Tuesday, January 11, 2011

~Chocolate Fair~

I really2 addicted with Chocolate....!


Location Chocolate Exhibition....Mid Valley Megamall..


Sangat2 seronok.....antara coklat2 yang mencairkan hati i....nice kan??


Mesti korang cair laaa tengok chocolate ni...seriously i x tipu..memg sedap hingga jilat jari! ahaks..one more thing, pelbagai jenis chocolate yg u all boleh rase mase kat sini...n sebagai tanda ingatan tulus ikhlas choc fair ni, i ade la jugak beli 5 6 jenis RUSSIAN chocolate...x mahal pun, dan x lupe juga handmade choc yg di usahakan oleh anak tempatan. X manis sangat...tp ia lemak berkrim..huhu cuba imagine skit?

I sanggup tau pergi choc fair ni, pada hal pg tu i terpacak kat Stadium UPM untuk bg sokongan moral sempena roadrealay inter kolej tu....walaupun penat, tp berbaloi2 sebab kolej i menang! hehehe...Habis je roadrealay tu, balik kolej...mandi n siap2 macam lipas kudung than trus keluar balik...tahun lepas nk g tp choc fair tu da tutup...kempunan i time tu...kali ni x lepaskan peluang! walaup sesak mane pun mid tu, i tetap harungi!! yeah...huhuhu..

Nah...hasil nye......


Nice one! sangat seni coklat ini....smpai rase sayang nak mam...lau x expired da lame buat perhiasan....huhu..

Okay...selesai choc fair ni i dgn partner in crime pada hari kejadian, singgah sebentar di MPH bookstore..seperti biasa...kitorg menjalankan misi mencari..............................


Taraaaaaa........membaca jambatan ilmu! hohohoo...

Partner in crime...huhu..

Penat giler berjalan.....we all decide cari tempat untuk melabuhkan punggung..wei, kaki ni sengal2 daa..lau boleh bercakap agaknye da lme i kne hambur dgn die..! ish2....hahaha...kitorang lepak la dekat The Gardens Mall...depan Mid je...environment die sgt2 cantik.Teruja gituuu...! hahaha...



Hasil seni saya ketika merehat kan diri....





Da penat ukur mid, kitorang decide balik je la....dalam pale pk 'dapat katil time ni best nye' huhuhu....sampai stesen KTM orang ramai la pulok.! aduh....da naik migrain da pale ni tgk orang ramai2...apesal korang ni keluar reramai!!! ish....tu x kesah la kan...yg paling x tahan, bile KTM sampai...peh...orang penuh giler...disebabkan i nk kejar bus upm lagi, n x nk alik malam ktorang pun main rempuh je la...ramai pun ramai, x dulik!!  Masuk dalam coach wanita, x kisah la nk berimpit2 ke, nk jadi burger ke..yg penting dalam ni semua perempuan! so x kisah la, tersentuh kulit ke, berlaga belakang n what so ever laa....tp yg menyirap nye, dalam coach ni leh lak tersesat sekor jantan! wei, ko ni pondan ke hape?? (cakap dalam hati je) x segan ke berimpit2 dgn perempuan dalam coach yang da macam sardin cap ayam nih...meluat je! time ni rase jauh gile stesen midvalley dgn stesen serdang......dalam train ni x payah ckp la, yg terpijak kaki lain, yg nak jatuh lain...sabau jela...da reramai ni, paham2 jela....sesak sioottt nafas i ni...lau ada tank oxygen peribadi, da lama i angkut!!!!

Sampai stesen serdang, cepat2 lari kluar....dgn haus nye...x pyh cte la kan! Than kitorg trus naik jejantas nk cari bus upm....Atas jejantas da nampak bus mini upm yg kiut tu...ape lg, berlari da mcam jaguh pecut da! xrela di tinggal kan bus...arggghhh bukan i sorang je lari, mejoriti pun lari....bg ruang la wei kat i yg comel ni...asal la korang ikut lari...aduh!! sampai2 je trus tarik kad metrik untuk di pamerkan...dan laju je naik bus..bukan reti nk tgk bus tu g mane...even dia bus upm tp pitstop lain2 tau x! Tarik nafas tenang....fuh akhirnya i dgn jah pun dapat naik bus...siap dapat duduk lagi! yeay3!!...tibe2.....driver bersuara..... "kamu tolong pamerkan kad metrik bile nak naik bus ni....bukan simpan dalam bag!" blah...blah..blah...die tegur sorang student ni...giler loghat pakcik ni....huh...tbe2 dgr lagi....." okay, bus ni hanya akan berhenti di kolej SEVENTEEN" than die gerak g tempat pemandu....

WHAT???!!! Aku salah dengar ke??? minx cormfirmation dari jah.....memg betul! wei pucat lesi la wei....jauh bai kolej tu dgn kolej kediaman kitorang...uwaaaaaa!!! Aku hanya mampu gelak je dgn jah...perasaan masa tu nk nangis pun ade!! hahahaha.....nk blik...nk katil...nk mandi....uhuk3....nk turun dari bus balik i x sanggup la sey!! kat bawah tuu ramai kott dak2 upm lain tgh tggu bus....malu...!! Akhirnya kitorang ikut jela bus tu sampai 17th kolej...time2 ni bru teringat kat 17th ade zati, atif n dd....huhuhu...nasib ade membe sey...lau x memg termenung je la tunggu bus alik main campus...Okay, bukan i dgn jah je yg salah naik bus...dalam tu ade 2 3 orang yg mcm kitorang jugak tau!! 

Nasib baik zati ade kat kolej....leh la kitorang ni mandi n solat kat sana...Zati ThanK you!!!! lau xde kau x tau la cmne.....hehehe...tp hikmahnye, klu i x naik salah bus x sampai la kolej 17th....so, kte kene percaya setiap kejadian ade hikmah nye....mungking 'DIA' memberi ingatan supaya kitorang pergi ziarah kawan lama.....hehehe...dapat jumpe atif n dd sekali..walaupun sekejap, tp berbaloi...Finally.....Thank yOu juga kepada Siti Hajar yang sanggup amek we all yg tersasar langkah smpai 17th ni...hehehe...Thank you domok..Itu la die cerita nye...Lepak sey, konon x nk alik malam..last2 kol 10 pm gak sampai kolej..nasib da mandi n solat..alik2 memang terus tumbang ke katil...hehehe....

6 comments

January 11, 2011 at 3:46 PM

sis ley wt novel la hee.. ^_^ ~Adq Adam~

January 11, 2011 at 7:16 PM

hahaha...really?? thats my dream...hehe..mane tau one day ley jd writer lak...doakn sis ea!! =)

January 12, 2011 at 1:13 AM

lol!!! mmg kaki merayau membe2 aku nieh! hahaha~~~ last last, zati gak penyelamat dunia! hahaha~

January 12, 2011 at 9:31 PM

wakakaka......nasib baik la wei..!! lau x termenung kitorang..cayunk zati~!! ahaks....

January 16, 2011 at 3:12 PM

WAAAAAA!!!! cantik blog.... boleh aja ak skit... kikikikiki....
besh nyer cite... tunjuk gmba jeke kt ktirg meh la share skit coklat... huhuhu

January 17, 2011 at 9:53 PM

syida....hehe, mne de wei..simple2 je ni..boleh, nnti aku aja ko cmne nk wat k...haha, wei ko kan da dapat coklat cop LANGKAWI..meh share dgn aku!!! huhuhu

Post a Comment