Wednesday, August 10, 2016

~ Review : Farm Fresh (Strawberry & Susu Kurma) ~

Assalammualaikum.....


Good Morning! 

Busy sangat kita minggu ni, nak nak lagi kena cover keje member yang on leave seminggu. Haaa merasa uols sis jadi sotong. Letih dia sampai nak masak pun tak larat. Hewhew... Nasib baik husband kita reti masak. Dia la take over masak untuk dinner 2 3 malam ni. (^^,) Tapi kannn air tangan suami ni sedap dia lain machiammm. Hahaha kalau sis yang masak sendiri ciput je sis makan. Terbalik pulak dengan husband sampai bertambah tambah. Gitu la laki bini kena saling tolong menolong kan. 


Yogurt Strawberry & Susu Kurma

Sedap jugak uols. Tu la orang kata, belum cuba belum tau. Selalu beli Yogurt Bliss je. Tekak husband kita lagi suka strawberry. Tekak iols dua dua pun OKje. Hewhewhew. Ni first time aku cuba Farm Fresh. Sebenar nya lama dah nak try Susu Kurma ni. Sebab rare dan banyak khasiat kan.. kalau yogurt biasa banyak la jual dekat supermarket. Alaa sebenarnya boleh buat susu kurma sendiri. Tapi sis malas. Hmm kita jujur je. Hahaha. Okay, Farm Fresh ni ada jual dekat pasaraya. Tapi Susu Kurma ni jarang sangat ada. Atau mungkin cepat habis. Ni pun iols beli masa balik JB dengan agen. Thanks dekat akak tu sebab boleh COD hingga tol Perling. 

Harga ;
700 ml Yogurt Strawberry Rm 6
700 ml Susu Kurma Rm 7.50

Buat warga JB kalau tekak tu rasa nak try Susu Kurma boleh contact akak NorKusziah Aim (016-7420852) Cas penghantaran di kenakan rm 3-rm 5 bergantung pada kawasan. Thanks jugak dekat kawan I E'in ni yang tengah ber pantang. Sebab dia upload gambar la Iols dapat contact hakak Farm Fresh ni, ok balik JB Raya Haji nak order lagi la. Insyaallah. (^__^)

Sekian, Thanks reading.!




OhMissBlossom__said : Agen Farm Fresh area KL ada tak...? Kalau ada boleh drop no phone or email or FB. Senang kita nak carik awak. N tolong business awak jugak. (^^,)




29 comments

August 10, 2016 at 11:49 AM

Owh... Ada eh kat jb pun... Nak cuba juga.. Sbb dah lama mencari... Thanks share... Kat kl ada jual... Blh cari kat fb...

August 10, 2016 at 2:20 PM

eh eh tersamalah entry kita kali ni..eekek. ada jodoh ni kt..hehehe

August 10, 2016 at 2:39 PM

Waahhh... dekat aje ni dgn kakak ni bolehlah kakak roger-roger dia
Teringin juga nak merasanya Aina:)

August 10, 2016 at 2:53 PM

Pernahlah minum Farm Fresh ni tapi yang susu+kurma tu tak pernah. Akak pun terliur masa bulan puasa dok baca orang dok buat susu+kurma tu tau tapi nak membuatnya bertangguh-tangguh sampai la habis puasa, habis raya ^_^ Maklumlah al malas al bertangguh punya spesies ^_^

Aina, jangan tak tahu... kita ni orang perempuan biasa pegang title tukang masak di rumahkan, kalau orang lain masak memang sedap memanjang. Kalau sendiri masak, tak teringin pun nak makan bersungguh tau!

August 10, 2016 at 4:29 PM

Maria Firdz: Welcome sis! Okay nak carik area KL nnti dkt fb =)

August 10, 2016 at 4:29 PM

nuyui a.k.a miss YUI :kannnnnnn! Hihihi ber jodoh panjang ni. =D

August 10, 2016 at 4:30 PM

Kakzakie Purvit :Sila kak.. senang ada yang cod kan. Kita tunggu je. =)

August 10, 2016 at 4:34 PM

penah minum stoberi tu. sedap jugak ;D

August 10, 2016 at 4:44 PM

Mummydearie: kann haha sy ni kes terliur dr puasa bawak ke raya bawak ke lpas raya... hahaha dasat btul. tp kak susu fresh milk blend dgn kurma buat sendiri mesti lg fresh kn. tp tu laaa tak ghajin! =P bab masak tu hmmm betul sgt. Kahkah tetiba rasa nikmat btoi makan masakan org lain ni.!

