Friday, November 30, 2012

~ Life.. Health and Test ~


Assalammualaikum...

Hye dude, hye babe..! U olls sihat kah..? Hopefully semua nya sihat wal-afiat. So, sepanjang mode silent aku di alam maya ni, banyak perkara yang terjadi. Banyak juga okay.! 2 minggu ni fokus aku pada test sahaja. Sebab tu la orang lain da sepuluh kali pergi MAHA 2012, aku baru terkedek-kedek nak pergi. (>_<). Pada hal MAHA sebelah upm je. huhuhuhu... Settle test baru boleh enjoy yedak. Baru tenang nak berjimba. 

Test. Okay, bercerita tentang test aku so far Alhamdulillah. Sepatutnya hanya ada satu paper untuk next week. Tu pun di sebabkan prof aku pergi Jepun. So, terpaksa la extend test untuk subjek dia. Isnin lepas, we have done our GIS test. Agak susah la bagi orang ber IQ normal macam aku ni. Tiba-tiba Selasa petang masa lab GIS Dr. F buat announcement dengan muka yang agak serius.....

"Okay class, saya ada berita yang mendukacitakan.... Isnin depan kita akan buat Re-Test pada masa yang sama.. Soalan semua subjektif. Only short or long answer.. No objective.."


Eh korang faham tak perasaan orang yang kena re-test ni macam mana..? penat test semalam pun tak hilang lagi tau. Sekali kena re-test~! peh.. agak bengang di sini. Kitorang kena re-test sebab ada makhluk dari planet mana entah, hantar emel dekat Dr.F dan bagitahu ada soalan test bocor. WTFish. If betul ada soalan bocor, aku yang tak dapat soalan bocor ni relax je. Huh, stress je kan. On the side of devil, memang rasa nak debik je sapa yang buat keje ni. But on the side of angle, ermmmm tak pe lah maybe markah re-test ni akan lebih cemerlang dari test ari tu. Hah nampak tak konflik dalaman dia..? Huhuhuhu. Apa pun, kami semua redha saja. Aku pun tak tahu sapa punya keja. Coz, dalam class aku ni 1 Malaysia. Karang cerita lebih-lebih boleh mencetuskan isu perkauman pulak. Apa pun, kuasa terletak di tangan lecturer. Kita ikut kan aje laa.. 

Health. Selesai isu test.. Lega bila perasaan yang berbuku itu terluah akhirnya. Alhamdulillah. Mengenai kesihatan pulak. Lately ni aku memang busy. Sampai tak sedar, yang aku kekurangan gula dalam darah. Huhuhu... Patut lah aku rasa macam nak pitam sampai tak boleh nak drive, pening, penat yang luar biasa. Even aku da tidur pun, still penat. Da la jadi masa minggu test. Nak study pun tak larat. Tapi bernasib baik juga sebab aku da start review note dari minggu lepas. Untung juga study awal-awal ni. Sebab kita tak tahu apa akan berlaku hari esok, lusa dan macam kes aku ni.. Bab-bab kesihatan, memang aku risau banyak. Huhuhu... sakit sikit-sikit tu u olls pergi lah check okay. In case apa-apa hal, mungkin masih mampu di cegah pada peringkat awal...

Jadi, itu lah sedikit sebanyak perkembangan life aku, tentang kesihatan aku. InsyaALLAH nanti aku balas jejak u olls k. Bagi cek lepaskan test dulu naaa. Selagi mampu buat yang terbaik kita berjuang habis-habisan.. betoi tak..? ^^ That's all.

Thanks reading and Happy blogging...! Gudnite.. (^^,)



OhMissWhatEver__said : Terima kasih kepada mereka yang tak putus-putus memberi sokongan dan mendoakan kejayaan buat diri ini. InysaAllah, i do my best.~!


33 comments

Anonymous
November 30, 2012 at 1:23 AM

Kuatkan semangat dear... Anggap re-test tu dugaan dan cabaran dlm hidup. Goodluck. :D

November 30, 2012 at 1:27 AM

wah best ni... potia plan nak gi nak tgk rangka ikan paus yg terbesar tu...

November 30, 2012 at 2:40 AM

anon: huhuhu hah, mmg dugaan! x penah rasa re-test, kali ni merasa jugak. xpe, think positive. hehe =)

November 30, 2012 at 2:43 AM

potia casadelarossa: hah, mai la potia! hehe.. penah tau nak ukur maha tu.. siyes sakit kaki. ^^ tp best!

