Thursday, May 19, 2016

~ Cameron Highland (Part 2) : Lavender Garden ~

Assalammualaikum....


Hi readers.! Di buka pada tahun 2013, Lavender Garden merupaka antara tarikan terbaru di Cameron Highland. Lokasi nya terletak di antara Kuala Terla dan Tringkap. Zaman hakak hingusan dulu masa datang CH yang ada cuma ladang teh, ladang stoberi, bee farm, cactus valley, & rose garden. Yang suka nature sesuai pergi sini untuk hirup udara segar sambil nikmati keindahan alam. Alhamdulillah selamat kembali ke kota metropolitan Kuala Lumpur dan meneruskan rutin macam biasa, bila kenang kan balik waktu cuti yang seghonok ni hakak rasa liat pulak nak p keje. Hewhew.  (^^,)

Tinggal jejak dulu macam biasa...

Nama pun Garden. Jadi dekat sini memang banyak bunga yang merimbun. Tangan hakak gatal je nak petik. Tapi tak boleh la petik sesuka hati.. Namo jadi manusia yang tak bertamadun okeh. Di larang petik jangan petik.. ! Nak petik bayar la. Faham..? Hehehe.. Siapa suka purple.? Kita geng.

SubhanaAllah.... Cantik dengan bunga warna warni. Amek mood sat.. (^^,)

Aku rasa kereta putih polkadot purple ni memang femes. Mana mana blog yang review LG semua tepek gambar dengan kereta polkadot ni. Barang kali simbolik jejak kan kaki ke sini kot. Hakak pun taknak kalah! nak jugak abadikan kenangan dengan kereta ni. Bunga kuning n oren tu tak tau la bunga menda. Sebab hakak kenal Lavender n Daisy je.. Hikss

Daisy. Petik sendiri tau.. 6 batang Rm 10. 

Nak rasa petik Daisy sendiri boleh la datang ke sini. Bukan itu saja, uols juga boleh pilih warna bunga yang uols suka. Pastel color peach & pink menjadi pilihan hati aku. (^^,) Entah la dari dulu memang tak boleh move on dengan color pastel ni. Nampak tak sis ber-hati pink.. kekadang je berjiwa Ultraman Taro. Muehehe.. Oh ye, masa tengah petik bunga ada la beberapa ketul lebah durjana tanpa segan silu menghirup madu bunga ni.. Hati hati ye jangan uols tangkap pulak lebah tu. Tak pasal pasal kang dia panggil geng datang serang.. 


 
Comel pulak Bear kaler purple ni... dan jangan lupa cuba Ice cream Lavender ok!

Jadi ini lah antara daya tarikan Lavender Garden.. Dekat LG ni ada Cafe.. Tapi ramai ya ampun.. Sis tak singgah pun. Gambar gambar gambar, beli bunga n souvenir sikit pastu chaloo.... Ice cream pulak ada 2 flavor yang dijual.. Strawberry dan Lavender. Hakak cuba Lavender sebab rare kan.. pastu takde jual dalam mall. Kalau uols nampak jual mana mana mall roger hakak tau tau! Harga Ice cream Rm 6. Okay la sampai sini sahaja. 

Thanks reading.!


OhMissBlossom__said : Tunggu next entry.. mungkin hakak boleh review tempat makan dekat CH pulak. InshaAllah... (^^,)







53 comments

May 19, 2016 at 12:09 PM

Salam singgah sis..
Dah banyak kali pegi CH tapi tempat ni masih belum sampai... Nanti nak kempen hasben pegi lagi lah!

May 19, 2016 at 1:58 PM

Syoknya jalan2 petik bunga.. hehehr

May 19, 2016 at 1:59 PM

Mummy hantu pink.. ada tk kereta putih polkadot pink.. kalo tak dak , tak mau pi! hahahah :p

May 19, 2016 at 2:52 PM

seronoknya boleh petik sendiri bunga yang kita nak :)) harga pun berpatutan. So niceee :D

Anonymous
May 19, 2016 at 3:05 PM

rasa nak ke CH je sekarang ni.. cantik betul bunga bunga dia

May 19, 2016 at 4:29 PM

Woah nampak segar bugar bunga tu.. Cantiknyaaa

May 19, 2016 at 7:36 PM

tak pernah pergi lagi...
serononya...byk bunga..
wangi tak garden tu?

