Friday, September 2, 2016

~ Sale Merdeka : Baju Murah di Times Square ~

Assalammualaikum....

Salam merdeka! Salam Jumaat.!

Nak wish la jugak, tunjuk kan semangat patriotik walaupun da September. Apa aktiviti uols cuti rabu lepas.? Sempena public holiday, sempat la hakak ke Times Square. Lama tak pegi sejak kawen ni mana boleh tinggal laki. Hewhew. Tapi alhamdulillah husband izinkan la aku pegi Times Square dengan ex-housemate. Maceh seben. Hikhikhik...

Di pendek kan cerita, setelah sesi kenyangkan perut husband dulu baru la kita ber jimba. Tapi berjimba kali ni rushing la jugak.. sebab da janji nak balik awal. Kita harus sedar diri bukan hidup single lagi, dulu balik lepas maghrib pun ok je. Sekarang ni dapat keluar pun da kira baik lettuw. Before keluar sempat lagi husband cakap " tak payah la pergi(~_^) Hahaha kita ajak ikut dia tak mau. 

Actually, memang aku aim nak shopping baju keje sikit. Rasa macam da lama hakak "puasa" shopping. So, bagai kan pucuk di cita ulam mendatang, masuk  TS nampak terus kedai ni...... Peerghhh semua baju Rm 17/pcs half price okay!. Berpinar kejap mata ni (terus rasa ada burung pusing pusing atas kepala) ok propa je.

 Material crepe! Ni 2nd time lalu, penuh bak ang.

Setakat baju keje diknon, dapat yang murah ni memang rezeki la. Bukan orang tau baju hakak harga berapa. Yang depa tanya " Beli mana ni..? Baju semua comel comel jeles tauuuu" Haa dia tak tahu lubuk yang aku jumpa ni harga bundle tapi kualiti tiptop. Paling penting pandai Mix & Match. Kikikiki.. Dapat la sambar 4 lai baju keje. Orang jarang pakai baju kurung memang gini. (^^,) Maklum laa sekarang pergi kerja, hari hari merempit dengan husband. Senang sikit elak jammed. Jadi baju kurung tu kita peram lah dulu. 

 Nak share hasil tangkapan. Benda murah harus la kita kongsi. 

Bukan nak tayang baju baru. Nak share je walaupun harga Rm 17 tapi fashionable jugak. Yang penting tutup punggung. Tak ketat. Sekarang ni baju baju kita semua kena "QC" dengan boss dekat rumah. Yang ketat, pendek tak cukup syarat memang tak boleh pakai lulzz. Puas hati dapat 4 helai under budget. Semoga tuan kedai murah rezeki.!

Dulu masa hakak masih student kenapa la tak muncul lagi kedai ni. Hihihi. Konsep dia senang je, bila jual murah orang ramai datang dan beli. Kedai sebelah dok jeling jeling je kedai ni tak putus orang datang. Hehehe. Apa pun rezeki masing masing. 


Okay, done sharing,
Thanks reading!


OhMissBlossom__said : Sis suka shopping item murah, berkualiti n cantik. Uols, yang dekat KL  sila lah serbuuu.. Hehehe. 




39 comments

Anonymous
September 2, 2016 at 10:37 AM

Okay memang comel baju baju tu! Harga serius rm 17????!

September 2, 2016 at 10:53 AM

Murahhnya!!ala..kt kg skrg =.='

September 2, 2016 at 10:57 AM

Seronok shopping kann aiNa, terapi minda gitu.. Lagi best kalau dapat beli barang kita suka.. best..best.. :-)

September 2, 2016 at 11:10 AM

WAH SERONOKNYA AINA SHOPPING BAJU PILIHAN..HARGA PUN OK

September 2, 2016 at 11:12 AM

@Anonymous Serius!! hihih gosok gosok mata.. iols pun x percaya awal2.

September 2, 2016 at 11:13 AM

@Mas Murah sgt syg... susah nak dpt harga gini. huhuh Plg murah pun selalu Rm 20-Rm 25

September 2, 2016 at 11:14 AM

@LZ - The Blog Owner Setuju kak.! self reward lerr gitu.. hehehee lama tak shopping. puas hati

September 2, 2016 at 11:15 AM

@paridah Betul kak PI. Alhamdulillah dapat murah.. hihi nk buat tukar pakai p keje. crik murah2 je

September 2, 2016 at 11:16 AM

mmg murahlaa..

t nak letgo roger ea..ekekek.

September 2, 2016 at 11:26 AM

Salam Jumaat…Sally singgah ni haaa~

Woahhh! syok la badan kecik byk saiz, design cecantik!

September 2, 2016 at 11:29 AM

Sampaikan salam tahniah kakak pada en abe Aina.
Dia sayangkan isterinya tu sebab semua pakaian kena lulus piawaiannya dulu
Bagus. Kakak sokong.

