Wednesday, October 5, 2011

~Improve service korang, boleh..?~

Assalammualaikum....

Selamat sore semua..~! Setelah 5 hari aku melancarkan perang dingin, akhirnya dia mengangkat bendera putih tanda surrender. Hah, padan muka. Nak cari pasal sangat kan. (^^,) huhuhu.. Tak pasal-pasal kene beli 10 guni coklat cadbury. (takdelah sampai pakai guni..). Ini bukan cerita utama okeh. Kisah ni berlaku pada hari semalam.. disebabkan darjah kepanasan yang melampau aku hold dulu untuk update entry. Bagi mata ni tido dulu, bagi otak ni rest dulu, sebab kita kene berfikir sebelum berkata-kata. Even sekrang ni tangan yang berkata tapi ia dicernakan oleh akal...

Semalam petang aku pergi Alamanda dengan aja my tengok wayang cerita Johnny English... Okay, cerita ni memang superb la sampai aku rasa bergegar panggung tu dengan ketawa terbahak-bahak orang-orang sekeliling aku. Intro memang gila la~! hahahaha.. korang da tengok ke..? i baru tengok, dan ini 1st time pergi meronggeng tengok wayang selepas sebulan balik upm. Huh, gile busy kan...


Okay, setelah hampir 2 jam  dalam panggung (sekitar pukul 6.50). perut mula berkeroncong lagu techno. Aku faham tuu si perut da mintak makanan. So, we all decide makan pizza di Pizza Hut. Bayangkan pukul 7.45 pm diorang da take order sampai pukul 8.30 pm pizza tak sampai-sampai lagi... Ow, hangin koot mak masa tu.!! Pada hal, hanya dua tiga table saja yang ada orang. Tup-tup kene tunggu sampai nak dekat sejam hanya untuk pizza regular aje. Orang lain yang datang lambat boleh dapat makan dulu, chances mintak kene palangkung sangat tinggi pada masa kejadian. Staff bukan main ramai aku tengok. Tapi buat ape..? usha-usha orang.. potong stim nak makan betoi.

Bila da jadi macam tu, mula la orang tu salah kan orang ni, orang ni salah kan orang tu. Aku order pizza yang ada cheesy lava, kau kasi pizza biasa. Nasib baik dapat pizza free (rezeki hari semalam, alhamdulillah..) Kalau tau dapat free boleh bawak bala tentera ramai-ramai. (^^,). Aku tengah dalam kesejukkan dan kelaparan masa tu, kau pulak bagi service gred C memang mintak aku jadi penceramah free je. Lagi satu hal.. aku memang tak puas hati  dengan service masa tu. Aku panggil asst. manager tapi dengan kerek dia suruh crew saja yang datang. Untung aku tak isi form customer service tau. Patutnya, kau berkerja di kawasan yang elite kau kene la alert dengan customer. Jadi la profesional walau dalam ape jua preofesion. Setuju..?

Lagi satu, muka jangan nak ketat je. Apa guna pakai batch smile kalau tak boleh jadi kan amalan. Respect others, if u want people to respect u. Hui, macam-macam ragam...

Source: Google search.

OhMissWhatEver__said : Yellow cab pizza best tak.....? nak cuba la nanti.. (^^,)


31 comments

October 5, 2011 at 6:50 PM

GBM pun suka cadbury! Nak satu!!! ^_^

October 5, 2011 at 7:51 PM

yeahh~!! nak satu? hehehe,mai sini.. (^^,)

October 5, 2011 at 8:57 PM

saya suka coklat.. tak kisah lah cadbury ke apa ke.. tapi suka kinder bueno kot, hahah.. nampak pizza tu sedap je, ngee~~

p/s: mak saya dr hari tu lg kata nk tgk cerita nie, sampai sekarang tak tgk. lps tu, hari2 tanya, "agak2 nya cerita nie ada lagi tak??" -__-'

