Tuesday, January 17, 2012

~Point of View~

Assalammualaikum.....

Selamat sore semua~! (^____^). Hulamak best betol pekena ikan bakar hari ni. Memang vavavooom...hehe. Huh, rasa macam tak berminat, tak suka.. dan segala bagai bila bercakap pasal pembenci..(hah, kan da keluar melayu nya =P).  Ada beberapa orang teman duduk bertanya kan soalan seperti ini....

" Macam mana nak lenyapkan haters dekat alam cyber....?"

"Kenapa anon attack i.?..i tak pernah kenal dan tak kacau diorang pun..."

" Apa masalah diorang nak maki-maki....? just shout in front of me laa if not satisfied.."

I bukan specialist yang kerja nya untuk meng-analisis tentang haters..no..no.no. Ehem, jawapan i senang je... kerana mereka semua PUTUS FIUS~! (^^,). Apalah nak di heran kan sangat dengan haters yang hanya tahu baling batu sembunyi tangan... tu namanya pengecut. (opppss, terkasar pulak) mueheheh. Ish..ish..ish..hello haters, jangan menepek kan tahi di blog orang. Hina okeh...ada faham?.

I'm pretty sure that, others blogger have "silent" haters too. They tend to shoot with uncivilized comments which they hope it can make people go upset. Nak lagi best, bia orang tu tutup blog terus. Kan..? Hell man. Frankly speaking, just ignore them. Unresponsive. And you will not feel sakit hati. If you know me well, yeah korang akan tahu bertapa power nya tahap ignorance aku bila da saturated. (O_____O).Since i have a lot of work to do, a lot of activities to involve...and a lot of friend that delighting my life, i already forgot what is the meaning of sakit hati..? ehekehekehek..

So, normal laa key. Kita tak boleh dan tak mampu nak puas kan hati semua orang. Asalkan kita tak kacau orang dan buat hal kita sudaa. Tak perlu nak depress sampai kena amek barbiturat. Huhuhu..over la tuu sampai nak amek barbiturat. =P. Back to business, so hater's...stop hating each other. Let's create a healthy relationship among us. Deep into my heart, the only reason I blog just to share my experience, my life...and my thoughts.Thats all.! Get your own life...last but not least, take care~!

Lets just accept the nature of our friends and later we will naturally adapt to this friendship...


OhMissWhatEver__said:  My advice, lakukan transformasi dari hati tisu ke hati batu..... (^__________^). Kental kan jiwa, take it as a challenge in your life... I know u can do it guys.!


42 comments

January 17, 2012 at 7:21 PM

haha..cik anon?? husna pnah jd c.anon..tp utk skali jelaa..itupon nak nasihat mmber yg dah jauh mnyimpang..x brani nak tgur dpan..huhu..

x slahkan..^^V

January 17, 2012 at 7:33 PM

hahaha... salah disisi undang2 tu memang la tak. :) ouh, nak nasihat membe. Its okay, yg penting cakap elok2 even u are "anon" hehehe.. =)

Anonymous
January 17, 2012 at 8:16 PM

terasa noxx's! i anon yg selalu komen entry kamo. tapi tak pernah i nak kutux2 u tau..:P:P hehehe..

do me a favour..? =)keep blogging aiNa yaZiD.

January 17, 2012 at 8:48 PM

kalau la semua anon macam anon atas ni takpelah... ^_^"



kena kentalkan jiwa...go go aina yazid... :)

January 17, 2012 at 9:11 PM

anon: thanks anon.. i really appreciate ur comment. thanks 4 support!

yeah, i will keep blogging. hehe

January 17, 2012 at 9:12 PM

Aien Not Alien: kan....? still ada anon yang baik hati... (^^,)

thanks dear. yep2.. jiwa kene kental!

January 17, 2012 at 10:21 PM

huhu.. saya pun dah tak heran dgn haters . kalau tak de haters / anon bukan lah blogging namanya ..

January 17, 2012 at 10:27 PM

hati eyda cm ais batu kot...cpt cair bile dipujuk..haha..erkk..xde kaitan..

btul2..klu xde haters...xde r adventure kan..=)

January 17, 2012 at 11:15 PM

haha. depa yg dok kutuk kutuk tuh ta berani. biaq pi laa. :)

tapi if rasa apa yg cik anon tu kata betul tak salah utk amek sbagai panduan. :)

peace

January 17, 2012 at 11:38 PM

Ratu Lissa: yeah~! high-5 sikit. hehehe..thats true bebeh.. tu la cabaran nye kaan..? sis suka jawapan kamu dear. (^^,)

January 17, 2012 at 11:39 PM

Eyda Dania: setuju~! wah.. hati eyda cam air batu..? tak blh kene panas ni. lagi cepat cair nnti.hehehe.=)

January 17, 2012 at 11:41 PM

cik ziqa : certain situation mybe blh di terima pakai. ada pro n cont sebenarnya.

tp tak salah if jadi anon, tegur cara baik. tak maki-maki. rite..? bru blh jadi anon / haters yang di segani. hihihi..

peace to u too dear.

