Wednesday, February 8, 2012

~Bukit Merah Laketown Resort~

Assalammualaikum.....

Cuti aku bakal berakhir pada minggu hadapan... dan aku akan kembali berjuang di medan ilmu. Yeah, banyak aktiviti masa cuti ni yang aku isikan bersama family tersayang. Bergelak dan ketawa, berkongsi dan bercerita.. rasa bahagia sangat dan terbang segala hal-hal akademik yang dok main dalam kepala otak ni. Ketawa penawar yang sangat mujarab. Tapi kalau dok ketawa sorang-sorang sambil pandang dinding....sah-sah la sewel yedok..?

Bukan senang aku dan adik beradik nak berkumpul, walhal kitorang belum berumah tangga mahupun berumah batu... Tapi jarak dan tanggungjawab yang memisahkan kami untuk berkumpul. So, sempena anniversary emak dan ayah minggu lepas, we all sepakat untuk mandi manda di Bukit Merah Laketown Resort. Sangat cantik..~!! dan memang tempat yang sangat sesuai untuk melapangkan fikiran, bersuka ria, mengadakan hari keluarga dan meluangkan masa bersama keluarga terchenta.....

Jetty untuk ke pulau orang utan....

Macam dekat Hawai daaa... 

Selain Waterpark, pengunjung juga boleh melakukan aktiviti lain seperti melawat ke Pulau Orang Utan, Ecopark, naik Chairlift or Skycycle... Konsep chairlift dan skycycle ni ala-ala cable car. Tapi tidak setinggi Cable car di langkawi dan genting highlands. Cukup buat syarat untuk kita tengok pemandangan bukit merah dari atas. Dari sini, u olls akan nampak gelagat budak-budak, emak budak mahupun bapak budak yang sedang leka bermain air..

Chairlift... (pandangan dari bawah...)

With my siblings and ayah....

Setelah 3 jam jadi badak berendam tanpa sedar matahari da mencanak naik atas kepala kitorang pun naik dan bersiap-siap untuk balik ke penang... dan malam tu muka aku jadi la macam pikachu jadian dengan tompok merah di pipi. Oh dem...sesungguhnya aku kalah dengan keadaan cuaca yang sangat panas. Ahaaa...satu rumah duduk mem-bahan aku. Takpe...takpe, den redha jeee.. sobs..sobs..huhuhu.. 

"tu laaa mandi tak ingat... da macam pikachu muka tu..orang lain kulit dia tebal kalahkan biawak tu tak jadi apa-apa...."

Baik maaaak...pasni mandi dalam bathtub jelaaa....uhuks...! 

Babai...nak balik daaa..!!. panjang umur dan murah rezeki sampai lagi... (^^,)

OhMissWhatEver__said :  (^_________^) nikmatnya cuti.....~!! huhuhu..


26 comments

February 8, 2012 at 7:30 PM

onie tak penah p lagi :(

February 8, 2012 at 7:42 PM

best kan sis pergi bukit merah lake town resort ;) p/s: nikmati lah cuti sepuas-puasnya, hihi

February 8, 2012 at 9:33 PM

bestnya. dah lama x pergi sana!

February 8, 2012 at 10:40 PM

bestnye

February 8, 2012 at 10:41 PM

xpenah pegi pun.. uhukks.. :(

February 8, 2012 at 10:44 PM

Bestkan bila sekali sekala adik beradik berkumpul bersama..mesti meriah...
Happy anniversary buat parent aina..moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..^^

February 9, 2012 at 3:47 PM

xpenah smpai sana lagi... dh bape kali ajak fmily tp asyik takde rezeki je kan. huhu

February 9, 2012 at 10:05 PM

hehe seronok sangat ya pergi bercuti sakan dengan family :)

February 9, 2012 at 10:42 PM

nak bercuti jugak!~ ^^

February 10, 2012 at 3:04 AM

tgk gambar adik ni..tetiba teringat kan kampong hehhehe...

February 10, 2012 at 10:19 AM

onie: its okay dear...insyaallah ada rezeki mesti blh smpai sini.. :)

February 10, 2012 at 10:21 AM

Ratu Lissa: yup~! best sgt.. :) hahaha...tenga menikmati la ni. tak lama lagi cuti da abes da..uhuks.

February 10, 2012 at 10:21 AM

Cik tikah: jom tikah serbu bukit merah~! :)

February 10, 2012 at 10:22 AM

Karbie: (^_____________^) best~!

February 10, 2012 at 10:22 AM

cinta siswi : alololo..takpe, ada rezeki nnti sampai la sini..:)

February 10, 2012 at 10:23 AM

LiLy @ MumMyQiStInA : best sangat~!! hehehe,,thanks kak lily. =)

February 10, 2012 at 10:27 AM

C i k P i p i T e m b a m: ciannya...insyaallah ada rezeki lain kali.. :)

February 10, 2012 at 10:27 AM

Rtp Farra Arisha: heheh..seronok~!! :)

February 10, 2012 at 10:28 AM

~SaL IjOu~: joooooooomm bercuti~! :)

February 10, 2012 at 10:28 AM

..::..aRe-Na..::..: hehehe..kat mana kampung sis..? =)

February 11, 2012 at 12:50 AM

untungggggggg la anak mami kita sorang ni dapat pi laketown...

February 11, 2012 at 11:31 AM

trgin nk g sini gak

February 13, 2012 at 12:41 AM

syahirooAhmad: hahaha... jom laketown~! best woo

February 13, 2012 at 12:42 AM

Ira Nira: jom..~! Hehehe..insyaallah dear..ade rezeki mesti blh sampai sini.. :)

February 14, 2012 at 3:12 PM

weee.. depan2 kampung den nie.. hik hik hik..

February 14, 2012 at 3:36 PM

Abgferoz : org perak ye..~! seronok laa..dekat dgn bukit merah.. hehehe.. =)

Post a Comment