September 2, 2016 at 11:55 AM

@nuyui a.k.a miss YUI Beres yunk! =)

September 2, 2016 at 11:56 AM

@Sally Samsaiman Salam Jumaat sis.. Hehehe.. kebetulan murah kak, n dpt design smua okay. =)

September 2, 2016 at 11:57 AM

@Kakzakie Purvit Hahaha.. okay kak zakie. insyaallah. Tu la... skrg ni hati2 sikit dlm berpakaian.. kdg2 kita igt da sopan. tp dr kaca mata lelaki ni lain kan. Alhamdulillah =)

September 2, 2016 at 3:20 PM

Wah murah tu Aina akak pun dh trgoda lah

September 2, 2016 at 4:02 PM

Murahnye Rm 17..!!!

September 2, 2016 at 5:02 PM

@Nooriah Abdullah hehe rezeki kak... tu la terkejut jugak half price. =)

September 2, 2016 at 5:03 PM

@Wawa Yusoff kan sissss! murah sgt. blh la nk tukar pakai keje je. hehe

September 2, 2016 at 5:42 PM

Wah, memang murah! Berbaloi-baloi! :)

September 3, 2016 at 10:31 AM

waaa memang murah sangat tu. yg baby blue tu cantik sangat aaa. kalau dekat dah pegi ni. hihihihi

September 3, 2016 at 3:10 PM

Cantik! Biar murah, asal nampak mahal. heheh ;)

September 4, 2016 at 2:44 PM

Ainaaa~ hihihi lama nadia tak singgah sini...

September 4, 2016 at 2:44 PM

Aina tukar rupa blog Aina ek ? Cantik menarik tapi tetap pink jadi pilihan ye . =D

September 4, 2016 at 6:18 PM

memang suka gak kenkadang pi times square ni. byk yg murah2+still lawa2. :)kalo time sales lagi la kan

September 4, 2016 at 7:36 PM

murahnya baju tu!nak juga cari blouse gini

September 5, 2016 at 3:21 AM

Murah! Jealous nya dapat baju murah2 haha. Lama betul tak pergi times square..

ieyra h. | blog

September 5, 2016 at 11:42 AM

Kalau pandai menggayakan, siapa tahu berapa harganya kecuali kita saja-saja nak beritahulahkan!

Oh, akak pun jealous ni sebab Aina dapat shopping baju murah-murah. Tetiba rasa macam dah lama tak pergi BTS. Memang hari-hari ke kedai ni jual murah? Hehehe...

Oh, kalau dah bersuami memang begitulah kekdahnya, Aina! Semua nak kena minta izin. Bukan nak kata apalah, akak ni pun balik dari kerja nak singgah JJ tu pun siap whatsapp HD minta izin. Statement HD yang akak dah boleh hafal lebih kurang macam nilah... 'Ok, but don't spend too much!'. Jawab ajelah ya, sure lepas. Dah sampai sana, pandai-pandailah nak spend macamana ^_^

September 5, 2016 at 2:06 PM

@Farrah MF Betul tu sis.. rezeki dpt murah. hehe

September 5, 2016 at 2:07 PM

@Vanilla Maple color peberetttt ni yunk. hehehe =) xpe nnti dtg kl p la sni. mmg dia ltk harga rm 17

September 5, 2016 at 2:07 PM

@Azwar Syuhada kannn! yg mahal blm tentu cantik. hihi

September 5, 2016 at 2:08 PM

@nadiah izzaty hi niaaa! kann. hehehe aah blog tukar wajah sat. hihi tu laa tona tona pink tetap jd pilihan kiki

September 5, 2016 at 2:08 PM

@nadhie wueen btul tu yunk! haih blh rambang mataa p sana harga pulak cunn

September 5, 2016 at 2:10 PM

@azizah green line murah syg! kannn klu dkt luar biasa 30 ke atas.. hehe

September 5, 2016 at 2:13 PM

@ieyra h. aah dear. kita pun mcm x percaya memulaa.. ni pun nasib nasib dpt yg mana ada. org ramai kus semangattt hehe

September 5, 2016 at 2:15 PM

@Mummydearie yesss betul kak! hihihi...aah hari hari. aina lama gak x pegi TS. tu yang macam terkejut.. like seriously ada bju rm 17! Hahaha. btul tu kak.. apa apa hal kena la dgn izin suami kan skrg.. hahah kdg2 da blh hafal skrip. Kalau husband aina, "jaga diri, hati hati, solat awal waktu *klu blh solat la masa tu hehehe =D

September 5, 2016 at 6:18 PM

Laaaaaa! Kita tak tahu pun pasal sale ni! Bestnyaaa! Murah dan untung berganda-ganda. Baju pun lawa2..

September 15, 2016 at 10:18 AM

Siqah Hussin: Siqaaaahh boleh je g TS. ehehe kdai ni ttp rm 17! baju lawaaa belaka..

September 24, 2016 at 10:29 PM

Murahnya..memang blouse trend sekarang la gini.puas hati la kan dpt 4 pasang..ikut napsu nk beli 40 pasang.hahaha

October 11, 2016 at 4:41 PM

Amboiii ...dah ada stok baju jalan seminggu nampaknya tu. Jeles mak.
Seronok dapat merembat baju ye Aina. Murah dan cantik. Hakak jugaklah yg terlopong sebab saiz tak de huhu

Post a Comment