Thursday, December 8, 2011

~Movie's MarathOn....~

Assalammualaikum.....

Ouh, December be nice to me yaw~! Morning readers and viewers... (^__^). Lately ni berpusu -pusu movie baru keluar dekat panggung. Haish, da akhir-akhir sem ni poket bukannya bagai OKB. Tapi da kearah kayap dibuat nya. Even hampir kayap, tapi alhamdulillah masih mampu menonton wayang dan tidak berikat perut. So, minggu lepas i buat 3 marathon movie.. huyoo~! from personal perspective semua cerita yang i tengok memang superb. 

 Twilight : Breaking Dawn 


Adaptasi dari novel twilinght-breaking dawn. 
Edward Cullen and Bella Swan gila romantik,
 Even though i lebih suka Jacob with Bella. Muahahaha..
Jacob, sangat melindungi bella..
yup~! gentleman willing to do anything.... 

Puss In Boot


Cerita ni boleh i katakan more kepada friendship...
Betrayal... revenge...
Sesuai untuk semua lapisan masyarakat...
Sangat lawak...dan sangat comel ..(^__^).
Dont make the cat angry ~ okeh!!

Ombak Rindu


Dari novel di angkat menjadi filem...
Ombak rindu adalah novel pertama yang aiNa baca. 
Ombak rindu mencetuskan fenomena kaki gila novel dalam diri i.
Even dalam muvi banyak scene yang di potong, tapi still mantap lagi  jalan ceritanya.
 Tengok pelakon la kan.. semua nya hot tuuuu~!!
Bdw, lisa i suka la tengok u marah... cumil je kan mulut tu. hihihi...

U know what, tiga-tiga cerita ni sangat laris di panggung wayang... terutama Ombak Rindu. 3 hari berturut-turut survey dekat GSC alamanda semua habis. Fast selling tu babe.~! Finally, we all dapat juga tengok ombak rindu jumaat lepas.. tu pun tiket pukul 11.55 pm. First time wa masuk midnite movie bersama amiza shayeeda dan juga melawani.. (^^,) Hah, amek kaw~!! Pukul 3 pagi balik upm. Nasib baik brother guard yang in-charge tak banyak kerenah . Kalau kau dapat pakcik-pakcik yang jaga gate memang tidur dalam kereta la gamaknya. huhuhu... 


OhMissWhatEver__said : (^___^) movie apa lagi yang nak keluar sekarang.? come to mama.. i dapat voucher TGV free ni.. yeehaa! have a nice day si cantik dan si kacak...

38 comments

December 8, 2011 at 9:59 AM

nak tgk cite kartun tu.. tp tak berkesempatan

December 8, 2011 at 10:19 AM

hah, tgk la kak.. tak rugi.. takpe, nnti da free akak tgk ye. (^^,)

December 8, 2011 at 10:55 AM

nak tgk twillight tu lahh...bilalah nak balik kl nih..grrr

December 8, 2011 at 11:16 AM

seronok nya dapat marathon . isk . nak jugak . tp masa tak mengizinkan :(

December 8, 2011 at 11:24 AM

bestlah..movie marathon..ktorg dapat tgk Puss in boot tu jer..Ombak Rindu tak dapat tgklah..hubby tak minat.. :(

December 8, 2011 at 12:47 PM

ala..nak tgk gk ombak rindu..ermm...

December 8, 2011 at 10:56 PM

CintaZulaikha : tengok2... (^^,) seronok tau!

December 8, 2011 at 10:58 PM

arein: hihihi.. beronggeng before final ni.. reduce stress. =)

December 8, 2011 at 10:59 PM

LiLy @ MumMyQiStInA : alololo.. cian nya akak. tp takpe, nnti keluar dvd akak blh tgk.. cite tu memng x sesuai kalau bawak anak kecik.. hehehe..

December 8, 2011 at 11:00 PM

Eyda Dania: syg~! tgk la.. ohsem. tapi tak blh lawan novel dia lagi...novel still the best.

December 8, 2011 at 11:27 PM

twilight tue mmg depa kata best.ombakk rinduu laagi best kan.syokllah bermovie berwayang..GSC!.

December 8, 2011 at 11:32 PM

yeay GSC~! heheheh.. betul2.. twilight best, ombak rindu double best.. tapi puss in boot triple best~!!

December 9, 2011 at 1:18 AM

elie lagi suka baca novel Ombak rindu dari movie..lagik feeling! :D

December 9, 2011 at 2:18 AM

yup dear~! strongly agree.. novel takde potong-potong.. =)

Anonymous
December 9, 2011 at 2:38 AM

puss in boots gila kelakar!! (=

December 9, 2011 at 8:28 AM

Akk nk tgk sume ni bile sume org da abes tgk.. Hahahah!

