Tuesday, June 7, 2016

~ Cameron Highland : Museum3D, Steamboat & S'berry ~

Assalammualaikum....


Baru teringat ada sebahagian cerita CH yang tak habis di kongsi kan... Bukan apa boleh jadi guideline gituu kalau pergi. Semoga secebis pengalaman yang iols kongsikan ini bermanfaat pada masa hadapan.. (^^,) Salam Ramadhan Kareem buat semua umat islam seluruh dunia. Okay hakak terus kan cerita.. Jom layannnn. 

1) Nova Museum 3D

Aku ni salah sorang peminat seni.. walaupun kurang seni dalam bab bab melukis. Maklum lah hakak belajo Lukisan Kejuruteraan.. Jangan mintak hakak lukis bunga. Tak pasal pasal hakak lukis bunga bentuk petak nanti. Mintak lukisan oblik n isometrik iols tau la (^^,) Muehehe.. Lukisan 3D dekat sini seakan-akan hidup. Kreatif kan.. kagum hakak. Nak masuk boleh dapat kan tiket berharga Rm 18/dewasa dan Rm 10/kanak-kanak. Lagi satu, kena bukak kasut bila nak masuk sini. Take note okay! (^__^)

Teringat pulak manusia bersayap dalam X-men!

 
Kena pandai cari angle, baru nampak 3D.. Hewhew Berani la pulak hakak nak seberang jambatan lagu nii.. memang taklerr. 

Fefeeling naik gondola.. 

Lukisan 3D ni da banyak ada serata negeri... tahu atau tak je. Macam Nova ni.. bila review baru tahu dekat CH ada Museum 3D.. kan..? Yang aku pernah pergi Laman seni seksyen 7, Shah Alam. Dekat Penang pun ada. Tapi tak sempat sampai sana, family da pindah JB. Hehehe.. Bagus mermartabatkan lukisan di jalanan.. dari lukisan yang mengarut n mencarut kan..? Terjaga jugak nilai estetika. Gituuu. 

2) Abang Steamboat and Grill

Terletak di Tanah Rata, Harga Rm 25/seorang.. Pada pandangan peribadi, keseluruhan nya not bad. Puas hati... Jangan bandingkan dengan Seoul Garden n Red Wok.. Bukan tandingan nya. (^^,) Senang cite sesuai dengan harga! Lauk boleh tahan banyak.. ada ikan, ayam, daging. Sayur pun pelbagai. Aku jenis tak cerewet makan.. jadi kalau ikut tekak aku ni payah nau nak jumpa makanan tak sedap. Huhuhu... 

Ni baru 1st round.. 2nd round n final round meja sepah da.. ~_^

Jangan lupa cuba sambal bilis tempe stroberi.. Unik.

Siapa yang bercita cita nak ke CH lepas raya.. boleh la cuba. Banyak je tempat makan jenis steamboat n grill ni.. Tapi Abang steamboat ni paling dekat dengan hotel iols. 

3) Strawberry

Strawberry ni benda wajib uols bawak turun dari CH. Ni kalau tak bawak confirm ada yang muncong panjang sedepa... " Pergi CH takkan tak beli Strawberry " gituu.. haha. Aku bawak balik kampung satu bekas, pilih yang muda muda sikit. Tahan la seminggu, sampai JB ngam ngam je masak ranum. Mak ayah n adik adik pun happy.! hihih...

Merasa la petik Strawberry sendiri. Excited. 

Strawberry cecah coklat memang sedap boh.! Boleh cover masam masam strawberry tu.. Balik dari CH Seminggu aku ngadap strawberry rasa nak pitam pun ada.. Huhuhu... (@_@)

Must try. Scone with teh tarik n teh O madu... great combination.!

Tamat la entry throwback travel ke CH...! Alhamdulillah. (^__^) Yang datang jejauh macam aku ni, memang harus pulun semua benda yang kena cuba dekat CH. *tu pun ada tempat tak sempat pegi* (!_!). 

Thanks reading uols.! 



OhMissWhatEver__said :  Selamat Berpuasa uols..! Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun sebelum nya... Amin.






45 comments

June 7, 2016 at 10:03 AM

yui tertrik dgn scone tu aina..huhuu

June 7, 2016 at 10:08 AM

Betul Aina. Nak posing kat 3D ni kena pandai baru nampak real

Amacam puasa dgn org disayang?
Pengalam baru yg pasti akan diingat sampai bila-bila kan:)

Anonymous
June 7, 2016 at 1:06 PM

Serius cantik lukisan 3D tu... sambal tempe bilis stoberi ? menarik bunyi nya.

