulak tu hehe

December 13, 2016 at 1:03 PM

@nadiah izzatynia!! aah niaa sob. kekadang je smpt update. xpe tiap2 thun ada. next time blh lg dtg =)

December 13, 2016 at 1:05 PM

@LZ - The Blog Owner Waalaikumsalam kak... seronok. alhamdulillah hahaha tu la dia kak. ahad masa perasmian mmg ramai sesangat. panas terik pulak cuaca. klu ada anak kecik or budak kecik xpyh la pegi sian depa nnti =) insyaallah xdtg tahun ni mana tau tahun dpn tergerak hati nak singgah =)

December 14, 2016 at 10:43 AM

Mcm menarik je eskrim durian tu Aina. Hakak tak pernah pergi pun MAHA ni. Tengok org mcm best je. Tp bila mengenangkan nak jalan, nak solat tu yg mcm malas pulak.

December 14, 2016 at 10:46 AM

@hainom OKje betullllllllll! huhuhu nasb baik masa aina pegi tu tgh bendera merah. klu x makk bersesak jugak nak solat tu.

Post a Comment