Monday, February 13, 2012

~Cara Mengurat yang Lapuk~

Assalammualaikum...

Lately ni aku memang malas nak meng-hupdate blog. Rasa berat je tulang tangan dan jari jemari ni nak menari ikut rentak keyboard. So, jiwa wa tengah bosan... jom berkongsi cerita guwa. Hoho... Aku kan selalu jumpa cara-cara atau kaedah mengurat murahan. Contohnya...


"Assalammualaikum, hai cik adik.....manis nya arini.. tak jawab salam dosa tau, kalau jawab gatal..."


What the food~!! Biasa nya si pemberi salam adalah lelaki... hello, apa motif kau..? dari pandangan mata kasar aku, orang yang suka buat macam ni biasanya suka jalan berkelompok. Nak tunjuk yang diri tu hebat sangat depan kengkawan. Yang si kawan-kawan ni pulak duduk sorak sana sini, tersengih-sengih macam kerang busuk bila nampak geng sendiri usha awek. Bajet hot or bajet cool..? Depan perempuan nak tunjuk lagak macam ni, haish der zaman sekarang perempuan pun tak pandang laa. Cara lapuk.

Nak flirting pun berpada-pada... tak kene cara silap hari bulan merasa makan kasut merah stilleto karang. (^^,). Belajar beradab sikit. Sebagai perempuan opkos la nak lelaki yang gentle. Kenal secara proper... Kalau nak mengurat pun cuak, ape lagi bila datang nak pinang anak orang. Kan..? Takut salam perkenalan korang di reject ke..? Do take a risk...and play it smart guys..~! dan seperkara lagi, aku paling anti bila......tak di layan si lelaki mula la protes dengan cara cenggini....


" Hek eleh...woi, kau engat muka kau tu cun melecun sangat ke.... cun lagi antu kak limah tu laa..."


"Ingat market sangat ke lu ni.....blah laaa..."


Kepala lutut kau la kan... da kalau dia tak cun kau nak tackle buat ape..?  hah tu kata-kata bila umpan tak mengena. Takkan la sekali usha terus awek tu nak tergedik-gedik. Sebagai perempuan, kitorang ada sifat malu dan tak sudi bila air muka di jatuhkan di khalayak ramai.. sama juga dengan lelaki. Fikir dahulu sebelum bertindak. Nak kenal seseorang, nak tackle awek biar kena pada cara... Jangan guna taktik lapuk udah lee. Berani ngurat, berani tanggung! haha...keluar da peribahasa aku. 


OhMissWhatEver __said :  Hug n kisses....! (^__^) nite dear. muah.!



27 comments

February 13, 2012 at 2:16 AM

akekeke..
kan da kena dgn misswhatever..:p

February 13, 2012 at 12:44 PM

huhuhu..yela, mestila tak suka..rasa annoying kan. =)

Anonymous
February 13, 2012 at 12:45 PM

betul...lelaki please be nice to kaum hawa....<3 hihihi..

February 13, 2012 at 12:56 PM

hahaha...mmg ni la cara lelaki usya ppuan..geram je rasa..

tp dulu kan..pnh ad sorg mamat ni..syes bkn rse annoying, tak kelaka..smpi ketwa gile2 dgn kwn2..

die ckp cmni..

'hai awak..comelnyee...rasa macam nak buat kawin je..smbil buat muke gedik"

syes,cara die ckp mmg kelaka..

February 13, 2012 at 1:16 PM

anon : yeah..! be nice to us.. hehe

February 13, 2012 at 1:17 PM

acheeqa farhana : taktik kan..hahahha....kalau aina pun konfem ketawa dekah2...

mana la dapat idea ckp cenggitu dengan perempuan...

February 13, 2012 at 1:40 PM

tulah pelik... bila tak layan marah pulak kan. haha da kalau gaya pun nak bergurau je, mesti lah kita pun malas nak layan kan.

February 13, 2012 at 2:12 PM

hah tau takpe.. nak takcle bia betul2.
ni kalau tak siyes memang malas la nk layan.. huhu..

February 13, 2012 at 2:14 PM

tula pasal. macam tak ikhlas je nak berkawan kan...

February 13, 2012 at 3:33 PM

wakakakaka... betul2 tu ! tension bhaii kalau kene ngorat cmtu. dah la guna ayat lapuk. ketinggalan gila. haha

February 13, 2012 at 4:55 PM

hahahaha..tp now..paling rmai yg ngorat awek dlm fb je..siap mnx nombor..tp eyda malas nk layan r..=)..

February 13, 2012 at 4:56 PM

hahahaha..tp now..paling rmai yg ngorat awek dlm fb je..siap mnx nombor..tp eyda malas nk layan r..=)..

February 13, 2012 at 5:05 PM

salam kak aina...lma sy x snggah sini. sbok benor ngan stadi. hahah... kak aina..ada lg ka yg ngorat pmpuan ngan cara mcm tu? mcm tidak percya aja. yaa laa. cra tue suma mmg lapok n tnggai habuk jaa. gpon sis, depa tue kdg2 bkn sngguh2 sgt pon nak ngorat. just main2 sbb nak tgk mcm mna reaksi pmpuan. mmg x dak keja mncari keja. x dak faedah plak tue. hehe...

February 14, 2012 at 12:47 PM

Hii...wahhh ! student UPM jugak rupenya dia nih. =)

February 14, 2012 at 2:45 PM

reen afny: yup dear~!! yang penting ikhlas..:)

February 14, 2012 at 2:46 PM

C i k P i p i T e m b a m: hahaha.. nak mengurat kene lengkap kan diri. jgn guna cara lama.. =)

February 14, 2012 at 2:48 PM

Eyda Dania: hahhah..dunia da maju. ngurat dalam fb pun boleh. tp aiNa tak caya la cinta siber cmni..takut wooo..kan yunk..?=)

February 14, 2012 at 2:50 PM

TeTerBanG: wasalam dear..hah tu la. lama tak mai blog kak. sibuk study ye...heheh. kak doakan kamu berjaya. =).. ada je org guna taktik cmni. tau takpe, takde keje cari keje.... hehehe..

February 14, 2012 at 2:51 PM

ZaroL: hai. yup~! upm...heheh. =)

February 14, 2012 at 6:37 PM

benci laki yg jenis kalau nak ngorat, tak gentleman. uhuk!

February 14, 2012 at 10:56 PM

Cik tikah : hahaha...tau takpe. =P

February 15, 2012 at 12:42 AM

yg cara lapuk gune hp pun rasa geram je,tetibe ntah sape2 sms.."hye, boley kenalan"..bila tanya sapa mesti ckp,"adala"..rasa nak hempuk je!~ hahah

February 15, 2012 at 2:00 AM

kasi je pelempang hantu kak limah pada lelaki yg cmgitu...haha...:P kemon la weyh...ingat zaman 60an ke? =.=

February 15, 2012 at 2:22 AM

~SaL IjOu~ : betul~! menci kalau kene cmtu.. nak rasia2 pulak. geram gila.. huhu..

February 15, 2012 at 2:23 AM

ika: hahahha...garang tol awek cun ni.~! haha. tau takpe. hengat ni zaman pakai vespa lagi ke..

February 18, 2012 at 5:27 PM

abis tu..nak ngorat Aina camne ni *sambil kuakan pen ngn nota

February 20, 2012 at 11:40 AM

hahahah.... cmne ek.? kena try n error la kot. hakhak.. kalau aina biarlah org kenal kita dgn cara gentle man. ^^, nmpak sikt ikhlas tuu. =)

Post a Comment