June 7, 2016 at 2:16 PM

Obat Diabetes adalah obat yang banyak dicari oleh masyarakat. Pada umumnya masyarakat yang mencari Obat Diabetes adalah masyarakat dari kalangan umur 30 tahun ke atas. Banyak yang mencari Obat Diabetes dari Obat Diabetes yang mengandung zat kimia, dan tidak sedikit masyarakat yang mengkonsumsi Obat Diabetes dari herbal. Tetapi jika Anda tidak puas dengan Obat Diabetes yang Anda konsumsi, saya akan memberikan tips untuk memilih Obat Diabetes yang ampuh.

Jika Anda mengalami gejala-gejala seperti sakit, atau kesemutan pada persendian, segeralah melakukan pengobatan. Sekarang saya akan memberikan tips memilih Obat Diabetes. Jika Anda mencari Obat Diabetes, pilihlah Obat Diabetes yang alami tanpa zat kimia. Ramuan herbal Obat Diabetes sangat efektif untuk Mengobati Diabetes. Selain itu carilah Obat Diabetes dengan kualitas terjamin, dan berkhasiat tinggi.

Sekian tips mencari Obat Diabetes, semoga info yang diberikan mengenai Obat Diabetes dapat bermanfaat.

Sumber: http://obatdiabetes.toko-gumilar.com/ | http://obatuntukdiabetes.id/

June 7, 2016 at 2:17 PM

Jambatan gantung tu mengerunkan.. yeke pengalaman baru berpuasa dengan tersayang ye nanti kena scroll balik ni blog Aina :). Oh petik strawnery yg muda-muda ye baru ranum nak makan ka5 bawah kan.. good tips moof maaf dan salam ramadan :)

June 7, 2016 at 2:27 PM

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa dengan orang tersayang ^_^ Macamana sekarang? Tak bolehlah nak ingat perut sendiri aje, perut anak orang pun kena kasi kenyangkan!

Oh,dah ada 3D kat CH ya! Baru akak tau. Selalu baca kisah di CH ni jarang pulak mereka sebut tentang 3D.

June 7, 2016 at 8:15 PM

wah teruja kaknoor tengok lah
mamcam dalam alam fantasi je lah

June 8, 2016 at 5:55 AM

Dekat CH pun dah ada museum 3D ni..bestnya
mmg kena pandai cari angle ni, baru cantik..
mcm best aja sambal tempe bilis stoberi tuh

Salam ramadhan...

June 8, 2016 at 6:15 AM

Selamat berpuasa dear...penah Naik ch tapi xsemua tempat pegi.xsempat.serious Bawu taw ch ada muzium 3d..Bawu launch ke?

June 8, 2016 at 6:15 AM

Selamat berpuasa dear...penah Naik ch tapi xsemua tempat pegi.xsempat.serious Bawu taw ch ada muzium 3d..Bawu launch ke?

June 8, 2016 at 10:39 AM

3D art ni kt CH pun ada ye..baru tahu.org suka bergambar memang wajib la kesini kan.hehe..

Scone tu memang teringin sgt nk merasa.haritu pegi kalut2 kan memang strawberi pun takdan memborong.sambal ikan bilis strawberi wow rare

June 8, 2016 at 11:53 AM

Wowww teruja nya...tgok gambar tu..sebijik,cntik menarik..
Stobevi tak beli utk akak nor ke?

June 9, 2016 at 1:34 AM

memang eppy go lucky betui. hihi. saye pun kalo nampak muzium 3d ni sis memang x sah la kalo xmasuk :'D dulu payah nak jumpa. now banyak tempat da ada 2d ni ;)

June 10, 2016 at 9:45 AM

wahh banyak
jugak tempat kat Cameron ni ea.. Cian mummy tak pernah pi.. nanti nak pi bole refer sini.. Tq for the info Aina.. :)

June 10, 2016 at 12:45 PM

Mana pi pengantin baru ni di bulan puasa tak update blog? Tak larat berpuasa ke atau tak larat apanya ni? Hehehe!

June 10, 2016 at 10:42 PM

Balik malaysia nanti, nak pegi sini . hehehe

June 11, 2016 at 11:15 AM

wah sakan posing di musium 3d..real nampaknya...mmg suka jln2 di CH mkn stroberi sedap.

