Thursday, September 15, 2016

~ Menu Favorite di Sushi King ~

Assalammualaikum...


Siapa penggemar Sushi..?  Meh Hi-5 sikit.! (^_^)

Aku bukan lah hantu sushi.. Tapi ada masa kita nak jugak makan style Japan ni. Hehehe. (^^,) Air memang ambik green tea je. Maklum lah makan macam macam, kena lerr detox lepas tu kan. Bila dah kawen ni jarang makan sushi, biasa laa pasangan kita ni kontra. Tapi ada masa dia layan jugak tekak kita men sushi. Hehehe. So ni cerita masa kitorang pergi Matta Fair. Kemain lama kau peram gambar jahhhh.. Nak buat guana sekarang baru ada masa update entry. Teheeee..

Okay, menu dekat sushi king ni kalau tengok gambar memang tertarik menarik dabooom. Tapi ada je sushi yang aku tak mampu nak telan, contoh sushi yang ada telur ikan, salmon. Ada few lagi tapi tak ingat. Yela bukan peberet kann mesti la malas nak ingat. Hewhewhew. Kalau ada sushi Bonanza, bedal je la pinggan warna apa pun harga semua Rm 3. Makan sampai lebam.... huhuhu. Biasa masa bonanza ni dia bagi duduk 1 jam je. Yelaa karang dia tak tetapkan masa ada pulak yang buat macam kedai sendiri. Lagi satu, di larang membazir sekeras - keras nya. Kalau tak habis kena penalty tak silap. Just a reminder, bila ambik kena habis kan. Pahe.?


Yummmeeehhh.. mix salad tu sedap!

Tapi bonanza yang terbaru hakak tak sempat serbu... Takpelah takde bonanza dapat jugak makan sushi!. Husband makan bento berlauk ayam.. hat kiri tu dia punya. yang lain iols punya. Aci tak.? Huhuhuhu.. kitorang share ler. Kenyang. Alhamdulillah. Portion sushi king ni tak banyak mana tapi cukup mengeyang kan uols. Jadi jangan berlagak nak order banyak banyak. Huhuh. 

Aku paling suka Salmon Skin, Golden Ball (sushi telur rebus), Salad + Goma Dressing yang sedap! Oh, btw sushi with processed cheese on top, it was delish... don't hate. Caya la tekak hakak ni.. semua sedap belaka. (~_^) 

Golden Ball - deep fried egg, shredded crab stick + mayonnaise 

Must try! Tips makan sushi ni, kalau 1st time korang silap makan memang sampai bebila la korang taubat nak makan sushi. Hehehe jadi, sis rekomen makan golden ball. sedappp.!


Thanks reading.!


OhMissBlossom_said : Sorry kalau ter-buat uols lapar. Sis nak balik keje ni. Papai.!




23 comments

September 15, 2016 at 4:52 PM

seumur hidup aku tak penah mkn sushi nie babe.. sedap sgt ke? hihi

September 16, 2016 at 2:07 AM

seronok tgkorg mkn sushi,berpinggan² tp husna tak pernah mkn.. tekak rasa mcm tak bleh terima.. huhuhu..

September 16, 2016 at 8:10 AM

saye pulak mmg suka sushi2 ni. paling suka bento set n set yang ada ikan mackerel tu then letak kicap dia.. mmg da best

September 16, 2016 at 12:17 PM

NAMPAK SEDAP SUSHI NI BAGI YG GEMAR OK LENGKAP SEMUA NUTRISI..

September 16, 2016 at 6:29 PM

Nadia suka sushi !!! Sebab suka sashimi . That golden ball sedapppp...

Btw, aina di tag ye untuk join satu contest nie . Jom tgk .

http://www.nadiaizzaty.com/2016/09/skinfood-worth-rm200-set-korean-beauty.html?m=1

September 20, 2016 at 9:10 AM

@E'in dap nokss.. haha yg aku suka jela sedap. yg lain x penah lg cuba. =D

September 20, 2016 at 9:11 AM

@husna zahidi Haha awal awal dlu pn macam takut nak cuba. tp bila try yg telur ni rasa sedapp. =)

September 20, 2016 at 9:11 AM

@nadhie wueen hi-5 sikitt! hehehe...

September 20, 2016 at 9:21 AM

@paridah yess betul tu kak PI.. hehe

September 20, 2016 at 9:21 AM

@nadiah izzaty samaa! sedap kan niaa.. okay insyaallah aina join. tungguu!

September 20, 2016 at 9:54 AM

Wow sushi..

aiNa, saya pun suka sushi.. Give me 5!.. tapi bukan penggemar tegar & tak extreme. Sushi raw tak blh telan.

September 20, 2016 at 10:39 AM

Kalau anak-anak kakak pulak suka yg telur-telur warna oren tu Aina.
Salmon fresh sejuk-sejuk cecah sos, pas tu masuk mulut.

September 20, 2016 at 2:34 PM

One of my favsssss ❤

September 24, 2016 at 10:22 PM

Tak pernah makan sushi.jakun tak.hahaha

September 26, 2016 at 10:28 AM

Tak boleh hi-5. Akak bukan penggemar sushi tapi di rumah tu, suami dan anak yang bongsu peminat sushi no.1

Akak ni kalau ke restoran Jepun cuma makan tempura aje. Tak pun yang bergrill. Akak paling suka salmon, tak pernah miss kalau masuk restoran Jepun.

October 4, 2016 at 11:18 AM

@LZ - The Blog Owner yeah! hi-5 hehehe... sama la kita. dia mcm minat tapi tak extreme sgt =)

October 4, 2016 at 11:18 AM

@Kakzakie Purvit aina x reti makan salmon. hihihi ohh yg telur ikan tu ye kak. aina suka telur rebus ni dap dap =)

October 4, 2016 at 11:19 AM

@Eeiou _ yeay! me too =)

October 4, 2016 at 11:19 AM

@Puan Kutu hehehe ala kak, x jakun. xpe nnti blh try =)

October 4, 2016 at 11:20 AM

@Mummydearie hahaha... xpe ada wakil peminat sushi tu kak.. tempura sodap kak aih! =D

October 5, 2016 at 9:56 AM

suka sangat sushi

October 6, 2016 at 9:02 AM

@Azlinda Azman yeah! geng hehehe =)

October 11, 2016 at 4:35 PM

Suka gak beli sushi kat AEON tu Aina....teringin jugak nak makan sushi kat restoren sushi tp takut mcm tak kenyang....Mak ok jer tp anak anak tulah..

Post a Comment