January 17, 2012 at 11:48 PM

cekbolat tiap2 hari diserang cek anon.. haishh.. kdg2 itu la pmbkar smngat ^^

January 18, 2012 at 12:14 AM

hahahaha.. tiap2 hari. cayala bolat.!! kamu seorang yang kuat. =) =)

January 18, 2012 at 1:19 AM

bestnya. nak jalan2 kat laut gak :)

January 18, 2012 at 1:40 AM

dlm dunia blog pun ada macam2 dugaan haters laa hackers laa...ermmm

January 18, 2012 at 10:13 AM

Cik tikah: hehehe.. suka tengok laut. damai je rasa! (^___^)

January 18, 2012 at 10:15 AM

Ayie Abas: tu la pasal... haters dan hackers dua2 tak bertamadun! huhuhu.. haish, buat hal masing2 sudaaa..>_~

January 18, 2012 at 11:05 AM

btul2.. kite nye blog, sukati la nk tulis ape.. cik anon tue yg nyibuk nk dtg blog kite, kn kn? haha.. XP

xtau la kalo blog sy ade haters ke x.. >_<

January 18, 2012 at 1:52 PM

hahhahahha..rite dear. 10 markah untk kamu. =)

mudah2an takde nisa greennnpanda. amalkan konsep peace no war dalam ber-bloging, kan..? ^^,

January 18, 2012 at 3:45 PM

besela...lumrah alam..ad je y xske kiter...pduli je org cm2...org..sapa2 bile2 ad je y xkne..y pntg pe y kter wt btol..n xmyakiti at maner2 pihak...peace ^^

January 18, 2012 at 4:51 PM

yeah~!!! strongly agree dear... :) nama pun orang kaaan. hehee

January 18, 2012 at 4:54 PM

tak pernah dpt cik anon yg annoying lagi..huhu

January 18, 2012 at 5:06 PM

CK adew stalker setia mnyekodeng blog CK.
tpi x berani nk komen ape2.. ttibe direct call trus, kata tak uke nie, itu.. hahaha mnusia tu malu sndri akibt slh fhm.

January 18, 2012 at 5:18 PM

memang sukar nak memuaskan hati semua orang..ada yg suka & ada yg tak suka dgn penulisan kita ni..apapun..kuatkan semangat & keep on blogging.. ;)

January 18, 2012 at 5:20 PM

Teenager Housemaid : bertuah kamu syg! hehehee..tak smua anon annoying. ada juga anon yg baik kan..? =)

January 18, 2012 at 5:22 PM

cik Kartun: hahahaha.. la yke.? dasat. haish, sampai nak skodeng bagai.

ceh salah fhm..kan da maluuu. huhuhu

January 18, 2012 at 5:23 PM

LiLy @ MumMyQiStInA: yes kak lily~! i will insyaallah. (^^,)

ni smua pembakar semangat kan kak..hehe

January 18, 2012 at 7:56 PM

JGN AMBIL PEDULI LAH CIK ANON NI..ANGGAP JER SEBAGAI CABARAN

January 18, 2012 at 9:18 PM

stkt ni lum kenal lg ngan cik anon hehe :)

January 18, 2012 at 10:03 PM

Bui Junaidi: setujuuuuuuuuuuu`!! :)


Miss Purple Ungu: hahaha..cik anon multiple identity disorder. :)

January 19, 2012 at 12:16 PM

Hihi .. betul kaat dear tu ..susah tau nak puaskan hati orang ...yang penting kita happy dengan apa kita buat ..nikmatilah hidup ini selagi diberi peluang :)

January 19, 2012 at 9:05 PM

hai aina!
jgn lpe kay aw
bila nak lepaking same?

January 19, 2012 at 9:53 PM

My Life's Journey: kan umi kan.. =) yang penting hidup kita enjooooooooooooyy.! hehehe.

khairul akmal bin azman: hye kay.. long time no see. busy ka? =)

tak kan laa aiNa lupa geng sendiri. lepaking..? bile2 free insyaallah blh.(^__^)

January 19, 2012 at 10:40 PM

friendship forever.

:)

dill.

January 19, 2012 at 10:58 PM

cik anon yang dila kenal dan yang datang blog dila semua baik2 . hehee :))

January 19, 2012 at 11:34 PM

I hate anon..auuu

January 19, 2012 at 11:57 PM

haters tu semuanya datang dari mereka yg jeleousy! :)

January 20, 2012 at 12:33 PM

dill : yup dear! forever n ever. =)

January 20, 2012 at 12:34 PM

Saddila : same here.. alhamdulillah.! (^__^) tak dapat lagi yang annonying.

January 20, 2012 at 12:35 PM

~Nana BamBam~ : aaaauuww panas! hahahaha..

January 20, 2012 at 12:36 PM

Elie Lily: setujuuuuu! (^^,) kdg2 bnda takde motif pun saja nak cari pSal kan..

Post a Comment