Tuesday, November 8, 2011

~Macam ni Ke trend couple zaman sekarang..?~

Assalammualaikum...

Selamat malam malaysia~! (^_^). Masih terdengar lagi takbir raya di kawasan kolej aku pada hari ini. Alhamdulillah... kita doakan semoga jemaah-jemaah Haji yang menjadi tetamu allah pada tahun ini selamat berangkat ke tanah suci dan selamat kembali ke tanah air. Semoga anda mendapat Haji yang Mabrur.. U olls apa bikin..? masih makan rendang selama 3 hari 3 malam lagi ke..? den tau la banyak daging korban yang ekau dapat.. meh hulur sikit tulang, boleh buat sup tulang gear box.~!! huhuhu.. Okay..okay, i pendek kan cerita.. sila faham kan situasi di bawah dan anda nilai sendiri.. Betul ke, pow-mengepow trend couple zaman sekarang..?

Situasi I

Pakwe : Baby, nanti topup kan i ea.. jangan lupa tau.! Lepas tu hantar kan kain baju i dekat dobi. Boleh kan baby..?

Awek : Okay, boleh aje sayang..

Pakwe : Weekend nanti belanja i tengok wayang dengan makan sekali tau baby... 

Awek : Tiap-tiap minggu, i je yang kene belanja.. U ni memang taik idung masin betul la..! 

Pakwe: eh, i pernah belanja u tau baby...

Awek: Alah, setakat belanja choki-choki sebatang pun kecoh ke...!


Situasi II

Awek : Yang... i nak beli kasut Jimmy Choo la. U sayang kat i kan sayang....

Pakwe : Boleh sayang... kasut je..?

Awek : Dengan handbag sekali la yang.. i nak sepasang.. Baru macam diva.

Pakwe : Oooooww..untuk sayang, i makan pasir pun tak ape~!. Tapi jangan tanya kenapa la i terpaksa pinang u masa u da takde gigi nanti.....


Semakin hari semakin advance ye pasangan merpati tak berapa nak sejoli sekarang ni. Baru dok bercintan cintun sudah menampakkan ciri-ciri wanita atau lelaki yang mata duitan. Hui.. i ingat pisau cukur ni sinonim dengan perempuan aje. Tapi rupanya zaman millennium ni tak kira laki atau perempuan.. dua-dua sama naik je weih... Bagus sangat ke macam ni..? tak usah la nak mintak-mintak pada pasangan yang belum tentu jadi tuu.. usaha sendiri untuk memenuhi hasrat diri. Itu lah kepuasan untuk diri sendiri..

I tuju kan kepada yang berkenaan. Berubah la wei, hang ingat yang hang dok kikis sana kikis sini tu jutawan ka..? Even dia anak datuk datin, anak tan sri or puan sri atau anak puteri atau putera raja sekali pun, yang kaya adalah mak bapak dia. Ada faham..?(^_^) takmo cukur-cukur la yunk. Salah cukur parah nanti... Kita amalkan konsep give and take.. adil kan..? 


Source: Google

OhMissWhatEver__said: Apa yang penting....? Kerjasama..~!! (^__^)Biar lah sesuatu pemberian itu datang dari hati yang ikhlas... Okay, gudnyte! 

47 comments

November 8, 2011 at 11:18 PM

aiyoow. mata duitan punya puan.. hahah botak la laki uh nt..

November 8, 2011 at 11:21 PM

tu belum kawen lagi dah kikis

November 8, 2011 at 11:25 PM

hahaha.. botak sebelum tua la gamaknya kalau dpt si pisau cukur.

November 8, 2011 at 11:31 PM

nsb bek eyda..xdpt bf yg jnis cm2..n eyda pun bkn cm2...klu jgi situasi cmni..rela eyda mnx break off...hahaha..=)

November 8, 2011 at 11:41 PM

baby, dodoikan i. nak tidoo. haa cmne tuh ? ? hohoho

November 8, 2011 at 11:43 PM

hahaha. agak la babe. keterlaluan tu. i pun tak penah mintak bf i macam macam. sbb belum jadi suami lg. nnt dah jadi suami br la i kikis kaw kaw. haha.

November 8, 2011 at 11:50 PM

Eyda Dania: hahaha..pisau cukur partner dia ialah kaki kikis. Baru jadi regu yang sesuai. hehehe. aiNa doakan eyda jumpa jodoh yang baik. take care dear~! (^^,)

November 8, 2011 at 11:53 PM

FeeL da MorE : kahkahkah.. alololo, nak tido..? meh sini i dodoikan. u request la nak lagu ape..? (^^,) ahaks~!

asfira aminuddin: hah setuju~!! huhu, belum jadi husband-wife tak nak la lebih2 sgt. da jadi suami lain la kan, dia memang bertanggungajwab sepenuhnya. =)

November 8, 2011 at 11:59 PM

betul3.. kerjasama tu penting.. apapun jua, pilot tetap pujaan hati, hahah..bukan mata duitan!!

November 9, 2011 at 12:00 AM

hahahha.. sis faham tu~! pilot si pujaan hati untuk kehidupan yang lebih terjamin. kan3...?? =)

November 9, 2011 at 12:00 AM

i x penah cukur sesapa lg nieee..alamak... asyik mak bapak aku je yg aku kikis.. ok la kan?? keke

November 9, 2011 at 12:02 AM

kahkahkah... tak kawen n tak kerja lagi takpe kot~!! =P =P

November 9, 2011 at 12:21 AM

zaman skang nih memang sumenye nk kene duit...
tapi xyah la kikis mengikis tuh...agak2 laa...kopak nanti..huhu

November 9, 2011 at 1:17 AM

tak sabar nak kawin.. ;D

November 9, 2011 at 1:35 AM

dah banyak sangat jenis macam ni. haisyh.

