Sunday, March 20, 2011

~NeMo~

Selamat Malam...okay, hari ini dalam sejarah....nak tau ke kenapa? sebab for the first time, i bela ikan..wah, braVo aiNa..!!Nama dia NeMo...say hYe to NeMo...^_^ i pun x tau la die ni jantan ke betina...wa bantai je kasi nama kat die ni...NeMo ni dengar macam best je, macam kiut-kiut je...ape lagi belasah je la...ala, nak nama kan ikan je pon...x kan nak kene carik dalam buku panduan nama-nama pulak kan...huuhuhuhu...azam gue, ingin melihat NeMo sebesar DoraeMon...boleh x agak2? =P


Tak tau la kan nape tibe2 rase nak bela something..mula2 ingat nak bela turtle...tp, dapat ilham dr aiNuL n Taha untuk bela ikan ni hah...mengikut kata tuan kedai ni kan..x susah pun jaga si NeMo ni..pandai jaga air, pandai jaga makan die, hidup la si ciLik nih...NeMo nih, ade 2 colour kat body die...BLue + BLack colour... 
Teruja sesangat bile ade animal peliharaan sendiri...cuba korang try!! Opppss..si NeMo ni ade kawan tau...Nama di MoLy. Jap ea korek gambar MoLy...


Okay, nih die.....Diorang nih kitorang beli dari kedai yang same...tuan si Moly ni x lain x bukan sape lagi...si Aja My laa....

Sekarang i da ade kawan...hohoho...disebabkan roomate i da pergi IndoNesia, so sekarang NeMo la jadi roomate i...huahuahua....Erm...tp, i tgh risau la....cmne nak g KoNvO nih..NeMO kan kecik lagi..sape nak jaga die...sob..sob...sob...erm...sape nak bagi die mamam nanti...xpela, nanti i akan pk kan..NeMo jgn risau tau! chill.....

OhMissWhatEver__said : Best nye bagi NeMo makan...coMel aje kau ni...asyik mengadap NeMo je, ape nak jadi daa...keje banyak nih...okay NeMO g masuk tdo k....Nyte!!

8 comments

March 20, 2011 at 1:01 AM

wah!! da pndai bela haiwan peliharaan....c0mel2..ahahaha....nnt leh la kenal kn ngan kiki & lala aku...hihihi....

March 21, 2011 at 9:05 AM

ikan laga lawa!! maera pun penah bela ikan nie mase dok asrama skol dulu.. =)

March 21, 2011 at 10:02 PM

mati ikan tu, nnt dia jd hantu carik ko!~ keke...

jaga nemo elok2. jgn sampai ikan tu mati lemas!!~ haha~

March 21, 2011 at 10:48 PM

zaihan: wokay..boley2...nanti kite jadikan nemo, kiki n lala kawan baik ea...

maera: ikan maera warna ape? hehe, ni baru je bela dia...=)

mela: wakslu..hahaha...kalau nemo lemas memang dunia terbalik la wei.. nemo dok kat darat..kau dok dalam aquarium aku..mau dok??

March 25, 2011 at 9:38 PM

waa...tira pun de bela jugak..
hampir serupa!
aquarium dye pn same..
pink!

March 26, 2011 at 10:08 AM

yeke...huhuhuhuhu...^_^ da lame bela die??

March 27, 2011 at 8:49 PM

dlam ujung thun lpas la..
xsngke bule same ea..

March 28, 2011 at 9:02 AM

yup2...citarasa kite same la ^_^ hehehe..

Post a Comment