Thursday, December 1, 2011

~Friend in need, is a friend indeed..~

Assalammualaikum....


Happy December...~! Ola readers n viewers.. hari ni 1/12. Ohmaiiii, sedar tak sedar kita sudah pun berada di penghujung 2011. Sudah tercapaikah hajat dan impian serta azam tahun ini..? Tepuk dada tanya diri sendiri.. Sekiranya sudah, alhamdulillah dan tahniah i ucapkan. Sekiranya belum, sila cuba lagi di tahun hadapan. Semoga kita sentiasa memperbaiki kekurangan diri dari masa ke semasa. Tidak ada manusia biasa yang sempurna tetapi kita sebagai manusia boleh berusaha untuk menjadi yang terbaik. (^_____^).

Friend in need, is a friend indeed.. People, when we talk about friendship of course it reflect someone that willing to do anything, someone that willing to share her/his sadness and happiness.. In other hand, if the relationship is close enough, even if they were hurt, we will also feels the pain. So, what type of friend are u...? 

Straight to the point, berkawan biarlah ikhlas. Bukan nya, berkawan untuk mengambil kesempatan..! konsep kawan, kau susah aku susah..kau senang aku senang.. Perselisihan faham itu normal. Sedangkan lidah lagi tergigit apetah lagi hubungan sesama manusia yang rambut sama hitam tapi hati lain-lain. So, kalau kita ikhlas berkawan, even kau buruk macam mana pun perangai still boleh diterima seadanya. That's why, manusia ni di jadikan pelbagai ragam. Sebab..? kita dijadikan untuk saling melengkapi antara satu sama lain.

Jadi, tanya diri sendiri...layak kah aku di gelar kawan mahupun sahabat....?? Elakkan diri anda dari diselubungi oleh mereka yang jenis talam dua muka, jenis tikam belakang, jenis ular sawa lidah bercabang dan seangkatan dengannya... okay, thats all!



OhMissWhatEver__said :  sumpah Twilight-Breaking Dawn sangat best~! Edward Cullen and Bella Swan.. u are so romantic...auwwww!! (~_~)

28 comments

December 1, 2011 at 10:44 AM

jangan gaduh2..kawan2..tak bauk lawan2 :) kalau bertengkar, rendahkan ego.cepat2 mintak maaf :) sapa yang mula2 mintak maaf dialah yang paling hebat sebenarnya :)

December 1, 2011 at 10:59 AM

susah nak cari sahabat yg setia..yg sanggup susah senang sama2 dgn kita..

December 1, 2011 at 12:43 PM

yaa bt0l tu..yg ade at skliling kite ni sumenyer adlah shabat kite..s0 kne la jge prhbungan tu baeq2 kan,,tp skg ni mmg susa la nk cri shbt yg bt0l2 ikhlas,s0 kite la yg kne ikhlaskn diri dlu :)

December 1, 2011 at 12:58 PM

susah nk cari kawan yg betul betul sejati. tapi Alhamdulillah saya dh menjumpai nya sejak dari kecil lagi :D

December 1, 2011 at 1:14 PM

setakat nih kawan2 hakak sumer best2..cayang mereka semua..

December 1, 2011 at 2:11 PM

ssh nk mencari sahabat yg leh tolong kite time ssh...ermm..=(..

December 1, 2011 at 8:49 PM

sy tgh berhadapan ngan si talam 2 muka nieee.. mcm mna?? gile seday...

December 2, 2011 at 1:53 AM

mmg kawan tu penting. tapi biarlah kawan tu yg sanggp susah senang bersama. kalau salah pilih kawan mmg susah la kan. terpaksa berhadapan dgn org2 yg talam 2 muka tu la. huhu

December 2, 2011 at 2:58 AM

afzalsukasuki: hihihihi..betul2, kita kawan2 tak suka lawan2 ni. kalau nak lawan2 masuk gelangang wushu la baru best yedok..? kalau da minta maaf but still repeat the same mistake.. how was it..?

December 2, 2011 at 2:58 AM

LiLy @ MumMyQiStInA ; Yup kak~! STRONGLY agree. =)

December 2, 2011 at 2:59 AM

Lai Qma: ikhlas itu penting.. kalau dalam relationship tu tak ikhlas, memang ia takkan kemana.. :)

December 2, 2011 at 2:59 AM

Solihahazahar : wah tahniah~! u are so lucky.. =)

December 2, 2011 at 3:00 AM

CintaZulaikha: bagus la macam tu hakak oii... =)bahagia, aman n damai je hidup.

December 2, 2011 at 3:01 AM

Eyda Dania: yup dear...berhati-hati memilih kawan.. kawan blh menjatuh n membangkitkan kita..=)

December 2, 2011 at 3:04 AM

mella: huhuhuhuhu.. si talam 2 muka..? hurm... confront aje. if she are matured enough, 4 sure dia blh diajak berunding. tapi kalau still childish ala-ala tak akil baligh, just ignoring her my dear~!

December 2, 2011 at 3:04 AM

Nur Haslinda : yes~! the keyword... berhati-hati dalam memilih kawan.. =)

December 2, 2011 at 10:33 AM

apa pun kita buat baik dgn orang...

InsyAllah org len akan buat baik dgn kita jugak..

December 2, 2011 at 4:57 PM

yup syg~!strongly agree. (^^,)

December 2, 2011 at 8:53 PM

saya sayang kawan saya ! Memandangkan thun depan kitorang dh msuk sekolah menengah, dia kata kitorang akan terpisah buat sementara waktu.. sedih sangat.. betul, kawan kenalah ikhlas.. bukan mengambil kesempatan :)


nk tgk twilight, tp budak bawah umur tak boleh tgk, hehe :P kesian mak saya..

December 3, 2011 at 1:13 PM

Hehehehe... even terpisah untuk sementara, u all still blh contact. rite my dear..? takmo sedih2.. yang penting kejar cita-cita dahulu. Nanti da senang, da berkerjaya nak pergi mana-mana, nak jumpa bila-bila pun takde masalah. kan..? =)

Anonymous
December 3, 2011 at 1:14 PM

nothing precious than friendship.~!! (^__^)

December 3, 2011 at 1:30 PM

a friend in need is a pest indeed.haha.aaa nak tengok breaking dawn T.T

December 3, 2011 at 1:44 PM

cik anon : absolutely... (^^,)

December 3, 2011 at 1:45 PM

azyan : huhuhuhuhu.. g la tgk. siyes ohsem.. (^^,)

Anonymous
December 4, 2011 at 5:18 PM

berkawan biar beribu.... (=

adik caan

December 4, 2011 at 5:21 PM

yeah~!! thats my dear...^_^

December 4, 2011 at 6:06 PM

susah nak cari sahabat..yang betul2 setia...;d

December 4, 2011 at 6:19 PM

betul tu~! sahabat setia yang sanggup bersama ketika kita jatuh dan bangun.

Post a Comment