Monday, December 3, 2012

~ Twilight Breaking Dawn Part 2 ~

Assalammualaikum......

Happy December beloved reader's and viewer's! Okay, just want to spread a short message or just a simple entry *i wish* hehehe... (^^,)  Eh! Last Friday, aku  pergi The Mines. Kan da bagi tau u olls kan, aku nak tengok Twilight.. Eceh.! U olls ingat x.? ingat x..? Hah. So, if i'm not wrong.. if la kan. Rasa macam ada terserempak dengan Maria Elena lorh...!! Tak sempat pun nak tegur. Coz masa tengahari Jumaat tu, ramai gila orang kerja menyerbu The Mines. Semua tempat makan penuh.. Okay! She's simple, tall and cun laaa. Hehehe (^^,)


Okay, berbalik pada tajuk entry hari ni.. U ooooollls sumpah superb, the best, awesome gila-gila-gila cerita ni..~!! That's why i love November, banyak cerita best. Eh~! hehehe.. Last week, memang jiwa aku memberontak tau, so jelly bila korang gebang dekat blog, cakap pasal twilight. Ada kesempatan aku nak masuk lagi buat kali ke-dua. Memang tak rugi.. Meh layan scene dalam twilight.. 

Mencari mangsaaa.... Haish, Edward Cullen aku ni asik nak berkepit jee.. eh! =P

Okay, part ni menarik juga.. di mana Bella Swan sudah bertukar jadi Vampire dapat kawal nafsu dia dari hisap darah manusia. Ahli keluarga Cullen, kagum dengan Bella ni. Sebab, even vampire yang lama pun masih gagal lagi kawal nafsu untuk hisap darah manusia.... well, gud job Bella! hehehe..

Ehem~! Renesmee.. Jacob soulmate... 

Bila Serigala dan Vampire bergabung...... Jacob yang setia di sisi Renesmee..

Detik cemas. Apabila Volturi bertarung dengan kumpulan Vampire + Serigala.. Part ni sedih. Ramai yang mati. Kiranya diorg betul-betul berjuang. Dan serious, ingat kan pertarungan ni betul-betul. Coz, dalam novel lain. Rupa-rupanya, Aroy tengok future melalui Alice.. Sekiranya Volturi tidak berundur, Aroy akan mati di tangan Bella Swan. Nasib baik berundur... hehehe.. Puak Vampire ni pun da sediakan back up plan untuk Renesmee dan Jacob. Apa plan nya..? hah tengok laaa.. Kat sini aku boleh cerita 10 % je tau. hehehe.. ^^

Finally, Happy Ending... 

Beautiful and Precious Bella... (^^,)


OhMissWhatEver__said :  Alhamdulillah, da berjaya daftar kursus untuk sem depan... Next movie, Katherina mybe! (^^,)


59 comments

December 3, 2012 at 3:20 PM

menarik dan tertarik bila baca entry aina nih wlu 10% je tapi dah dpt memahami jln citer nya :)

December 3, 2012 at 3:36 PM

Aina. baru ni kita boleh masuk blog Aina...itu pun sebab perasan Aina ping entry dekat FB :D

kalau cuba masuk guna profile blogger tu xdapat...banyak kali cuba, ingatkan Aina private blog ke apa..hehe.

panjangkan komen atas?? ni baru nak komen pasal entry....kita pun dah tengok Twilight....gila best part pertarungan tu, macam real tapi....siapa nak tahu kena la tengok ek :P

December 3, 2012 at 3:47 PM

belom dapat tengok lagi cite twilight ni. dari start cerita dia pun belom tengok. nanti la klu ade mase cari cd2 dia :D

December 3, 2012 at 4:07 PM

x sempat lagi nak tgk..

December 3, 2012 at 4:44 PM

Best kan tengok Twillight ni.. lebih2 bersama bf atau gf kat Tanjung village ke dsbgnya tapi lagi seronok kalau tengok Harimau Malaya mengaumkan?

December 3, 2012 at 5:31 PM

tirah xlayan pon...hihi

December 3, 2012 at 5:32 PM

Macam Best..nak ajak hubby tgk lah.. :)

December 3, 2012 at 7:21 PM

sumpah cerita ni memang best! hari pertama lagi citer ni keluar panggung dah tengok.. express kan..sebab minat giler citer ni dari awal..hee

December 3, 2012 at 8:25 PM

cikna tak tengok. sbb tak pernah tgk part2 sebelumnya. nak tengok tp kena start dari part 1. huhu..

December 3, 2012 at 8:29 PM

bru tgok jgk mggu lepas..mmg tbaik kan final chapter ni..ending terbaik la..walau agak lmbt sikit jalan cerita tp mmg terbaik..yaya pon ingt nk tgok kali ke-2...hehe..jummm ;p

December 3, 2012 at 9:03 PM

huhuhu..bestnye!lame dah ak the mines.. aina, bila nak tgk khaterina uh? nak ikuttt...:( hihihi

December 3, 2012 at 9:54 PM

Sana sini senok pasal Twilight ni,.. best sangat ke Aina?

December 3, 2012 at 9:55 PM

sob3.. tengok tak ajak kitew pun...sob3

December 4, 2012 at 2:27 AM

nak gak tgk citer nie.....

psst~thanx for the doa :)

December 4, 2012 at 9:13 AM

siyes, mmg best giler citer ni..superb!!!