October 5, 2011 at 9:23 PM

Nak tgk sgt cite tu tp aritu timing tak brape best.. Hehehe~

October 6, 2011 at 12:05 AM

humangaih apsal la kua gmbar pizza memalam cenggini.uhuk2.lapo2

October 6, 2011 at 9:22 AM

Ratu Lissa : hahaha, kinder bueno pun best~! hehehehe, sis tengok hari selasa, still available lagi dear. =)

October 6, 2011 at 9:23 AM

Liyana Zahim : hah, tgk la kak! konfem tak kering gusi sbb ketawa hampir semput dalam panggung..=)

October 6, 2011 at 9:24 AM

afzalsukasuki : alolololo, ciannya lapa. =P hehehe. eh, sedap tau pizza ni.. lalalalala.

October 6, 2011 at 11:16 AM

bile perut lapar..tahap kesabaran pon kureng ek..hehe

October 6, 2011 at 3:32 PM

ranai jugak yang kata filem ni best..;)

October 6, 2011 at 4:37 PM

Mr.B[e]ave[R]: hahahaha...lbh kurang cmtu la kesimpulannya nya. =P

October 6, 2011 at 4:37 PM

diana: yup3...~! best sangat.. tgk la. tak rugi. (^^,)

October 6, 2011 at 4:38 PM

nak pizza sikit

October 6, 2011 at 4:43 PM

blh2, mai cni.. nak pizza hut ke nak yellow cab..? hehehehe...=)

October 7, 2011 at 1:15 AM

haa,nsa pon ta minat kalo servce cmtuh,mula la nak mncarut2 je rsanyaa..tmbah plak kalo perut tgh stok lapoo..lagi la hanginnnnn !! :P

October 7, 2011 at 9:05 AM

hah, tau takpe~!! hihihi..spoil mood org betoi kan.. =)

Anonymous
October 7, 2011 at 8:53 PM

kita pun pernah kene cmni sis.. memang panas walaupun dok tempat air-con. huhuhuhu...

adik ca'an yg comel. =P

October 7, 2011 at 10:14 PM

pic2 sume buatkan kay lapar lak..
baru mkn nasi.
da lapa balik da..hehe..



p/s: by the way.nice entry.

October 8, 2011 at 9:18 AM

kalo saya, dah angkat kaki, cancel order....

October 8, 2011 at 12:47 PM

hahaha ..liKe lOrhh ur entry syang. ;) ;D
heheheeh,,,,,ty xtGok lagi cite tuh,,tpi napk cm best,,na Downl jew la nty,,xda msa da na kuar skunk,,heheh,,,,mIszz lorhh kamOo ;) :*)

October 9, 2011 at 5:57 AM

piza free tuu! hehe da lme xmkan piza laa

October 9, 2011 at 7:08 PM

adik caan : hahaha. tau takpe. dalam suhu beku pun panas tu tak hilang2~! =P

October 9, 2011 at 7:10 PM

hyz : hah, terfikir juga nak cancel order tapiiii lapaa sgt~! huhuhuuhu..

October 9, 2011 at 7:11 PM

khairul akmal bin azman: thanks kay.~! da lapar balik>? hehehe metabolisms tinggi ni.. :P

October 9, 2011 at 7:12 PM

tiey: misz u too dear..~! =) tie donload pun blh. tgk tau. best3~!! =)

October 9, 2011 at 7:13 PM

amir aizat: tu laa rezeki..dpt la pree. (^^,) lama tak makan pizza, awat tak habaq. blh kita faraid kan sikit dkt kamoo. =)

October 9, 2011 at 10:08 PM

sis nak pizza jugak huhu
jom join bloglist :)

October 9, 2011 at 10:55 PM

meh sini.. :)
sis, insyaallah aina join bile ada kelapangan ye.

tgh minggu test.(>_<)

October 15, 2011 at 5:53 PM

azfa dah tengok dah...sumpah klaka..n kdang2 tutuo muka sebab tak sanggup nak gelak dah!hehe....anyway...dah folow..

October 16, 2011 at 9:01 AM

hahahaha..thansks follow~! tau takpe. memang kelakar gile.. =)

Post a Comment