Wednesday, March 6, 2013

~Hectic Life #FinalYearProject~

Assalammualaikum.....


Olla la la readers and viewers~! Nak update blog pun jarang-jarang haih aku ni.. Seems u olls tahu aku tengah ke-busy an yang melampau maka... hanya blog sahaja tempat mengadu. Jangan lah muntah pulak baca tentang fyp aku.. huhu. Aku yang menghadap ni lagi la tak tahu nak rasa apa! ( >.< ) but itsokay.. I take it as a challenge! Sometime pressure is good to challenge you to be a better person. Semoga urusan di permudah kan.. InsyaAllah. Allah kan ada. Belajar pun salah satu jihad... 

Well.. tengok tajuk entry pun da tau nak cakap apa. Nampak tak siap hashtag lagi i uolls.. hohoho. Sedar tak sedar da masuk minggu ketiga wei aku masuk upm ni. Minggu ke 5 & 6 da test. Due date proposal 22 March. Kena submit dekat supervisor 16 March. Final draft wajib hantar sebelum 3 April. Tu baru proposal.. belum run experiment lagi.. Bulan 9 thesis da kena siap. Bulan 10 poster da kena siap. Then ready untuk viva. 20 selected student akan di hantar ke Putrajaya Marriott Hotel for International Conference.  Jadual setahun da siap ada..! Mau tak semput haku.. Huhuhu. Awal-awal lagi coordinator fyp da cakap. 


"Maybe you all kena korban kan cuti semester 3 bulan....... " 


Hah.. sedeyh tak sedeyh la kan. Nak-nak lagi golongan yang masuk lab macam aku ni. Memang bertapa la dekat U ni... Nak grad punya pasal. Ku korbankan jugak laa cuti semester. In case experiment aku siap before cuti sem, InsyaAllah dapat la aku balik dan buat report writing dekat rumah saja... ^^. Apa projek yang aku buat ek..? Okay.. as a researcher or environmentalist or future scientist...eh..? over tau. haha.. We need to produce or provide others alternative which is more cost effective and more environmental friendly. In my project.. i would like to study, the effectiveness of shells as added agent for treated drinking water. Lebih kurang la macam ni. Syukur alhamdulillah, my sv and co-sv very supportive and super friendly. Kedua-dua nya perempuan. Jadi tak la segan. Yedak..? hehehe. So u olls, doakan everything run smoothly okies... =)

Gara-gara fyp, buat semua benda mesti ada je cerita pasal fyp.. even tengah makan pun borak pasal fyp u olls. Mau tak terbantut selera masing-masing. hahaha.. Thats y I semakin mengecik. Ramai da yang menanyakan hal ni.. Susut 3kg + 2kg awak. Mau tak nampak kecik. Selera kurang lately ni. Tak payah nak minum teh Detox, teh Orang Kampung bagai. Haaaah.. =P . Nightmare sangat ke fyp ni..? Boleh tahan laa. Coz last sem kan i ada tengok senior punya presentation. Bila tengok diorang kena bantai dengan panel.. i terus rasa macam nak pengsan u olls. huhu.. Dan invited panel untuk tahun ini ialah Prof Dr Narayanan Kannan from German. Tadi dia bagi talk... muka nampak garang.. Tapi dia okay je. Friendly. Tapi tak tahu la masa present dia macam mana. (=.=)


Okay... last but not least.. Jangan rindu i tau! kehkehkeh.. (^^,)

So, apa pun.... all the best classmate..! 
Especially for my team-mate under Dr Zulfa.. Do the best. (^____^).  
That's all. Happy reading. Thanks~!! Good night... xoxo.



OhMissWhatEver__said :  Semoga diberi kekuatan buat diri ini.. dalam menghadapi hari-hari yang penuh cabaran dan dugaan. Orang biasa berusaha secara luar biasa, insyaAllah akan menemui kejayaan. Strong!! 




22 comments

March 6, 2013 at 9:22 PM

good luck aina.. do ur best okies!! nnati water tuh kita leh minum sesame..leh minum ke? haha take care ;)

March 6, 2013 at 9:24 PM

hehehe.. =) thanks dear. insyaAllah. if futher study mungkin blh terus kn kajian. Mybe blh jadi alternative one day. =)

March 6, 2013 at 10:17 PM

assalamualaikum...lmanya kak aina x update blog. sy rindu tau kat kak aina. hee~

kak aina...hecticnya kak aina thun ni. mcm x akan ada rehat lngsong. sy yg bca jdual kak aina tu pon dh rasa semput, tmbah2 kak aina yg kena hadapi suma tu. btw kak aina, sy doakan Allah swt mmpermudahkan sgala urusan kak aina. cayok2! :D dont give up.

hmm...nk tnya, fyp tu apa kak aina? sy x tau. hehhe...

March 6, 2013 at 10:31 PM

nak rindu jugak! :)

apepun all the best utk FYP. ;)

March 6, 2013 at 10:49 PM

all the best too classmate ! fighting ^^

March 8, 2013 at 12:31 PM

All the best ye Aina..miss u :)

March 8, 2013 at 3:37 PM

TeTerBanG: wasalam syg.. =) busy skit sem ni. hehehe. fyp stand for final year project.

Rindu kamu juga dear..Lama tak nampak adik. Hehe.. =) InsyaAllah, doakan yg terbaik ye buat akak. =)

March 8, 2013 at 3:44 PM

Chic Na: rindu na jugak!! =) thanks dear. na selalu bg support dkt aina. Tq sgt2. =)

March 8, 2013 at 3:45 PM

pika : yeah.. to you too classmate! chayok2. =)

March 8, 2013 at 3:45 PM

♥ Nana BamBam ♥ : miss u too dear. InsyaAllah. thank u! =)

March 8, 2013 at 9:23 PM

All the Best Aina...^^

March 11, 2013 at 8:53 AM

chaiyok2!!

March 12, 2013 at 7:23 PM

Sis dah lama tak update blog. Sama lah.. hehe.. btw good luck sis.. tapi 3 bulan tu lama lah, haha :))

March 13, 2013 at 11:51 AM

Apa makanan kegemaran awk? Jom join segmen ni http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :)

March 20, 2013 at 11:17 AM

Gud Luck AIna...comel tuan blog n./..:)

March 20, 2013 at 5:15 PM

Gud luck sis . Tgk pic sis yg tuh tertiba trliur . Abc . Hehe

March 22, 2013 at 8:28 PM

LiLy @ MaMaQiStInA: tq kak! =)

March 22, 2013 at 8:28 PM

E'in: tq syg! =)

March 22, 2013 at 8:29 PM

Ratu Lissa: hehehe.. tu la lissa pun lama tak update kn. hehe hopefully, kamu sihat okay dear..? =)

March 22, 2013 at 8:32 PM

Nasuha: insyaAllah. Thanks invite.. =)

March 22, 2013 at 8:33 PM

intanfirdaus247: thanks sis.. hehe =)

March 22, 2013 at 8:34 PM

Pykaa Pdott: thanks syg! hehehe.. g ajak pdot makan ABC. =)

Post a Comment