November 30, 2012 at 7:37 AM

selalu kalaw dugaan nih , kalaw kite rdha , insyallah dapat ganjaran yang lebih baek :D

November 30, 2012 at 10:58 AM

sy plak ari tu, tekanan darah rndah. mmg pening sngguh. slah sy gak. sayur ngan buah jarang mkn. hehhe... dktor suruh sy mkn byk syur hijau.

bila kakak aina mention pasai upm, tringat kakak sulung sy stady dkat situ jgak dulu. dya ckp best stady dkat upm :)

November 30, 2012 at 11:10 AM

good luck utk test aina. :)

November 30, 2012 at 12:33 PM

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

November 30, 2012 at 8:25 PM

cweet pinky : yess dear! betu tu.. redha je. ada hikmah yg tersembunyi. =)

November 30, 2012 at 8:29 PM

TeTerBanG: hehehe study dkt upm setakat ni alhamdulillah.. seronok jga. la drh rendah ke.. jaga kesihatan dear.. kita muda lagi. =) hehehe.. jaga makan okay. ^^

November 30, 2012 at 8:30 PM

Chic Na: thanks dear! =)

November 30, 2012 at 8:32 PM

wisata bakti alam: insyaAllah... =)
semangat utk b'juang hingga berjaya x pernah padam..

November 30, 2012 at 9:28 PM

subjek GIS plg tak suka.. susah n x faham.. :) btw, gudluck :D

November 30, 2012 at 10:40 PM

awak..good luck tau..dan lagi satu, jaga kesihatan awak tu baik2.. itu yang paling penting... tanpa kesihatan yang baik, yang lain2 tu tak bererti tau... jaga diri baik2 :)

Anonymous
November 30, 2012 at 11:04 PM

Take a good care darl.. Kurg gula memang letih luar biasa. Bahaya, blh pitam tengah jalan. -cik purple-

November 30, 2012 at 11:14 PM

woaah..aina.. nak kena babap nih..=.=" sila jaga kesihatan anda.. good luck untk retest uh..huhuhu..=)

November 30, 2012 at 11:59 PM

dear ! jaga kesihatan tu ok ! :)

December 1, 2012 at 12:58 AM

good luck sis . ;D

December 1, 2012 at 1:13 PM

lor..aina..jg kshtn tu taw..
minum bnyk air suam..time mkn kene makan..bfast jgn lupa amik..dan stdy smrt ok..jgn stdy smpi lewat mlm =>

December 1, 2012 at 5:18 PM

jaga kesihatan yer aina..tidur kena cukup. waktu makan pun kena on time..jangan skip :)

December 3, 2012 at 4:27 PM

Miss Purple: sama~!! kita pun xsuka. huhuhu.. sem dpn kena amek remote sensing pulak. uwaaa.. =( bdw, tq dear..

December 3, 2012 at 4:33 PM

boni kacak: baik.. thank u boni. =)
setuju dgn ayt ni..

"tanpa kesihatan yang baik, yang lain2 tu tak bererti tau"

betul2 terkesan.. hehe. tq once again~! =)

December 3, 2012 at 4:40 PM

cik purple : tu laa.. nasib baik x pitam masa drive. huhuhu.. yes bos. i will. =)

December 3, 2012 at 4:43 PM

Bluewendy: xmoo laa~! hehee.. tq dear. da retest td. susah gilaaa woo. huhu. =(

December 3, 2012 at 4:45 PM

Shiyda Aqma; orite dear.. :) tenkiu!! hehe

December 3, 2012 at 4:46 PM

Pykaa Pdott: thanks dear.. :)

December 3, 2012 at 4:53 PM

Cik Yaya: thanks yaya..yup2, aritu mkn tak consistent skit. huhu.. x skip breakfast. tu wajib! hehe...

December 3, 2012 at 4:54 PM

puteri kasih: tq puteri.. week test ni kdg2 terlajak tdo. hehe.. x skip makan daa. =)

December 3, 2012 at 9:59 PM

Kalau ye pun nk dpt cemerlang...janganlah biarkan gula tu menyusut dlm badan. Hehe

December 5, 2012 at 10:40 AM

hainom OKje: heheeh.. thanks kak~! =) gula menyusut tnpa di sedari. hehe

December 7, 2012 at 11:26 AM

gud luck n jaga kesihatan baik2 yer

December 7, 2012 at 8:26 PM

thanks akak~! insyaAllah. =)

Post a Comment