Thursday, January 24, 2013

~ Wedding Ceremony Bawie & Kak Nida ~

Assalammualaikum....

Salam Maulidur Rasul buat muslimin serta muslimat seantero dunia.. (^__^) Selamat bercuti pada yang bercuti, dan selamat bekerja bagi yang tidak cuti. Maap ye aku da jarang update blog, atas urusan yang penting. Terasa diri ini macam chipsmore jadian pulak. Huhu. Okay, lepas balik rumah after final exam, aku ke Perlis pula. Seperti yang sudah di nyatakan, aku ke Perlis atas urusan perkahwinan. Eh.. Bukan aku yang kawen. Tapi, kawan aku... punya ABANG. Since aku kawan dengan dia dari zaman Diploma sampai ke Degree dan InsyaALLAH sampai nafas yang terakhir.. Family dia da aku anggap macam family sendiri. Hehehe.. Yela parents we all pun saling mengenali. Jadi aku berkampung.. bercuti selama 5 hari 4 malam di sana. (^^,) Bdw, Congratulation buat kak Nida dan abg Mawi.. akhirnya selamat mendirikan rumah tangga. 

Bawie + Kak Nida (^^,) Pinkish gituw...

Seronok tau. Lain negeri, lain adat, lain budaya, lain makanan, lain lah senang cerita. Mungkin sebelum ni aku tak pernah nampak perkahwinan dalam kawasan yang sama. Kuala Perlis-Simpang Empat not so far. Jadi  tak de masalah pun. Hewhewhew... rumah kawan aku ni keliling sawah padi tau. Jadi agak teruja lah bagi orang macam aku yang jarang jumpa sawah padi. Pokok lalang selalu la aku nampak. hehehe. Pastu angin kuat woo. Rasa macam iklan coco-crunch dekat tengah ladang gandum!  Meh layan gambar kitorang pulak. ^^

Pakat-pakat amek berkat.... di majlis akad nikah
Lokasi : Kuala Perlis (rumah pengantin perempuan )

Majlis persandingan... friend forever girls. 

Majlis di pihak pengantin lelaki....  

U olls tahu tak.. bilik pengantin sangat cantik... Terfikir jugak. Eh boleh ke tido dalam keadaan bilik macam ni...? huhuhuhu.... Kalau aku..? macam tak boleh nak tido je. Cantik sangat!

Bilik sebelah perempuan.... rasa macam di alam fantasi

Bilik sebelah pengantin lelaki.. ~puas da amek gambar dekat sini..~ huhuhuhu.. ibarat taman bunga...

Oh.. lupa pulak nak bercerita tentang hantaran. 7 dulang hantaran dari pihak lelaki berbalas 9. (^__^) Bagi aku wedding ni perfect. Semua cantik! Dari baju, hantaran, bilik pengantin, kek.. semua cantik!! Sama-sama kita doakan yang terbaik buat pasangan pengantin. Kenduri ni bukan sikit-sikit punya penat woo. Serius penat gila. Walau penat tapi berbaloi.. sangat meriah.

Hantaran dari pihak lelaki kepada pengantin perempuan...

Hantaran untuk pengantin lelaki.... Nice kan..?

Last but no least...... mari menjamu selera~! eh.. silap. Menjamu mata...

Kek putih + bunga ros segar tu.. sangat SEDAP! sangat ok! (= Harga mesti sedap jugak tu. I rasa laaa.

Dalam suatu perhubungan perlu lah saling bertolak ansur, saling percaya....
Hurt with the TRUTH, and Don't comfort with lies. (^__^)
Semoga Bahagia till Jannah...! That's all peeps. 
Good Night.! Wasalam...


OhMissWhatEver__said :  Dear future Adam, i will wait for you.. patiently. InsyaAllah..



39 comments

January 24, 2013 at 9:06 AM

kek ros tu cantik la.. huhu..

January 24, 2013 at 2:07 PM

bilik tidur yg sebelah laki, cntik! mcm dlm tman gitu. btw sis, salam maulidur rasul. :D

January 24, 2013 at 4:31 PM

wah.. berseri-seri lah.. siap ada samsung tab lagi.. wah.. bestnya...

p/s : ni nak marah ni. pergi tak ajak saya pun.hahaha :P

January 24, 2013 at 4:42 PM

Salam Maulidur Rasul =)

January 26, 2013 at 10:14 AM

cantik la Aina pengantin tu. Aina dengan kawan2 pun cantik2...melaram habis la time kenduri kawen kan kan. hehehe.

kaler tu pun cantik...macam berkenan lak. heeeee

January 27, 2013 at 9:59 AM

dalam bnyk2 gambar...gambar last tuh memang terbaik la sebab die bnde yg bleyh di makan hahahahaha

January 28, 2013 at 8:11 AM

cakeeeeeee. cantiknya. how nice.

