Saturday, March 17, 2012

~Campus Story....!!~

Assalammualaikum....

Selamat pagi Malaysia. Mulakan hari anda dengan senyuman. (^__^) puh..puh! berdebu berhabuk bersawang da blog ni. Agak lama tak hupdate blog. Do u miss me readers, viewers, stalker or haters.?? kehkeh... Nikmat nya bila weekend dapat merehat kan diri. Apa plan u all hari ni..? hah, mesti pergi gathering GBS kan. Sob..sob...sob..*sedih tak dapat join* kepada warga GBS enjoyed ur weekend. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. amin!. 

Okeh, hari ni i update serba sedikit tentang kehidupan yang telah di tempuhi sepanjang 4 minggu berada di sini. So far, okay. Cuma awal-awal masuk hari tu, ada sedikit kelam kabut uruskan pendaftaran kursus environmental forensic. Hampir tercabut skru tulang aku turun naik bahagian hal ehwal pelajar dan fakulti.  Rasa macam da berjalan 10 000 langkah dalam sehari. huhuhu.. Tobat den. Tapi demi mu forensic ku gagahi jugak~!! (^^,) 

my schedule... 

MTH 3003 Statistics
ESC 3009 Instrumentation and Environmental Analysis
ESC 4507 Environmental Forensic
ESC 4503 Pollution Biology
ECN 3100 Principles of Economic
ESC 3012 Solid Waste Treatment Technology

Daily routine.. pack dok jadual kuliah guwa..? Da sama macam orang kerja. Masuk pukul 8 balik pukul 5 petang... But, we have no class on Monday! yeah... haha, monday blues setiap minggu. (~_______~). Sem ni aku ada 3 lab (lab biology, lab forensic, lab instrument). That's mean ada 3 lab report perlu submit every week. Cer-tengok jadual di atas. Hari selasa, khamis dan jumaat, 3 jam akan terperap dalam lab. Actually, lab memang best. Tapi, sangat penat dan cerewet (ingat senang ke nak jadi chemist/scientist..? (*_*). Dalam experiment, ketelitian itu penting. Coz ia akan menentukan data accurate or inaccurate.  Bila data inaccurate apa jadi..? You have to repeat the whole experiment... Hah, sio-sio je 3 jam terbuang kalau kena repeat experiment. Kaaaaaaan..??

During lab instrument.....with Dr.Ferdius. *middle, specky*

Team work~! Apa yang penting....kerjasama.(^^,) 


OhMissWhatEver__said: Mesej di sini... sem ni aku busy la kawan-kawan. Huhuhu.... tolong jaga blog i okeh. Bubye..!


21 comments

March 17, 2012 at 11:59 AM

ye2..penjaga setia blog aina..=)..

March 17, 2012 at 12:02 PM

tu la..bukan senang nak senang kan

March 17, 2012 at 12:23 PM

bestttttttttttt. no more bluemonday. hehhe

March 17, 2012 at 7:33 PM

Eyda Dania : hehehe.. thanks syg~! love u more. =)

March 17, 2012 at 7:36 PM

iyka syafika : yup dear.. bersusah2 dahulu.. bersenang2 kemudian.. =)

March 17, 2012 at 7:38 PM

kura : hahaha... ^^, even takde kelas, still buat perkara yang berfaedah. =)

March 17, 2012 at 8:12 PM

tak suka kerja dlm makmal -__- hehe

March 18, 2012 at 8:19 PM

selamat mjadi pelajar cemerlang ^^

Anonymous
March 19, 2012 at 2:58 PM

all the best dear.. kental nya jadi chemist! :)

March 23, 2012 at 7:16 PM

sis92: insyaallah.. thanks dear~! :)

March 23, 2012 at 7:17 PM

ratu lissa :hahaha...ye. dlm makmal sgt cerewet! huhuhu..kdg2 rasa malas jugk nak masuk makmal. :P

March 23, 2012 at 7:17 PM

anon : thanks. huhu... my responsibility dear.

March 26, 2012 at 3:04 AM

aina jadual anda sgt cntik...sy x pernah memiliki jadual secantik itu..best of luck tuk sem ni!

Anonymous
March 26, 2012 at 4:17 PM

rajin betol buat jadual kaler-kaler.. gud job girl. :)

March 26, 2012 at 4:24 PM

SYARIFF HAIKAL: hahaha.. kita warnakan dia. baru semangat nak g kelas tanpa gagal hari-hari. hehehe. thanks for ur compliment.~!! :)

March 26, 2012 at 4:26 PM

cik anon: tq anon.. thats my hobby!. :) i loVe colour... loVe rainbow too.

April 4, 2012 at 5:06 PM

senin xde cls ke? heaven....sy jumaat xde cls...hehe

April 6, 2012 at 10:07 AM

Akk pon tak pergi gathering tu.. Hehehe.. Jadual membunuh ni namenye aina! Hahahaha~

April 11, 2012 at 2:05 AM

TiraPengemis: heaven.. wah, jumaat takde kelas memang seronok~! sama2 heaven la kita. :)

April 11, 2012 at 2:06 AM

Liyana Zahim: miss u kak LZ~! :) agak la kak.. susah betol nak update. paling lama dalam sejarah tak update blog. huhuhu..

Post a Comment