Sunday, March 19, 2017

~BEST-SELLING High Heels That Will Never Go Out of Style~

Assalammualaikum....

Hello uols. 

Okay berckap pasal High Heels, sangat sinonim dengan wanita. Tak gitu...? Terutama nya wanita yang bekerjaya pada masa ini. Maklum lah, perempuan ni ber variasi kasut yang dia ada untuk koleksi. Kasut kerja lain, kasut dinner lain, outing & dating pun lain... (^^,)

Iols antara peminat kasut tegar. Dari belajar lagi memang suka kumpul kasut & tukar pakai... Beli yang murah je. Asalkan selesa dan cun di mata sendiri. 



It cannot be denied that high heels are a woman's best friends..? Why you may ask.? This is because when a woman wears high heels, we feel that instant boost of confidence. Whether we go to work, parties, dates or even a day out with girlfriends, high heels definitely enhance our appearance and self-confidence. So what are the best-selling high heels that woman can never get enough of.? 

Take a look below.!

1) Stilletos




Stilletos will always be favourite choice among women as it gives us the perfect height we need. It indirectly makes us feel powerful an it control with what we do. Career ladies often love to flaunt their stilletos at the workplace as it gives that empowerment feeling leading their career. Not only that they look great with those trousers, pencil skirts or even dresses or Jubah, It also gives us that professional yet sophisticated style.

Teringat pulak cerita Aku, Dia & Stiletto lakonan Lisa Surihani. (^__^) Siapa pernah tengok cerita ni..? Mostly yang minat Stilleto ni persis model dan versatile gitchu.

2) Wedges

 

One of my favourite type of shoes,!

Yes... Iols penggemar wedges. Sebab lagi selesa. Tapi citarasa masing maing berbeza kenn... Ada yang minat heels, flat shoes, sandal.. ikut keselesaan kaki kita.

For some ladies, stilletos can be difficult to wear espeially when you need to be in a rush so wedges seem to be the best second choice. It has a design which make us have more stability in walking and available in funky pattern. Women who love to play with a fun look, the wedges are definitely the perfect choice. From minimal designs to colourful ones, we can play it around with our personal style. 

3) Strappy Heels


Another popular high heel style which is a favourite among the ladies are the strappy ones. Strappy high heels give a more refine touch to our ankles and stay perfectly infact, Theys are great to be worn with any outfit you have on and have that simple touch compared to stilletos. Mix and match it with formal or even casual clothes looking chic from head-to-toe. 

Apa pun kasut pilihan anda, yang penting selesa.! Betul tak..? Cantik di pandang tak semestinya selesa di kaki. (^^,) Jangan sampai menyeksa kaki.. Hehehe. Yang biasa pakai heels xde masalah. Yang tak biasa ni kena la belajar pakai, Especially, time kahwin sila pilih kasut yang betul betul selesa. Masa ni akan banyak berjalan untuk jumpa tetamu dan bergambar sakan...

Sekian, Thanks reading.!


OhMissBlossom__said : Uols pulak...suka kasut yang macam mana..? Sis peminat wedges, flat shoes & sneakers.!



12 comments

March 20, 2017 at 7:31 PM

Ni yg rasa mcm nk shopping kasut ni. Haha

March 22, 2017 at 10:50 PM

Baru je lepas shopping 4 pasang wedges online plus sepasang lg bellerina kat festival city baru2 ni.huhu

March 24, 2017 at 5:02 PM

Zaman muda remaja dulu memagnlah gigih berhigh-heel bagai ni AY tapi dah remaja purba nih! kurang gigih dah huhuhuhu...

April 1, 2017 at 10:55 PM

Hakak suka wedges Aina....sebab rasanya lebih stabil nak menampung berat badan hakak ni.
Tak reti pakai Stiletos walaupun nampak cantik, takut kang ada yg terbongkang pulak hihi..

April 2, 2017 at 2:44 PM

Akak suka stilleto muncung aiNa..
Tapi bila jalan jauh memadai sarung flat shoes..

April 3, 2017 at 3:10 PM

sy lebih minat wedges <3

April 7, 2017 at 11:24 AM

aku dah jarang pakai heels sejak dah akwen nie.. more to wedges and flat shoes je haa..

April 9, 2017 at 1:51 PM

Salam aina....apa kabar?Cantiknyaaaaa kasut2 tu..!!

April 10, 2017 at 3:21 PM

Zaman berstilletos dah lama berlalu, Aina. Akak lebih suka pakai wedges. Lagi afdal memanglah flat shoes tapi memandangkan dirinya 'rendang' aje, memang very rarelah pakai flat shoes. So lets stick to wedgeslah senang cerita!

April 10, 2017 at 7:25 PM

Tingginya. tapi cantik betul teringin nak pakai. hehe

April 11, 2017 at 5:32 AM

Aina, lelaki tak boleh pakai lah.

April 17, 2017 at 1:42 PM

alloooww aina..salam kenal... saya pun sejenis suka sangat kumpul kasut..me love the strappy one...rase sexy sangat...hahahha

Post a Comment