Friday, February 24, 2012

~Show Off.... Perlu Ke..?

Assalammualaikum...


Moning~! First of all, happy besday kepada roomate i Fazrina Ismail. (^^,) Amacam, best tak kene prank...? muehehhe.. Secara tak langsung wa pun kena tempias di baling kek kopi. Huhuhu... sweet 22 sayang~! Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki. Kepada mereka-mereka yang terlibat, wa sakit tekak hokay banyak sangat ketawa... sangat happening. Happy la kan, baru bukak sem, assignment tak bersusun lagi...


Okay, back to the business... Tak semua perkara atau benda kita perlu show off di khalayak ramai. Betul tak..? contoh nya, status jiwang karat kat Facebook. Perlu ke..? fine, orang lain pun ada bf/gf jugak. Tapi tak payah la nak update status selang 3 minit. Orang yang baca pun geli geleman dowh... Siyesly, aku memang tak suka nak hupdate status jiwang-jiwang ni. Macam la kau sorang ada gewe. Gaya mengalahkan orang yang da kawen. Huhuhuhu.. mesej via phone sudaaa, ada privacy sikit yedok..? 


Upload gambar. Yup, teknologi serba canggih. Segala gambar mak nenek semua nya nak di tayang. Perlu ke tunjuk gambar-gambar seksey..? suka or bangga..? tak faham (>o<). Segala lurah nak di tayang. Segala lekuk nak di tonjolkan. Desperate sangat ke..? Free je belanja orang tengok. Hape hang dapat..? habuk pun takde.  


Relationship. Perlu ke kita hebah kan satu dunia bahawase nya kita da ada bf/gf...?? Baru bf/gf wei. Belum husband n wife. Alang bertunang pun kita rahsia kan. Ini pulak takde ikatan ape-ape. Da rasmi jadi husband n wife nak umum seluruh pelosok dunia pun takde sapa yang halang. Usah lantang pukul canang. Takut nanti bila tak jadi, diri sendiri jugak yang tanggung. Sama-sama la kita beringat. (^_____^)


Cake Baker Cottage..... Nice~!!


OhMissWhatEver__said : I'm sleepy~! Gudnyte loVe.. (^^,) Mintak-mintak semut tak hurung aku malam ni.. huhuhu.. walau da mandi tapi bau kek masih melekat lagi.  


30 comments

February 24, 2012 at 3:22 AM

betul ...msg je ...kang ade org komen ...gaduh plk ..errr

February 24, 2012 at 3:44 AM

biasa la aina..kdg2 mereka panggil itu sayang. tp x perlu kot letak gambar n ckp "gambar ni khas tuk abg". ble kne bahan dgn kwn tau lak marah..haha.

February 24, 2012 at 6:48 AM

rambut sama hitam , tp hati laen2 . eh heh . sabar je la . mcm2 ragam manusia nie XD

February 24, 2012 at 7:05 AM

Ouchhh,,sedapnya kek. nak jugakkkk....waaa~

February 24, 2012 at 8:55 AM

mohdhazlan Dreadlock : betul... privacy kan. =)

February 24, 2012 at 8:57 AM

SYARIFF HAIKAL: hahahhaha.. tau takpe. bila kene bahan reti pulak nak melenting. kalau syg simpan baik2. tak pyh tayang2.. hehehe

February 24, 2012 at 8:58 AM

mirmashi: yup.. manusia pelbagai ragam.. urut dada je la.. huhu.=)

February 24, 2012 at 8:59 AM

ZaroL: finish already~!! heheheh... =)

February 24, 2012 at 10:31 AM

kalo nampak status2 yg tertera kat atas tu..kite buat2 x nampak je~ hehe

February 24, 2012 at 11:50 AM

kekadang annoy jugak tengok status dorang...lantak pi lah...huhu

February 24, 2012 at 1:04 PM

tau xpa sis. lemas mata bila trnmpak owg update status yg tah apa2 ja. mntang2lah ada pakwe/makwe, galak mmnjang. bab gmbaq pon satu hal. tau lah cun. tp, agak2 ar nak upload pon. sbb tu, sy segan nak bukak fb. tmbah dosa ada lar sbb dok mngata kat owg. haha...

February 24, 2012 at 2:05 PM

jgn show off sgt. menyampah aku! hehe

February 24, 2012 at 4:43 PM

agak terasa ckit r..entry ni..but..2 dlu..now..sye single..xkisah da..haha

February 24, 2012 at 4:52 PM

haha...betul2....yg paling irritating yg kat fesbuk tu...

nak mamam, nak jalan, nak bc buku, nak dating...agaknye nak buang air pon nak inform status...menyampah i...hahaha....

dan mmg tak setuju yg tayang gambar lebey2.....

diorg ni syiok sendiri kot....kih3..

February 24, 2012 at 7:39 PM

agree . xperlu laa nak show off sangat.. xpenting pon.. ahhaa !

February 24, 2012 at 9:30 PM

Agree.. tapi tak kisah pun..janji tak ganggu kita :). tapi sekiranya dah smpi thp irritating tu mmg tk psl2 je dpt dosa kering..

February 25, 2012 at 2:30 AM

~SaL IjOu~ : hahaha.. memang. cuma kdg2 tertanya2.. napa suka wt cmtu. heheh.

February 25, 2012 at 2:31 AM

Pink TulipL: memang annoy. kalau aina, segan la nak show off sgt. maluuuu!! huhu

February 25, 2012 at 2:32 AM

TeTerBanG : hahahha.. kadg2 dunia IT ni blh buat kita lagha. Jgn salah guna kan kemudahan yg ada. kan..? =)

February 25, 2012 at 2:33 AM

Cik tikah: hahaha... betul~! kita pulak yang segan kadg2. =)

February 25, 2012 at 2:33 AM

Eyda Dania: takpe. dulu lain skrg lain.. =) but, just opinion je syg. =)

February 25, 2012 at 2:34 AM

Cik Lijah: syok sendri kot.. mcm dia je ada fb ni. tu yang tk pk org lain.

February 25, 2012 at 2:35 AM

teha: yup..yup.. tak penting pun~!

February 25, 2012 at 2:48 AM

Diana Azis: agak laaa.. haha. kdg2 terpk. napa la nak show off bagai. just keep it as a private. tak rugi pun... =)

February 25, 2012 at 10:04 AM

letak status jiwang tu semua nk show off je. hehe :D happy birthday kat kawan sis (:

February 25, 2012 at 12:18 PM

hahahah.. kan..kan..? orite dear. thanks 4 the wish. nnti sis sampai kan. =)

April 12, 2012 at 1:59 AM

Reaksi saya bila nampak status orang "in a relationship" kat facebook:

http://bit.ly/ImyNBs

Anonymous
April 27, 2012 at 5:22 PM

Good bye, sweet friend :)

Anonymous
May 9, 2012 at 2:22 PM

Good bye, sentimental chum :)

Post a Comment