Tuesday, October 11, 2016

~ Amalan Mengelak Sihir ~

Assalammualaikum.....


Sedikit perkongsian ilmu pada hari ini. Semoga ia bermanfaat buat kalian. Ilmu pendinding diri ni penting, moga kita di lindungi dari perkara perkara yang tak di ingini. Yang mana ada anak anak tu didik mereka dari kecik.. Semoga bila dewasa amalan amalan pendinding ni sebati dengan diri.


" Barang siapa yang mengamal kan 5 ayat pertama dari Surah Al-Baqarah, Ayat 255  dan  3 ayat terakhir surah Al-Baqarah, Maka terhindar lah diri nya dari sihir  "


Surah Al-Baqarah ayat 1 - 5



Surah Al-Baqarah ayat 255 (ayat kursi)


Surah Al-Baqarah ayat 284 - 286



Sis tak mau ulas dengan panjang lebar. Tapi kita semua tahu benda benda syirik ni dosa besar dan menyebabkan terpesong akidah seseorang. Bak kata husband iols, kita dah tau syaitonirajim ni tempat mereka memang dekat neraka kelak. Kita ni manusa kalau orang buat kita, biar je Allah balas. Takkan kita nak teman depa dekat neraka nun.


Sekian, Thanks reading..!



OhMissBlossom__said : Kepada Allah kita memohon pertolongan. (^^,) dan jangan lah kita memohon selain dari nya.








24 comments

October 11, 2016 at 1:59 PM

Bagus perkongsian ini Aina..
Skrg ni banyak sangat sihir2 ni..
Kena ada perlindungan diri dengn ayat al quran..

October 11, 2016 at 2:04 PM

Perkongsian yang bermanfaat sis :) selalunya saya akan baca manzil, pun sama utk mengelak black magic dan gangguan jin

October 11, 2016 at 3:02 PM

Kakak pernah juga buat N3 tentang ini Aina
Ayat yg mudah kerana selalu dibaca masa tahlil.
Jadi amalkanlah...

October 11, 2016 at 3:51 PM

tksh berkongsi info..

October 11, 2016 at 4:29 PM

Tima kasih Aina atas perkongsiannya....Kalau mak nak hafal tu makan berbulan jugak tu ...huhu

October 12, 2016 at 10:05 AM

@Norhayati Mohd Isa Tq kak.. betul tu kak.. kena ada pendinding. moga kita smua dlm lindungan Allah. Amin. =)

October 12, 2016 at 10:06 AM

@nadhie wueen tq dear..byk ayat yg kita blh amal kan. At least dlm kepala setiap org islam kena ada 3qul & ayat kursi. =)

October 12, 2016 at 10:06 AM

@Kakzakie Purvit Betul kak. mudah utk kita amal kan... =)

October 12, 2016 at 10:09 AM

@paridah Sama2 kak PI =)

October 12, 2016 at 10:10 AM

@hainom OKje Sama2 mak... hihi mak blh hafal sesikit dlu. =) insyaallah. Aina pun awal2 x hafal..

October 12, 2016 at 11:10 AM

thanks kongsi. betul ayat2 lazim ni jela pendinding utama kita

October 12, 2016 at 12:15 PM

@Kira Sakura welcome sis.. betul2. =)

October 12, 2016 at 2:33 PM

Tak sangkakan zaman moden sekarang pun masih lagi ada orang hitam legam hatinya asyik nak menyihir orang aje kerjanya.

Kalau dulu-dulu tu, akak percayalah juga sikap manusia yang suka menyihir ni tapi dah moden macam ni, hati masih lagi di takuk sama -penuh hasad dengki!

October 12, 2016 at 3:19 PM

Thanks Aina ayat tu mmg selalu kita baca jugak kan
Cuma hari ni tau kelebihannya
Tqvm dik Aina 😄👍🏻

October 12, 2016 at 7:04 PM

Kena selalu amalkan.. Takut sangat dengan benda benda camni tau. Nice sharing awak! :)

October 14, 2016 at 12:27 PM

Tq Aina share this . =)

October 17, 2016 at 10:01 AM

Nice sharing,TQ...;-)

October 17, 2016 at 12:45 PM

Nice sharing,TQ...;-)

October 21, 2016 at 3:40 PM

@Mummydearie Betul la tu kak...nk jd peneman syaitonirajim dkt neraka. tu yg snggup berkawan dgn setan dkt dunia. Rambut sma hitam tp hati lain lain kak.. yg paling tak blh terima sanggup aniaya kawan sendiri. Allahuuu... Jangan tak sempat taubat da la kan. Memang kayu api neraka trus jadi nya.

October 21, 2016 at 3:40 PM

@Nooriah Abdullah welcome kak... hehehe sesama kita amal kan =)

October 21, 2016 at 3:41 PM

@Nadratul Syazwana betul dear. tq =)

October 21, 2016 at 3:41 PM

@nadiah izzaty most welcome nia.. peringatan bersama =)

October 21, 2016 at 3:41 PM

@Cikna welcome cikna! =)

October 26, 2016 at 8:28 AM

Good sharing Aina...

Post a Comment