May 19, 2016 at 8:06 PM

dh lama x pegi cameron! teringin nk tengok lavender garden tu n cuba aiskrim dia :D n taktau pulak boleh petik bunga daisy tu. nanti pegi cameron kena buat semua benda2 ni, haha

May 19, 2016 at 10:10 PM

Walaupun dah pernah pergi CH tapi Huhuhu... Tak pernah sampai Lavender Garden lagi.

Mujurlah mak tak minat bebunga ni nok...

May 19, 2016 at 10:10 PM

Walaupun dah pernah pergi CH tapi Huhuhu... Tak pernah sampai Lavender Garden lagi.

Mujurlah mak tak minat bebunga ni nok...

May 19, 2016 at 10:18 PM

lama tak pegi Cameron Highland hihi. btw, akak sweet je senyum :)

May 20, 2016 at 12:09 AM

bestnyeeee..macam kat oversea pulak..AB takpernah sampai lagi Cameron ni..sedih betul..huhuhu


Cara Check Nombor Ahli KWSP & Perkeso

May 20, 2016 at 9:15 AM

seronok nya lah CH...
cantik sangat2 bunga... :)

May 20, 2016 at 9:17 AM

murah tu 6 rm 10..heee.bestnyaaa.

May 20, 2016 at 10:03 AM

homboi hakak sghonok ye berhanimun. congrats kak! mia bru tahu. selamat pengantin baru :D

May 20, 2016 at 11:52 AM

aiskem lavender dengan bear lavendar dedua comelll

May 20, 2016 at 2:11 PM

Aduhai, tak sangka pulak Aina sekali-sekala berjiwa Ultraman Taro yerk ^_^

Cantik ladang ni dan memang pasti akak belum pernah sampailah dah CH pun lama tak tinggal jejak. Baru berangan nak pergi, dah musim hujan pulak! Tak mahulah main lari-lari filem Hindustan kat sana. Kitakan nak re-act Ombak Rindu gitu ^_^

Lepas cuti memang liatkan nak pergi kerja. Bukan makin bersemangat nak mula bekerja! Akak pun sama juga. Selalu rasa lepas cuti, nak minta MC pulak!

May 20, 2016 at 5:11 PM

bestkan jenjalan CH
kaknoor mmg dah lama sngt tak kesana
suka bunga2 yg cnatik menarikss tu

May 20, 2016 at 7:05 PM

suka kaler pastel bunga daisy tu..lembut je...

May 21, 2016 at 2:45 PM

ala. jelesnya. baru2 ni saya pegi tapi tak sempat nak ke lavender farm :(

May 21, 2016 at 6:22 PM

Wahh bestnyer.. cantik tempat tu. :)

May 23, 2016 at 12:44 PM

SYANI : Waalaikumsalam sis...tq singgah. (^_^) harus ajak husband sis pgi! cntikkk. hehe

May 23, 2016 at 12:45 PM

Mummy Julia : hahahaha...kena cat sendiri polkadot tu jd pink mummy!. =P syok petik bunga.. nasib baik kena bayr. kalau free mmg lbh 6 kuntum iols petik. kikiki

May 23, 2016 at 12:47 PM

nadhie wueen : betul! sgt seronok.. ralit tgk bunga warna warni. hehehe..

May 23, 2016 at 12:47 PM

Anonymous : Sila dear..! sure taknak balik.. hehe

May 23, 2016 at 12:48 PM

Ieka Farhana : yup dear! fresh. =D cantik sgt..