August 10, 2016 at 4:49 PM

Mommy Cici : betul tu mommy! saja try yg lain.. asik bliss je. hehehe tekak blh terima la =)

August 11, 2016 at 5:08 AM

Unungnya la hai ada suami rajin n pandai masak.hehe

Selalu juga beli farm fresh ni kt tesco..tp fresh milk ori tu la..yg kurma coklat la strawberi katanya takda kt pasaraya..kena beli dengan agen je kan..entah..teringin juga nk rasa..tak jumpa lg..dok tgok kt fb je

August 11, 2016 at 1:56 PM

sedapnya tgk sis aina. design botol pun nampak comel je ha...dah la suka susu. buat kita jadi terliur sangat ni. hihi

August 11, 2016 at 7:44 PM

Hari tue ada jugak kawan office beli... Tapi nadia tak beli . Jadi tak tahu rasanya . Sebenarnya kurang gemar susu . Tapi yang perisa kurma mcm menarik ... Sedap tak Aina ? =)

August 11, 2016 at 11:52 PM

Hari tu siqah order farm ni yang kurma tapi dah habis. Dapat susu coklat je. Sedap yang susu coklat tue.. Sekarang dah cari yang nie je kalau ke pasaraya. Support industri tempatan =)

August 13, 2016 at 11:44 AM

wohooo murahnya. and packaging pun cute. hehe.

August 15, 2016 at 12:18 PM

Puan Kutu; hihi alhamdulillah kak.. blh la take turn masak. Hehehe.. tu la, aina pun teringin sbb dok tgk org share gambar. pasaraya jrg nak ada yg kurma ni.. =)

August 15, 2016 at 12:18 PM

nadhie wueen : haha kann hi5 skit yang. kita pun suka susu! blh try dear nadhie. =)

August 15, 2016 at 12:19 PM

nadiah izzaty : Nia.. awal awal aina rasa mcm weird jugak. tp lama lama rasa sedap. Hehe.. Flavor strawberry tu sedap.. x rasa susu pun! =) n x masam..

August 15, 2016 at 12:20 PM

Siqah Hussin : Jyeah! betul2.. jom support industri tempatan. Haaa nnti aina nk try yg coklat pulak =)

August 15, 2016 at 12:20 PM

Eeiou _ : betul tu dear. harga murah alhamdulillah. rasa pun x mengecewakan! hehe =)

August 15, 2016 at 3:12 PM

Yg strawberry tu Cikla pernah minum... yg kurma tu belum pernah try lg. Nnti nk try lah..

August 15, 2016 at 4:18 PM

CikLa Shahril : try cikla! stoberi tu nice =)

August 15, 2016 at 11:22 PM

botol dia cute sgt. hihihihi

August 16, 2016 at 7:05 PM

Betullah sangat tu Aina...susu kurma tu jarang jumpa maka haruslah rembat sebotol dua bagi tak kempunan.

Hihi....sama je kita Aina tolak besi dengan kertas jer

August 17, 2016 at 10:56 AM

Vanilla Maple : kan! hehehe comel je =)

August 17, 2016 at 10:56 AM

hainom OKje : btul mak! payah nak jmpa. limited edition gitu.. haha jd nk try kita rembat la jugak. hi5 skit mak! haha

August 17, 2016 at 12:55 PM

Ada kawan jugak dok jual, nanti boleh la cuba tengok..
Berdasarkan review ramai cakap sedap..

August 19, 2016 at 9:11 AM

Myra Jay : MJ senang da ada kawan jual. Hihi haa mesti cuba! sesambil blh support kawan =)

August 19, 2016 at 12:05 PM

macam sedap jeee..nak try la..hehe

Post a Comment