November 9, 2011 at 5:24 AM

Pisau cukur ni..tak elok macam tu..
Cintailah pasangan kita dengan seadanye & seikhlasnye.. ^_^

November 9, 2011 at 6:32 AM

Ungu Violet: tu la ungu.. berkasih biar la ikhlas. duit bukan segalanya.. kan..? =)

syahirooAhmad: hah, copat la kawen. jangan lupa jemput den~!

November 9, 2011 at 6:34 AM

hanaahmad : haish.. betul tu yunk..ni la kalau semuanya berteraskan duit aje.. mata pun gelap. =)

LiLy @ MumMyQiStInA : setuju kak~! (^^,). itu lbh menjamin kebahagiaan.

November 9, 2011 at 7:26 AM

haha. ni bukan pisau cukur... parang agaknya! zaman sekarang, no money no talk lorhhh... :p

November 9, 2011 at 8:52 AM

give and take sesama la...

jangan la macam pisau cukur... :p

November 9, 2011 at 8:54 AM

me dulu.. masa bercinta tak pernah mintak pape sbb segan.. even dah kawin pon sama... kalo nak beli pon duit sendiri

November 9, 2011 at 2:42 PM

HAHA.

belum masuk tanggungjawab lagi tu.cuba kalau dah kahwin nanti,lagi dahsyat karang.hahaha

November 9, 2011 at 4:23 PM

Aien Not Alien: betul tu~! (^^,) kalau skrg da jadi kaki cukur da kawen jadi kaki ape ea..? hehehe..

November 9, 2011 at 4:26 PM

wan habibah: aiNa pun tak suka nak mintak2.. tapi kalau orang bagi aiNa amek je. tu pun malu2 jugak. hihihi..

littledolphin: hihihi...da kawen tak tau la jadi macam mana pulak. tp kalau aiNa, time couple pun da nampak ala-ala kaki kikis, memang da lama aiNa angkat kaki daa. =P

November 9, 2011 at 6:05 PM

haaa...tak paham kan? time couple bagai2 nak bagi...nak beli...padahal couple je pun...xyah la kemaruk sngt...kang dah clash bukan ke membazir nmenye? tak paham!

November 9, 2011 at 8:08 PM

sib bek laa aku ngan bf aku xcamtu..

November 10, 2011 at 7:43 AM

thumbs up dear~! (^^,). macam tu lbh baik...hehehe

Anonymous
November 10, 2011 at 7:52 AM

ape la nak jadi.. kikis mengikis da macam amalan gaya hidup masa kini. nak2 yang laki jadi kaki kikis. tak boleh buat laki betol! huh..

November 10, 2011 at 9:55 AM

tak boleh pakai cemtu, haha

November 10, 2011 at 6:50 PM

Blog Fatin Fadhillah: no money no talk~! betul. tapi no money no need to be the shaver lorh.. muahahaha.. =P

November 10, 2011 at 6:54 PM

ika: kang da clash baru nak dok nyesal menonggeng tak sudah. yewdok..? =)

Anonymous: errr.. hah, kalau lelaki kaki kikis layaknya sepak masuk gaung je. hihihi... haish, mintak dijauhkan lelaki kayak gitu donk..!

amir aizat: huhuhu.. depa ni ape pun tak boleh. =P =)

November 10, 2011 at 7:31 PM

Betulla trend tu, kalu tak idak le dipanggil trend zaman sekarang hehe :)

November 10, 2011 at 7:39 PM

hahaha.. kalau jadi trend, alamatnya lepas ni rakyat malaysia ramai la yang takde rambut~! =P

November 10, 2011 at 7:42 PM

hihi..

November 10, 2011 at 9:30 PM

sory to say laa, byknya yg psangan2 kapel laa nie, ngok ngek skit.. trlmpau sgt brchenta. last2, x brnikah gak.hmm...

November 10, 2011 at 9:40 PM

hahaha.. pika sokong 110%

November 11, 2011 at 12:39 AM

ye la nanti orang jemput... 2020 oke?

November 11, 2011 at 2:17 AM

tak suka minta apa2 dari y tersyg..

kalau dia kasi..bersyukur..ehheh...

November 11, 2011 at 7:25 AM

Ratu Lissa: (^^,)...



TeTerBanG: nak wat cmne dik.. time berchenta semuanya indah.. huhu, haish tu yang tak hengat tu..




cik pika : wah~! siap ada additional percentage lg tu... hehe =)

November 11, 2011 at 7:26 AM

syahirooAhmad: 2020...?? buleh2 takde masalah.. hehehe=)



ILA HonEyBuNNy: betul.. org memberi kita merasa.. tapi nk meminta memang tak la... (^__^)

November 12, 2011 at 12:06 AM

hihi...dia yg nk blnja...ct xmintk..ahahaha..nice advice! :D

November 12, 2011 at 12:15 AM

rasanya kalau cinta berasaskan wang ringgit, memang tak ke mana laa..

November 12, 2011 at 8:28 PM

ctk: dia nak belanja takpe yunk~! (^^,. rezeki usah di tolak. hehehe


Elie Lily: strongly agree! cinta biarlah berlandaskan keikhlasan...am i rite..? =)

November 13, 2011 at 10:21 AM

kalau dibagi, diterima la hehe

November 13, 2011 at 1:13 PM

huhuuh.. yang tu i pun sama! rezeki jgn tolak.. yedok..?=)

November 19, 2011 at 9:10 AM

hahahaha..memang kaki kikis betul...;d

November 21, 2011 at 10:35 PM

huhuhuhu.. tu la pasal.. =)

Post a Comment