May 23, 2016 at 12:49 PM

zaitie hasnan : seronok dear.. kena pergi nnti! hehehe.. wangi tu biasa biasa je.. mgkin sbb ramai org bau tenggelam. hehe

May 23, 2016 at 12:51 PM

Mazni Munawar : kena sis! hehehe.. ice cream n daisy tu mmg center of attraction. =)

May 23, 2016 at 12:52 PM

Mrs. A : Hahaha.. huntong! adoi iols ni sis da macam ketagih bunga.. gone ni.? =P

May 23, 2016 at 12:52 PM

Claudia Claudy : should go syg! hehehe btw thank you dearies. =)

May 23, 2016 at 12:53 PM

Aksara Biruu : Alaaa namo sedih. AB insyaallah sampai one day. =)

May 23, 2016 at 12:53 PM

Atie Yusof : cntik kak ti. berbeza dgn dlu.. =)

May 23, 2016 at 12:54 PM

nuyui a.k.a miss YUI : betul tu yui!.. hehehe yui blh la panjat CH sat.. dkt da tu. =)

May 23, 2016 at 12:54 PM

M I A : Hahahaha Miaaaa.. shhh! eh mana tau ni.? hihihi =P

May 23, 2016 at 1:27 PM

Mommy Cici : kannn! comel =)

May 23, 2016 at 1:29 PM

Mummydearie : Kaaaahh.. gitu kak jiwa nya =P Aina smpt la fefeeling hindustan kacuk ombak rindu masa kt ladang teh.. hadoii sampai ladang teh hujan pulok.. cecepat berlari sambil pegang topi. Boleh bayang tak..??

kan kakkkk hahaha.. rasa nak MC je lps cuti tu.. Tapi tak demam. Kot kena hujan tu demam, antibodi super kuat masa tu kiki.. jadi sudahnya tak jd la mc. =P

May 23, 2016 at 1:39 PM

Nooriah Abdullah : best kak.. mai la sini kak noor! =) hehehe teringin aina nk tgk bunga dkt obesi. slow1 kayuh dlu.=D

May 23, 2016 at 1:40 PM

nohas : kann! hi-5 skit =)

May 23, 2016 at 1:41 PM

Vanilla Maple : alaaa kena p lg skali ni dear =) heheh xpe ada masa nnti blh p lg. =D

May 23, 2016 at 1:41 PM

Nizza : cantik kan... =)

May 23, 2016 at 2:53 PM

Org cantik dikelilingi bunga cantik bertambah manis kakak tengok
Seronok Aina berposing ye:)

May 23, 2016 at 4:09 PM

Cantik! Tempat cantik, orang yang posing pun cantik :)

May 24, 2016 at 10:05 AM

Belum pernah masuk Lavender Garden ni kalau ke CH.....nantilah next next visit insyaallah akan ke sini. Nak gambo ngan keta polkadot pepel jugak hihi....

May 24, 2016 at 10:23 AM

memang geram ke CH ..lagi2 tengok bunga-bunga ni

May 24, 2016 at 12:19 PM

Akak g CH xpernah dpt singgah ke taman lavender ni..tak tau kat ceruk mana tptnya ..hehe
Kitaorg bkn jln pon kat situ...hb main drive jerrrr

May 24, 2016 at 12:19 PM

Jgn lupa join GA Kka atie yer...

May 31, 2016 at 4:43 PM

Tempat ni memang cantik..walaupun bayaran tu macam mahal sikit la..asalakn kita posing snap gambar sebanyak mungkin disetiap sudut lavander garden ni kira berbaloi kot dengan bayaran masuk.hihi

June 1, 2016 at 9:48 AM

Kakzakie Purvit : Hihi...Tq kak.. tu la sekali sekala bercuti seronok rasanya! =)

June 1, 2016 at 9:49 AM

Siqah Hussin : Tq dear siqah! hehehe.. =) tp mmg cntik CH ni.

June 1, 2016 at 9:50 AM

hainom OKje; Harus mak! kena tinggalkan jejak dkt keta polkafot pepel ni. Hihihi =D

June 1, 2016 at 9:50 AM

Azlinda Azman : Kan kak! macam macam warna pulak tu =D

June 1, 2016 at 9:52 AM

♥♥azatiesayang ♥♥ : insyaallah kak atie! nnti free aina join. hehhee LG ni ats skit Brinchang. hehe aina pun 1st time sampai ni. Tak puas nak repeat lg je. =D

June 1, 2016 at 9:53 AM

Puan Kutu : btul! hahah...lg satu tak pernah tgk lavender in real tu yang teruja lain machiam nak masuk kak. Hihihi.. tp subhanaAllah.. lawa sgt. rasa nak berkampung terus dkt LG ni! =P

Post a Comment