Tuesday, May 31, 2016

~ Status : Cik atau Puan Aina.?

Assalammualaikum....


Hi readers and viewers!.  Da hari selasa rupanya, kejap masa berlalu tak lama lagi Ramadhan sudah. Actually, iols baru masuk office harini.. Wah seronok gituu machiamm banyak kali je cuti bulan ni. Bulan depan harus full month keje ni. Hikhikhik.. Okay la since baru seminggu tak update blog ada la adik comel ni tanya... 

" kak lama tak update story mory.. Kawen ke.?!!!


Gituuuww kau dik, Tembak padu bak ang!

Hahaha. (^^,) Let me clarified this issues. Alhamdulillah... hakak selamat sudah bergelar isteri orang. Dengan siapa,.?  Bila? Orang mana.? Wah gitu.. banyak pulak soalan nya ye. Dengan siapa.. bila dan orang mana tak penting kan.. Yang penting redha dan restu keluarga kedua dua belah pihak. Pilihan mak ayah selalu nya yang terbaik. Hehehehe... Majlis tak buat besar besaran ala fairy tale pun. Hanya majlis tertutup sahaja. Biasa lah kehidupan akak ibarat artis jelmaan ni ramai yang memerhati... Siapa yang follow cerita iols sebelum sebelum ni mungkin faham. 


Terima kasih sahabat dan sedara mara.. Crown iols of course persis Queen Elizabeth. =P

Jadi tujuan entry hari ni, nak share lah sikit sebahagian memori hidup... lepas tu untuk elak fitnah dunia dan semestinya untuk menjaga maruah dan kehormatan diri. Dalam Islam pun da kata hebahkan perkahwinan. Jadi takde la akak nak act acah acah bujang senang lagi. (^^,) Majlis kami di langsungkan dengan kehadiran keluarga dan sahabat yang terdekat. Alhamdulillah. Selamat sudah. Jangan kecik hati la ye kalau kita tak invite. Da kabo awal awal tadi.. hanya jemput keluarga terdekat dan para sahabat. 

Doakan yang terbaik buat aku dan suami. Weols pun masih dalam sesi taaruf.... bercinta lepas kawen ni lain machiam pulak iols rasa. Huhuhu. Lepas tu, of course la weird tetiba ada lelaki dalam rumah. Kekadang hakak lupa yang hakak ada shuben. Muehehehe... Memang normal ke simptom ni di awal perkahwinan..? Mohon pencerahan Mummy Cute n Sado , Mak Angry Bird , dan Kak Titisan Nurani

 
Love red rose! Thank you datang ex-housemate. Muahciked!

Husband iols pemalu sikit. Iols pemalu banyak.. Jadi gambar sesama tu memang tak ada sangat...Cukup la belanja gambar hakak sorang je ye.. Atas tu boleh la akak iktiraf bridesmaid  depa dok teman hakak sepanjang masa.. takde pun angkat dulang hantaran bagai. Hehehe.. Semangat pakai baju pepel... Thank you korang! Sayang semua... Usaha jugak datang walaupun jauh.. sumpah terharu. Insyaallah kawen korang iols mai! (^__^) 

Dear husband, 
Terima kasih sudi jadi Imam saya... 
Doakan semoga saya mampu jadi isteri yang baik.

Dull satin shawl by @aryana_couture 
Nak carik tudung raya..? Boleh terjah sini.




OhMissBlossom__said : Mencintai orang yang kita nikahi itu kewajipan.... (^^,) Sesungguhnya Allah da tentu kan jodoh kita ketika masih dalam kandungan..  


28 comments

May 31, 2016 at 4:35 PM

Kiranya aina kahwin pilihan keluarga ke ni.bercinta selepas kawen itu indah.org la kata..akk bercinta sebelum kawen.hahaha

Btw selamat pengantin baru.selamat melayari bahtera perkahwinan.bykkan tolak ansur dlm perhubungan..aina sgt cantik..baju pun lawa

Anonymous
May 31, 2016 at 4:48 PM

Congrats dear sister..! Gojes sangat..