December 9, 2011 at 8:31 AM

perghh tengok sampai lebam nih!!haha :D

December 9, 2011 at 9:15 AM

anon: huhuhu. betul~!!

December 9, 2011 at 9:21 AM

Liyana Zahim: hahahhhaha.. cara la kak. tak pyh berebut skrg kan..tgk tau. sumpah best. =)

afzalsukasuki: huhuhuhu.. agak la.. peh puas hati sekali tgk 3 cerita terus. =)

December 9, 2011 at 10:12 AM

betul2 pulun tengok movie ni...hehe...


kita ni tak sempat2 jengah pawagam lagi...huuuu...

December 9, 2011 at 7:20 PM

kita tak sempat. tapi dpt juga curi2 masa.. tu yang dok pulun smpai 3 muvi. hihihi..=)

December 9, 2011 at 7:48 PM

dah tgk twilight! breaking dawn the best! love edward!
emm jom baca entry saya bout guys.

December 10, 2011 at 12:44 PM

nak sgt tgk puss in boots. tapi ayah saya dah tgk, tak bawak kitorang pun, huhu.. samalah sis, saya pun suka Jacob ngan Bella. nk tgk cerita tu, tp tak boleh coz bawah umur. Ombak rindu je dah tgk.. haha

December 10, 2011 at 2:24 PM

kompemmm majok! pi tak ajak! uwaa.nak tengok ombak rindu gak..! tapi tak de geng.. geng2 lelaki semua tak suke! hahhaha

December 10, 2011 at 7:10 PM

ketiga2 buku nie mmg hebat...kalau yang best kat malaysia ialah novel ombak rindu :)

December 10, 2011 at 7:24 PM

silent blogger: best kan.. tunggu part 2 pulak lepas ni~! =) pretty sure, mesti lagi mantap. heheheh..

Ratu Lissa: Jacob n bella lagi suwit rite dear..?? heheheh.. takpe yg penting da dpt tgk ombak rindu.. =)

December 10, 2011 at 7:25 PM

syahirooAhmad : alolololo.. takmo majuk meyh. =P hihihi, la napa taknak tengok..? takut air mata gugur ka.?

December 10, 2011 at 7:26 PM

~Nana BamBam~ : betul3... ombak rindu siyes terbaeek~! novel dia memang menyentuh emosi.

December 11, 2011 at 1:07 AM

hermm disebabkan aku memang suka kristen in real life sebab dia sangat kool , jadi aku rela kalau dia kapel dengan lautner . serius wehhh hahahaha

December 11, 2011 at 8:24 PM

betul2..~! dia sgt cool.. (^_^). hahahhaha.. both of them suwit gila la.. =)

December 12, 2011 at 1:24 PM

ketiga2 dah tgk..puss in boots and twilight besh..hehehe..Ombak Rindu..emmmm...x le nak komen lebeh..overated sket..heheh

December 12, 2011 at 4:32 PM

kan2... (^^,) puss in boots gila kelakar. comel je bila kucing tu buat muka.. =)

December 12, 2011 at 10:45 PM

fuyooo..3 muvee sekali gus..bui tak pernah buat lagi..hehe

Twilight Breaking Down tu mmg best giler..*_*

Ombak Rindu pulak tak best sangat..baca novel lagi syiookkk..

December 12, 2011 at 10:45 PM

fuyooo..3 muvee sekali gus..bui tak pernah buat lagi..hehe

Twilight Breaking Down tu mmg best giler..*_*

Ombak Rindu pulak tak best sangat..baca novel lagi syiookkk..

December 13, 2011 at 12:40 PM

redha itu iklas
pasrah itu menyerah
haha !!

December 14, 2011 at 8:13 AM

Bui Junaidi: hehehhee.. kan2.. twilight memang best. kalau ombak rindu tuu aiNa pun lbh prefer baca novel dia. rasa down sikit bila da baca novel than tgk muvi.. hehhehe.. =P


hidayah: Hahahaa.. suka tgk ekspresi muka lisa dalam ombak rindu.. ape2 pun kita perlu redha.. =)

December 14, 2011 at 11:48 AM

hee, teringin nak tgk puss comel tu tp tk berkesempatan T^T

December 14, 2011 at 6:19 PM

takpe.. ada masa nnti tgk ye. tak lama lagi mesti keluar cd puss in boots. =)

Post a Comment