Friday, January 12, 2018

~ Permulaan 2018 ~

Assalammualaikum....

Happy new year!
Welcome 2018 (^_^)....... Harap tak lambat wish naa. 




Tahun baru, azam baru, kerja baru.! Eh.?? Alhamdulillah after 3 and half years journey with Petronas Upstream, it's time for me to make a move. Teringat ayat boss masa farewell rabu lepas ;

" We are welcoming you back if you change your mind "

Yessss this is heartbreaking, but for salary jumping and experience growth i have thoooo. Needless to say I'm bidding goodbye to Petrophysics Department. Seriously, I gained wealth of knowledge here which I will treasure forever. Huwaaa mata masuk habuk pulak. Apply kerja masa maternity saja gatal tangan, confinement period kan tak de buat apa sangat selain online shopping. (^_~) Huhuhu.. Seminggu naik kerja dapat interview, 2 minggu naik kerja dapat offer letter, tak sampai sebulan naik da nak resign. Pening bos iols nokkk... =P

Mungkin ni la yang orang cakap rezeki anak. Alhamdulillah, Allah permudah kan. Future company ni dekat sikit dengan rumah. So, quite convenient for me. Baby fully BF, sekarang fasa kuat menyusu.. Tak sampai petang susu da habis bagi 4oz x 5. Boleh bayang.? mana tak ibu makin kering persis ikan kering... hewhew. Bila susu habis, gelabah la nak balik dari KLCC ok travel to Seri Kembangan dengan jammed nya alahai.. tak mau la tua atas jalan je.

Is not easy to made a decision. Sampai demam fikir... lepas istikharah demi istikharah baru buat keputusan. Semoga Allah bantu dan ini yang terbaik, demi anak jugak hehehe. Yela, da jadi mak mak, apa apa hal anak mesti kita fikir dulu yedak mak mak veteran.? hehehe. From oil n gas industry kita lompat pergi medical line... Hopefully i can served people with my best. Amin. Permulaan 2018 yang baik, semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelum nya. Azam uols apa.? Semoga 2018 di murah kan rezeki, di permudah kan segalan urusan & tercapai segala hajat yang belum tercapai.. Paling penting, azam pertingkat kan amal ibadah. Sama sama kita mengingati, tahun depan iols 3 seriess omg I'm getting old ~ ~ ~

Sekian, done update 1st entry 2018. =P


OhMissBlossom__said ; Ibu ibu berjaya BF baby sampai umur berapa..? mind to share with me....? If ada milkbooster atau apa apa amalan banyak kan susu sila kan komen.. Tq~! 






1 comment

January 14, 2018 at 8:12 AM

Selamat Tahun Baru Aina! Oh nak tukar tempat keje yeh... gud luck. Eloklah tu Aina sementara masih muda, ada peluang dan convinient...

Hakak yg sulung dulu 2 tahun sebab nak beradik, no 2 dan no 3 rasanya 3 tahun jugaklah

Post a Comment