May 31, 2016 at 6:18 PM

congrats aina! :)

May 31, 2016 at 6:48 PM

Wah..dah kawen.. tahniah..selamat pengantin baru😊

May 31, 2016 at 7:22 PM

Alhamdulillah dik selamat sudah,majlis tertutup ramai yg tak buat adik bt kira knor solute sgt2 ni...buat yg wajib2 tu lbih afdal

Cantik sgt pengantin

May 31, 2016 at 8:33 PM

Alhamdulillah and congratz dah jadi isteri orang . Cantik sangat pengantin baru nie ... =D ... agree part yang , lain sikit bercinta selepas kahwin tue ... Sebab mula-mula rasa pelik and awkward ada lelaki dalam bilik tido and rumah ...tapi lama-lama perasaan awkward akan hilang slow2... =D ... Nia nak ucapkan kepada aina : " selamat pengantin baru semoga bahagia hingga ke Jannah " . Amin . =D

May 31, 2016 at 9:47 PM

Cantiknyaaaa <3
Tahniahhhh :-D

June 1, 2016 at 1:11 AM

Tahniah akak ^^ cantik . moga kekal bahagia. :) nnt nanti tunjuklah gambar pengantin prmpuan sama lelaki .. Heheh .. Pulun jugak nak tengok .. Hoho

June 1, 2016 at 7:42 AM

Alhamdullilah dan tahniah aina :)
Pilihan ibu bapa biasanya yang terbaik dan paling penting adalah restu keluarga. Insyallah semuanya akan baik belaka :)
Selamat pengantin baru dan selamat bercinta aina dan suami! Hehe :D

June 1, 2016 at 7:46 AM

Barokallah... mata kakak panas bagai ada airmata nak menitik Aina. Sungguh kakak terharu. Selepas mengikutI beberapa babak yg kakak tahu biarpun sekadar melalui entri-entri Aina tapi inilah indahnya sebuah kesabaran yg Aina buat selama ini. Indah perkhabaran yg kakak baca kali ini. Alhamdulillah..

Kakak percaya Aina mampu menjadi isteri dan ibu yg terbaik. Amin..

TAHNIAH DARI KAKAK!

June 1, 2016 at 9:24 AM

wahhh congrates kak Aina :)
selamat pegantin baru kak.
Cantiknyaaaa >_<

June 1, 2016 at 9:46 AM

Tahniah dik !!! Dah bergelar isteri orang dah ye ! Pilihan keluarga lagi tu ! Sangat berkat tu ! SELAMAT PENGANTIN BARU MOGA KEKAL KE ANAK CUCU

June 1, 2016 at 10:00 AM

Wahh.. lawanya sis jadi pengantin. Alhamdulillah... bergelar isteri orang sudah.. insyaAllah. Moga plihan mak ayah yg terbaik sbb mereka selalunya mmg mengharapkan kebaikan utk anak2 mereka. Moga gembira melayari alam rumah tangga dan moga bahagia hingga ke syurga. aminnn :)

June 1, 2016 at 11:53 AM

Alololo... sweetnya pengantin perempuan!

Dah kahwin rupanya dia! Tahniah ya, dik! Terharu pulak akak baca ceritanya. Patutnya tumpang sekaki rasa gembira!

Yalah, mungkin itu sebaik-baik perancangan Allah. Layari ajelah bahtera rumahtangga yang baru dibina tu sebaik mungkin. Muafakat selalu, bertolak-ansur selalu. Awal-awal ni tak nampak lagi side buruk pasangan kita. Dah lama-lama nanti barulah terserlah dan menyerlah gitu. Hahaha! Masa tulah Tuhan nak duga, tengok kita tahan ke tidak dengan dugaan ^_^

Akak pun kahwin selepas puas bercinta, jadinya memang tak pernah lupa kehadiran suamilah. Siap bangga lagi kalau ada apa-apa form tu nak letak 'Puan/Mrs' kat depan. Kalau boleh 24-7 nak mengendeng sebelah suami ^_^ Tang Aina ni mungkinlah terlupa kot sebab baru nak start fasa pertama - bercinta lepas kahwin. Hehehe!

