Saturday, March 5, 2011

~LaB TeKniK peNgukuRan_AMALI 7_~

HellO Malaysia!! Have a Nice day.....^_^ nak share atau nak kongsi atau nak bagitau tentang..lab last week.. erm, lab yang sgt2 seronok...heeee...eh2, senang cite lab teknik pengukuran ni memang best la berbanding dengan lab-lab lain...xde tensen-tensen...semuanya have fun je tau...x macam lab lain, bikin jiwa wa kacau je....ah malas la cite tentang lab lain-lain tuh....last week kitorang wat tentang p'ekstrakan daun...nah ni la hasil-hasilnya atau adegan-adegan dramatis sewaktu ujikaji di jalankan....hehehe..*ayat da buang tebiat nih*....


Firstly, kita gunting ye puan-puan daun tersebut...^_^ pastikan pakai glove untuk mengelakkan sebarang benda asing lekat pada permukaan daun....


Kemudian...masukkan lautan methanol...grinde bersama-sama daun...huhu...jangan tumbuk atau ketuk macam tumbuk lada ye...


Ye itu die...cik melawani....huhuu..sangat berdedikasi...


Owh...saya tuh!!

Selesai lab...group yang paling meriah....dengan kehadiran badot-badot..yang sangt menceriakan suasana...hehehe..peace bebeh!! ni hanya sebahagian ahli yg gilek lanser...yang lain tuh tgh sibuk-sibuk nak alik...ramai tau group ni....group lain smuanya 10 orang je...tp group kami ada 16 orang....ade ekstra pulak kan...!

 Hye awEks!!


Hasil akhir ujikaji kami...tengok simple je kan...kene tunggu dengan penuh kesabaran....=)

OhMissWhatEver__said : Sekarang da week 8.....waaa.....xlme lagi final seyh!! uhuk-uhuk....kejap nye kan...cuak-cuak....bile la lab nak abis kan....lab biO paling meletihkan wa,..da la x bpe nak minat Bio ni...xde basic...adeh2....poning deh....

1 comment

March 6, 2011 at 11:21 PM

nnt bayar royalti tau! muka ak msuk blog ko!~ hahaha~

Post a Comment