December 4, 2012 at 10:41 AM

mesti tgk ni.. bella pn dh ade ank yg cute.. ^,^

December 4, 2012 at 12:01 PM

puteri lom sempat tengok lagi..hukk

December 4, 2012 at 3:35 PM

CP nak marathon la cite twilight dari yang awal sebab tak pernah tgk lagik kowt :P

December 4, 2012 at 9:53 PM

best cite ni. :)

December 5, 2012 at 2:15 PM

tgok aina cerita pun dh tahu . wahh tayah tgok pun tapa . kehkeh

December 5, 2012 at 10:13 PM

Singgah mlm sini Ajna

December 6, 2012 at 3:36 PM

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=6286312441346812106&postID=3477234975266440527&page=0&token=1354779286831&isPopup=true

December 7, 2012 at 11:25 AM

ramai yg review movie ni kata best..akak xtengok lg pun huhu

December 7, 2012 at 8:33 PM

Ayie Abas : hehehe tq ayie. =)

December 7, 2012 at 8:36 PM

Aien Alien: tu la yang,,, rmai jgak yg ckp xdtp masuk blog aiNa. hehe skrg da ok kan. =)

btul2~! part bertarung tu mmg superb. hehehe

December 7, 2012 at 8:53 PM

Misz Fazie: cari2~! siyes best.. hehhe =) =)

December 7, 2012 at 8:55 PM

Phat : xpe, nanti ada masa blh tgk abg phat.. =)

December 7, 2012 at 8:59 PM

Harimau Malaya: haha.. tgk harimau malaya mengaum mmg lagi best~! ^^

December 7, 2012 at 9:17 PM

tirahzairi: hehehe.. aiNa suka~! mybe sbb follow dr awl..=)

December 7, 2012 at 9:29 PM

LiLy @ MaMaQiStInA : best kak lily~! tgk laa. ajak hubby. heheh =)

December 7, 2012 at 9:32 PM

azizah :): waaah~! express nye..! heheh. btul2 best. super best! =)

December 7, 2012 at 9:36 PM

Chic Na: btul~! tgk part 1 bru best.. nampak flow cite dia. hehe

December 7, 2012 at 9:38 PM

Cik Yaya: joooomm~! hehehe. betul. mmg terbaik gila ending dia. I'm impress. ^^

December 7, 2012 at 9:41 PM

Bluewendy: dear~! blh je.. tp wat masa ni aina pun x tau bila. tgh demam selsema ni. =.= huhu. jom set time kita tgk wayang, =)

December 7, 2012 at 9:49 PM

hainom OKje: best kak~! =) =)

December 7, 2012 at 9:51 PM

hainom OKje: best kak~! =) =)

December 7, 2012 at 9:58 PM

boni kacak: alaaa kita lupa! hehehe sorry.. =P

December 7, 2012 at 9:58 PM

~didiey~: tgk dear~! .. hehe almost welcom. =)

December 7, 2012 at 9:59 PM

MizzTina : kan kaK~! siyes superb.. =)

December 7, 2012 at 10:01 PM

Miss Zahirah : cute kan renesmee. =) meh tgk~!

December 7, 2012 at 10:01 PM

puteri kasih: alolo.. xpe, nnti leh tgk. =)

December 7, 2012 at 10:19 PM

cweet pinky: marathon cp~! tgk dr awal baru best. nampak flow cerita dia. =)

December 7, 2012 at 10:20 PM

cweet pinky: marathon cp~! tgk dr awal baru best. nampak flow cerita dia. =)

December 7, 2012 at 10:21 PM

hazanis: kaan~! best sgt3.. =)

December 7, 2012 at 10:23 PM

CekbOlat-bOlat: ceh! haha... baru 10% je ni. cewah. hehehe =)

December 7, 2012 at 10:26 PM

hainom OKje: thank u kak.. =)

December 7, 2012 at 10:33 PM

hainom OKje: thank u kak.. =)

December 7, 2012 at 10:43 PM

Wanieys a.k.a IbuQalief: tu la ramai yang review. sbb best kak! xpe, nnti ada masa akak tgk k. =) =)

December 8, 2012 at 7:13 PM

aku xfollow cite nie dr awal sebenarnye... hahaha

December 9, 2012 at 6:42 PM

takut nk tengok cerita pasal vampire ni hehehe,
~dah follow sini dr blog Miz Ruha =)

December 9, 2012 at 8:17 PM

E'in : haha. wei best wei~! cer tengok... ^^

December 9, 2012 at 8:18 PM

baby comel: hehehe. vampire dlm twilight baik n cantik! hehehe...

thanks dear.. ^^

December 9, 2012 at 9:50 PM

huhu...belom berkesempatan nak tengok lagi...

December 9, 2012 at 10:21 PM

Pink Tulip: xpe, nanti free blh tengok~! =)

December 9, 2012 at 10:23 PM

Pink Tulip: xpe, nanti free blh tengok~! =)

December 9, 2012 at 10:40 PM

eh.. Bella pun dah jadi Vampire????

December 9, 2012 at 11:14 PM

kyo_9: ha'ah~!! part last ni bella da bertukar jd vampire.. =) lg kuat dr edward. hehehe

December 14, 2012 at 9:46 AM

wahh, besarnya saiz serigala tu, huh...

December 19, 2012 at 12:29 AM

caliph shuriken: kan3~! paling besar tu..Jacob hehehhe =)

Post a Comment