June 13, 2016 at 9:00 AM

nuyui a.k.a miss YUI : kennn! mmg sedap yui =)

June 13, 2016 at 9:00 AM

Kakzakie Purvit : betul2 kak!. Hehehe alhamdulillah setakat ni ok kak. Sgt baru! dulu sahur buka koboi je.. hehe

June 13, 2016 at 9:01 AM

Anonymous: Menarik! must try =)

June 13, 2016 at 9:03 AM

babYpose : Hihihi kannn in real mmg tak la kak aina nk posing kat jambatan gantung tu =D aah! petik muda muda tahan skit smggu.. hehe salam ramadhan kak ^^,

June 13, 2016 at 9:04 AM

Mummydearie : Salam ramadhan MD! Hahaha btul tu kak. kena la kasik kenyang perut anak org. Aah ada 3D museum da kt CH. Maju da chuols =D

June 13, 2016 at 9:05 AM

Nooriah Abdullah : Btul tu kak noor! Hehhehe teruja aina tgk lukisan nya. Mmg fefeeling di alam fantasi =)

June 13, 2016 at 9:06 AM

Qhaifa Nur : Salam ramadhan kak.. aah da ada 3d Museum =). Sambal tempe bilis stoberi ni unik kan. Jd tu la aina cuba =)

June 13, 2016 at 9:07 AM

ct cheery : Selamat berpuasa dear.. =)btul! x puas jalan rasa klu g CH. Hehehe x pasti bila launch. Tp Mall dia mcm bru jgk. sbb ada lg kedai x bukak..

June 13, 2016 at 9:09 AM

Puan Kutu : rare kak! hehehe.. xpe kak next time.. tggu pas pas deliver ajak hubby naik CH lg. Scone mmg sedap. Tu la aina pun bru tahu ada museum 3D dkt CH. hihihi

June 13, 2016 at 9:11 AM

Kayu Manis : kan akk! hehehe.. byk lg lukisan yg buat aina teruja jugak =) Alaa akk hihi klu beli xdpt nak pos pulak. =P

June 13, 2016 at 9:12 AM

nadhie wueen : Betul! hihihi..skrg byk da lukisan cntik2.. belakang2 kedai je diorg buat. Bagus kan.. cantik skit pemandangan =)

June 13, 2016 at 9:14 AM

Mummy Julia : Wc mummy! Tu laa byk da tmpt menarik.. byk improvement! Hihih xpe nnti pasni mummy pegi bawak hero sekali mesti seronok =)

June 13, 2016 at 9:14 AM

Mummydearie : Hahaha.. tak larat angkat jari ni MD.. Tungguuu entry cheq noo =P

June 13, 2016 at 9:15 AM

Claudia Claudy : Mesti pegi tau dear! Hehehe =)

June 13, 2016 at 9:15 AM

paridah : kan akk! hehehe... betul tu. fresh sgt strawberry nya =)

June 14, 2016 at 7:17 AM

akak dah pergi juga museum 3D tu..samalah akak pun sukakan seni tapi tak pandai melukis.

scone tu sedapnya

June 14, 2016 at 11:11 AM

Baru paham....ke CH tu Honeymoon, ingatkan ikut sepupu yg kawen hari tu. Mana gambo kawen? Cepat tempek! Mak nak tengok....kang mak jadi angry bird kang....

Gi CH tak pernah lagi makan scone tu Aina....nanti nak gak carilah. Kat Kg Sediakan

June 14, 2016 at 11:34 AM

Baru paham....ke CH tu Honeymoon, ingatkan ikut sepupu yg kawen hari tu. Mana gambo kawen? Cepat tempek! Mak nak tengok....kang mak jadi angry bird kang....

Gi CH tak pernah lagi makan scone tu Aina....nanti nak gak carilah. Kat Kg Sediakan

June 14, 2016 at 3:02 PM

bestnye..nak g lagi cameron..huhu

June 15, 2016 at 1:36 PM

wowwww...cantikkkk sgt !

June 18, 2016 at 2:18 AM

menarik museum 3d tu ^^

June 22, 2016 at 9:13 PM

menariknya museum 3d tu. lya pernah pergi dkt langkawi punya !

June 30, 2016 at 10:54 AM

aryan azra : kan akk! adeh tgn keras.. hehe scone sedappp! =)

June 30, 2016 at 10:55 AM

hainom OKje : hahah mak kena scroll bawah! carik la ma.. adeh sedap panas2 makan scone ni !=)

June 30, 2016 at 10:55 AM

Yana Libra: moh la kita sis YL! hihih

June 30, 2016 at 10:56 AM

LYAfrina : betul tu! seni sgt2 kan

June 30, 2016 at 10:56 AM

caliph shuriken: Kann cantik cantik. =) skrg da byk lukisan seni ni dkt tepi2 jalan

June 30, 2016 at 10:57 AM

Lya Amie : haaaa aina x pernah masuk lg yg dkt langkawi. Nnti pegi langkawi kena pegi tmpt 3d ni =)

Post a Comment