Anonymous
June 1, 2016 at 12:39 PM

Selamat pengantin baru pretty sis..!

June 1, 2016 at 3:22 PM

cantik sesangat sis n haruslah crown tu yg paling WIN!!! kalah Queen kot..serius cantik!

congrats & moga gah membina masjid bahagia, insyallah!

June 1, 2016 at 6:43 PM

Tahniah Kak Aina ! Dah selamat menjadi isteri orang dah. Hehehe. Apa-apa pun Fatin doakan semoga kak Aina sentiasa bahagia bersama suami tersayang, dimurahkan rezeki dan semoga perkahwinan yang dilalui ni kekal bahagia hingga ke syurga. Amin :)

June 2, 2016 at 1:35 AM

Tahniah.. semoga kekal hingga ke jannah

June 2, 2016 at 11:34 AM

tahniah sis! wah, cantik sangat <3 moga kekal till jannah, inshaallah :)

June 2, 2016 at 12:52 PM

Lawa pengantin... Congrats both of u...

June 2, 2016 at 12:59 PM

cantik sgt la :)

Cinta lepas kawin ye, baru tau..sbb tgk entri lepas dulu pernah dating sesame..huhu..org sama kan? tkut silap...hehe

June 2, 2016 at 3:06 PM

semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.

June 7, 2016 at 8:36 AM

Alhamdulillah & Tahniah..
Selamat Pengantin Baru dear.. :)

June 7, 2016 at 2:17 PM

Obat Diabetes adalah obat yang banyak dicari oleh masyarakat. Pada umumnya masyarakat yang mencari Obat Diabetes adalah masyarakat dari kalangan umur 30 tahun ke atas. Banyak yang mencari Obat Diabetes dari Obat Diabetes yang mengandung zat kimia, dan tidak sedikit masyarakat yang mengkonsumsi Obat Diabetes dari herbal. Tetapi jika Anda tidak puas dengan Obat Diabetes yang Anda konsumsi, saya akan memberikan tips untuk memilih Obat Diabetes yang ampuh.

Jika Anda mengalami gejala-gejala seperti sakit, atau kesemutan pada persendian, segeralah melakukan pengobatan. Sekarang saya akan memberikan tips memilih Obat Diabetes. Jika Anda mencari Obat Diabetes, pilihlah Obat Diabetes yang alami tanpa zat kimia. Ramuan herbal Obat Diabetes sangat efektif untuk Mengobati Diabetes. Selain itu carilah Obat Diabetes dengan kualitas terjamin, dan berkhasiat tinggi.

Sekian tips mencari Obat Diabetes, semoga info yang diberikan mengenai Obat Diabetes dapat bermanfaat.

Sumber: http://obatdiabetes.toko-gumilar.com/ | http://obatuntukdiabetes.id/

June 8, 2016 at 6:22 AM

Congret dear....semoga bahagia sampai jannah

June 10, 2016 at 9:48 AM

Phewittt lawo penganti., Tahniah dear.. Semoga kekal bahagia till jannah..

June 14, 2016 at 11:34 AM

Laaaa.....terjawab sudah! Tp tak puas hati sebab tak de pak we kat sebelah! Aina letaklah gambo sepasang. Tak bestlah gambo tak complete cenggitu...

Apa pun Mak doakan moga Aina dan suami kekal bahagia hingga ke syurga. Nak bagi nasihat emak pun lak lok jugak hihi.... mak pun tak sedar camne mak boleh bertahan sampai 21 tahun ni Aina. Hihi..... syukur alhamdulilah

June 17, 2016 at 12:16 PM

Alhamdulillah congrats dear! ni kahwin pilihan mak ayah la kan citer dia.. menariknya.. berharap jugak dapat kawen ngn jejaka pilihan mak abah.. Heheh.. Selamat bercinta sampai syurga.. :)

Post a Comment