January 28, 2013 at 8:35 AM

Cantiknye hiasan keduaÆ bilik tu...& cake tu pun cantik..^^

January 28, 2013 at 9:23 AM

cntiknyer blik pngantin..
gah betul hiasnyer..heee =D

January 28, 2013 at 11:22 AM

cantikknye :)

January 28, 2013 at 1:37 PM

blik pngatin tuh cntik sgt laa :)

January 28, 2013 at 2:29 PM

cantiknya blik pengantin. suka suka

January 28, 2013 at 8:22 PM

ni teringin nak kawen cepat ni...hihui

January 29, 2013 at 11:22 AM

cantikla bilik tu.. akak copy blh x gmbr tu.. kot² nk buat bilik pengantin mcm tu.. tiru sikit² jd la..

January 29, 2013 at 5:42 PM

amboiii siap ambik berkat lagi. tiup2 kat cikna sikit. hihihi.. cantik kaler tema diorang.

January 29, 2013 at 5:48 PM

serius bilik pengantin n kek awesome gila!! serius!!

January 29, 2013 at 11:00 PM

Apalah Aina ni...pengantinkan....lagi cantik bilik tu lagi senang le mereka tidur.hehe

January 30, 2013 at 3:54 PM

bilik tu cantiknyaaa !! :P

February 2, 2013 at 11:27 AM

Meriahnya bilek pengantin tuuu. Tapi suka lagi design yg bilek pengantin lelaki kut. Tapi yg pompuan punya, mmg betul macam dalam alam fantasi. Hahaha! Kak Nida pun cantekk! Semuga mereka kekal bahagia hingga ke akhir hayat :D

February 2, 2013 at 11:30 PM

Nana Liena : cantik dan sedap! hehe =)

February 2, 2013 at 11:31 PM

TeTerBanG: kan! mmg cantik. mcm tdo dalam taman. hehe. salam maulidur rasul buat kamu jga syg. :)

February 2, 2013 at 11:32 PM

boni kacak: oppss~! hehe ala lupa nak ajak.:P hhehehe. kan! siap ada tab lgi. syok wo. hehe =)

February 2, 2013 at 11:33 PM

Jna marcello : salam maulidur rasul syg. =)

February 2, 2013 at 11:35 PM

Aien Alien: syg~! x lama lg giliran kamu. jemput tau.. jgn lupa. hehe. tu la nak tumpang melaram jgak kitorg masa kenduri kawen ni. hehe..berkenan.? ehem, jd kan tema la if da berkenan. hehe

February 2, 2013 at 11:36 PM

c!kon!ech!c: kan! aina pun suka kek ni. sedap sangat! hehe =)

February 2, 2013 at 11:39 PM

Nurulee: tertarik dgn kek kan! =)hehe

February 2, 2013 at 11:39 PM

LiLy @ MaMaQiStInA: betul tu kak! hehehe. mmg cantik dan kek tu mmg sedap. =)

February 2, 2013 at 11:41 PM

Cik Yaya: yup dear! sgt gah. aina pun terkejut 1st time masuk. hehe..

February 2, 2013 at 11:42 PM

::ini belog saya . cinta hati saya:: cantik sangat kn. aina pun teringin nak cmtu. eh! hehe =)

February 2, 2013 at 11:44 PM

Pykaa Pdott : yup syg! blh buat inspirasi utk majlis sendiri. hehe =)

February 2, 2013 at 11:44 PM

hana hadi: sama! kita pun suka.. =)

February 2, 2013 at 11:45 PM

CTK: insyaAllah. aina doakan! =) hehe..

February 2, 2013 at 11:49 PM

MizzTina: boleh je kak. :) silakan! inspirasi. hehe

February 2, 2013 at 11:50 PM

Chic Na: puh puh~! hehe.. mudah2an jumpa jodoh yang baik. amin. =) amek berkat sikit. hehe.. cantik kan tema diorg! =)

February 2, 2013 at 11:51 PM

ika: betul3~!! super duper awesome ika! =)

February 2, 2013 at 11:52 PM

hainom OKje; Hahaha.. kalau aina mcm susah nak tdo je. takut nnti tgh2 malam pun ajak bergambar lg. eh.? haha ^^

February 2, 2013 at 11:52 PM

Shiyda Aqma : ye syg! mmg cantik. =) aina suka tgk. hehe

February 2, 2013 at 11:53 PM

Liyaa Mf: amin, insyaAllah! betul.. bilik pengantin lelaki ala2 taman bunga. hehe. rasa cool je. ^^

Post a Comment