Wednesday, October 24, 2012

~Man vs Woman... Sapa lagi Gangster..?~


Assalammualaikum...

Hello readers~!! Tajuk entry nak ala-ala Man vs Food kan. Kelaaas kau jah.! huhuhu. Sebelum terus membaca, cer-tarik nafas dalam-dalam dulu. Sedalam yang mungkin yew!. Bertenang semua.. Ini bukan, entry kondem mengondem atau pun diskriminasi terhadap jantina a.k.a SEX BIAS. No.No.No. (^^,) I profesional uolls! Aku bukan apa, cuma kadang-kadang ada la ter-fikir dan ter-musykil kenapa orang beranggapan wanita ni lemah dalam pemanduan.. Errr lemah ke..? *don't ever underestimated us*! Hehehe. Okay, i just want to know. Just curios hokay.! Betul ke lelaki lebih advance di jalan raya..? Hah.. cecita sikit. Berdasarkan kajian MIROS, punca accident selalunya lebih di pertanggungjawab kan terhadap lelaki. Fakta ke Ota ni..? wa konpius meyh. Tapi apa pun, bagi aku.. attitude pemandu memainkan peranan yang besar dan antara penyumbang utama kemalangan. Tak kira lelaki atau pun perempuan.. So behave ur self..! Hak pengguna Hak bersama kan. *fair & square*

Sebagai contoh dalam kes ni :

Awek's, memandu secara berhemah mengikut kelajuan yang ditetapkan dikawasan lebuhraya utara-selatan. Beliau mengambil middle lane. Which is, lorong untuk average speed. Tiba-tiba, datang si mamat hensem follow dari belakang. Dok cucuk-cucuk kete si awek ni *u know what i mean right..?*. Sambil membebel-bebel dalam kereta ala-ala  cenggini lebih kurang.... 


" Apahal kete Depan nie! Lambat gile drive. Macam mana boleh dapat lesen ni. Owh patutlaaa~!! Perempuan rupanya... "


" Adoi,  main masuk je. Bagi signal la doh. Kalau wa kiss da tentu2 wa kene pay.. Ish, awek siiooooot. "


Than, bila mamat hensem tu da tak sabar sangat nak potong, da fed up follow si awek dari belakang dan nak tunjukkan muka ego dan lagak aku la hero Malaya pada si awek, tanpa berfikir panjang dia pun terus meluru dengan selamba nya masuk ke right lane *speed lane* tanpa sebarang isyarat mahupun signal. Alih-alih je dengar "bang bang booooom ke ba boom" *Eiii over betul sound effect aku* huhuhu. Dengar bunyi tu terus si awek toleh sikit, tengok-tengok kereta mamat hensem terpelanting ke arah bertentangan. Ayoyo.. Kesian mamat hensem. Tak sempat kita nak berkenalan. (>_<)


So, moral of the story... Kalau rasa nak drive secara sentimental, stay la dekat lane kiri. Kalau rasa nak laju, bawak kereta mengalahkan Michael Schumacher stick with the right lane bro. Rules are Rules. Sila ketepikan kan itu andai nyawa menjadi taruhan. Jangan main-main, kita hidup sekali sahaja. Life is too short bebeh..! Appreciate sikit kehidupan kita yang serba lengkap dan penuh kegembiraan ini. Ingat insan tersayang dan insan yang di sayanagi.. Eh! hehe.. Tak dinafikan, lelaki u all memang terror, memang excellent, memang hebat.. memang gangster! di jalan raya. Ape pun, We need to follow the rules. So, tak salahkan jikalau wanita lebih skema mengikut peraturan jalan raya..? Pandu cermat jiwa selamat tau..! Pesanan penaja sempena balik Raya Haji. (|^_^| ).



Jom balik kampung! (^___^)  




OhMissWhatEver__said :   Kalau mengantuk ketika memandu, sila lah park kereta anda di kawasan R&R. Erm... demm, Upm takde air..!! Jangan buat lawak ke-der oiiii..




21 comments

October 24, 2012 at 4:32 PM

esok keje lagi habis keje baru leh balik kg

October 24, 2012 at 4:36 PM

class tuk ari esk cancel last minit. Tapi tiket da beli.. sobsob. kena tunggu ptg jugak bru leh balik. =( huhuhu.

October 24, 2012 at 5:05 PM

selalunye laki yg gangster kalau memandu..hahaha

October 24, 2012 at 6:34 PM

saya baru sampai kampung...! hehe..village sweet village

October 24, 2012 at 6:38 PM

lelaki memandu dgn cara gentlemen..perempuan lemah lembut..hehehehe...

October 24, 2012 at 6:46 PM

huhuhu..biasa dgn keadaan camni...mmg tak disangkal lagi..

October 24, 2012 at 8:43 PM

pehh. cite nyeee. ohsemm :P

October 24, 2012 at 11:01 PM

ayah sy slalu pesan.. klau kita dh hati2 wktu drive, jgn harap org lain hati2 jgak, kita kena lebihhhhhhh hati2 utk diorg, huh...

October 25, 2012 at 7:52 PM

salam perkenalan dari blogger beritaMY..saya dh jadi follower terbaru blog anda.jika tidak keberatan perlukan kunjungan balas..hehe

artikel terbaru Saya akan saman orang yang bogelkan saya-RCW

October 25, 2012 at 10:03 PM

haha.. betul2, lelaki memang excellent atas jalan raya pasal excellent tu lah kekadang mengundah bahaya. Yang perempuan pulak sopan santun je atas jalan tapi kekadang terlalu sopan la pulak. hiks.. apa2 pun mcm aina kata dua2 ada kelebihan dan kekurangan kan.. masing2 ada silap. Hati2 dijalan raya.. :)

October 28, 2012 at 8:50 PM

♥ Nana BamBam ♥: kan dear.. mostly lelaki. tp kdg2 perempuan pun ada yang gangster. xmo kalah. hehehe =)

October 28, 2012 at 8:51 PM

Athirah Rosli : amboi seronok nya~! mesti meriah kan kat sana. heheh =)

October 28, 2012 at 8:53 PM

Zainul Fikriez : hehehe.. gentleman ye. bukan gangster? hehe. bdw certain lelaki je gangster. kan..? ^^

October 28, 2012 at 8:55 PM

CintaZulaikha : hehehe... kdg2 senyum je bila berdepan dgn "gangster" jalanan ni. =)

October 28, 2012 at 8:58 PM

kura: ohsem ye. hehe. pengalaman. =)

October 28, 2012 at 9:06 PM

caliph shuriken: betul... kita kena double berhati2. kdg2 diorang x sedar diorg tu membahayakan diri sendiri n org lain.

October 28, 2012 at 9:07 PM

beritaMY: thank u! i will. ^^

October 28, 2012 at 9:08 PM

Aida Omar : btul tu kak. berhati2 di jalan raya itu plg pntg. x salah nk sopan. tp bia berpada2. yg lelaki pulak mmg pro di jln raya. tp jgn over-pro. blh mengundang pdah. hehe.

October 28, 2012 at 10:02 PM

Salam. Wah nice blog! Jom baca sini.. Hati2 tau dear.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/vincent-lee-fong-lelaki-penipu-ini.html

October 29, 2012 at 6:05 PM

Aimi Syahirah: wasalam... tq sis! (^^,) insyaAllah. thanks 4 remind me.

Post a Comment