Saturday, November 9, 2013

~ Silence is a Girl Loudest Cry~

Assalammualaikum.....

Salam November readers and viewers..... (^__^) Semoga uolls berada dalam keadaan sihat wal'afiat.~! Sepanjang beta tak hupdate blog ni bukan bermakna beta menangis ye. No no no. Tapi seperti yang sedia maklum la kan... tugas serta tanggungjawab pelajar tahun akhir. Uoll faham kan.. faham kan..? *GooD*

Okay la... Kadang kadang bila kita ada masalah, tak semua perkara mampu di luah dengan kata kata kan. Kadang kadang berdiam diri itu lebih baik. Kadang kadang berbincang berdiplomasi itu yang terbaik. In some cases, when u remain silence.... the problem became worst. In some cases, when u keep talking and asking the problem still can't be settled. Right...? well, manusia mana yang tak pernah ada masalah.. cecita, cecita. Hewhewhew. 

Bagi aku la kan, bila usia da menginjak ke alam veteran ni sepatutnya da semakin matang dalam menilai dan buat keputusan. I keep someone word. " Mungkin sekarang Allah nak tunjukkan siapa sebenar diri dia... dan dia jenis orang yang macam mana.. Awak kena bersyukur sebab di beri petunjuk..." Yeah... i agree~!!. Jadi, dalam menghadapi cabaran dan masalah seperti ini.. terutama di kalangan kelompok yang besar firstly, tanya sendiri la dari tuan punya badan. Tak payah dengar mulut mulut yang menyampaikan. Kesian. Asik kena GAME je.. Secondly, bila orang da ajak bincang cara baik, kita bincang cara baik. Tak payah nak ego atau keras kepala. Ego ego nak pergi mana.. yedok..? 

Bila tanya sudah, bincang pun sudah.. dan masalah masih tak selesai.. I nasihat kan better u back off saja. Berdiam diri, buat bodo, anggap invisible. Nampak tak hati da kuat dan kering.? haha. Well said, kebenaran itu pasti di ketahui jugak. Biar masa yang menentu kan. Berdoa dan teruskan berdoa. Kerana doa orang teraniaya itu di makbulkan. Kuasa Allah kan..? (^____^) kita chill je bila dapat ujian sebegitu rupa. Kerana dalam keperitan in shaa Allah ada kemanisan dan kesenangan. Kita tak kan rugi apa pun. Percaya lah, satu pergi sepuluh masih ada di belakang untuk memberi sokongan serta kekuatan.


Saja belanja picture satuw setelah lama tak hupdate. Haha.. jangan rindu i tau. =P


OhMissWhatEver__said : A promise means EVERYTHING. But once it is broken, Sorry means NOTHING.  (^^,) 



6 comments

November 11, 2013 at 2:01 PM

yeah..akak lbh suke berdiam..

November 27, 2013 at 10:48 PM

Bertabahlah : )

November 28, 2013 at 10:40 PM

Missed u aina.. Trgt zmn ketagih berblog dlu.. Skrg mls yg amat nk update.. Jgn kate nk updte bkak pon tak.. -_-

December 23, 2013 at 9:41 PM

MizzTina : yup kak... =) diam itu lebih baik.~!

December 23, 2013 at 9:41 PM

Tengku Damia: thanks dear..~! =)

December 23, 2013 at 9:43 PM

Liyana Zahim : miss u too sis~!! kannn. Hahaha.. skrg nak bukak blog pun x sempat da kak. uhuk uhuk. what a sad n busier life we had. hehehe.. takpe, yg penting bahagia ok kak. always pray for ur happiness. btw congrate 4 ur engagement! =)

Post a Comment