Tuesday, April 12, 2016

~ Fresh Care : Minyak Angin Aromatherapy ~

Assalammualaikum....


Kita ni sakit pening sengal sengal bahu, sinonim sangat nak letak minyak angin.. betul ke idok.? Rasa lega sikit bila pekena minyak angin. Tapi aku paling anti bau minyak cap kapak.. Hadoi tajam nya rasa. Lepas tu pijo dia.... tak payah cakap la. 

Sekarang ni macam macam jenis minyak hangin ada di pasaran.. Antara yang aku pakai sekarang ni nama dia Fresh Care. Macam macam bau ada. Paling iols suka bau Citrus dan Lavender. Wahh harum dan berangin.. Terasa pakai minyak wangi pun hado.. (^____^) Kawan aku yang mabuk masa pregnant pun serasi pakai minyak angin ni. 


Fresh Care minyak angin aromatherapy


Bagi mereka yang sama spesies dengan aku, aku rekomen minyak ni 200%. Mohon percaya lah pada pilihan aku. Nyesal kalau tak percaya. Hehehe.. Asal nya aku terjebak dengan Fresh care ni.. Jamuan raya tahun lepas dengan kontraktor, aku makan macam macam di tambah pulak makan durian lepas tu.. Hambik kau.. senak dia sampai nak sandar pun tak boleh..! 

Yela tank perut macam kancil... tak sedo diri. Lepas tu sorang kontraktor dari Indonesia bagi aku minyak ni. Baru la legaaa boleh bernafas.. Blurrrrp! Huhuhu... Jadi sesuai jugak la untuk masalah penghadaman... (^^,) Harga..? lebih kurang dalam rm 7 - rm 10 sebotol. Tengok tempat yang menjual. Selamat mencuba. Da cuba bagitau feedback. Okay.?

Sekian untuk cerita hari ini.. Thanks reading..!



OhMissWhatEver__said :  Nak dating dengan lecturer iols hari ni.... (^__^) Rindu nya zaman study. Master.? Ehem ehemmm..





37 comments

April 12, 2016 at 12:09 PM

best gak kalau dpt sbotol ni..hihih msti wangi.

April 12, 2016 at 12:09 PM

best bau dia..:)

April 12, 2016 at 12:19 PM

botol macam rolled deodorant

April 12, 2016 at 12:24 PM

Hehehe fatin ingatkan perfume jenis roll on tadi :)

April 12, 2016 at 2:44 PM

Mana boleh dpt ni Aina?
Kakak kalau minyak-minyak angin memang suka
Minyak kapaklah yg paling erat sampai kalau pergi overseas pun kakak tak pernah tinggal.

April 12, 2016 at 5:17 PM

seriously, saya pun pakai minyak ni.Alhamdulillah. mmg terbaik. :)

April 12, 2016 at 5:31 PM

Walaupun ramai orang tak berapa nak suka minyak cap kapak namun ia tetap menjadi pojaan hati Mrs. A muuahhaaaaa....

Tapi teringin jugak nak cuba minyak aromaterapi tu. Nantilah kalau terjumpa mungkin akan beli

April 12, 2016 at 10:52 PM

Hehe. Adik saya suka sangat minyak yang macamni. Saya tumpang sekaki je. :P

April 13, 2016 at 5:40 AM

Should give this ointment a try sebab tak tahan bau normal minyak angin.

Anonymous
April 13, 2016 at 10:42 AM

bau best. suka bau strawberry... hikss

April 13, 2016 at 11:22 AM

best kalau baunya sedap, kita pun suka nak guna

April 13, 2016 at 2:45 PM

mana nk dpt minyak ni..macam best je..nti nk cuba carilah..akk suka bau lavander.hehe

April 13, 2016 at 3:21 PM

mak saye pun ada minyak angin ni. tiap kali pakai mesti ingat minyak wangi. hihi.

April 14, 2016 at 11:20 AM

Sekarang mmg mcm2 inovasi baru minyak angin kan. Tinggal pilih dan pakai je mana yg serasi dgn diri kita

April 14, 2016 at 12:19 PM

aku tahu pasal minyak angin nie mase tunang babe.. laki aku suke naaa dgn benda nie.. haha

April 14, 2016 at 3:23 PM

nuyui a.k.a miss YUI : wangi yui.. tenang! =)

April 14, 2016 at 3:24 PM

Normi Nieza : betul kak =)

April 14, 2016 at 3:24 PM

munirah mansor : yup jenis roll on senang pakai.. hehe

April 14, 2016 at 3:25 PM

Fatin Liyana : sama la kita awal awal ingat kan perfume. =)

April 14, 2016 at 3:26 PM

Kakzakie Purvit : Ada jual dkt farmasi n kedai kedai jamu gitu kak.. Hihiihi minyak angin kulit aina x tahan.. pijau. tp dlu sakit kepala bedal je =D

April 14, 2016 at 3:26 PM

Nur Najah : Kan dear.. terbaik! hehehe.. lega =) alhamdulillah

April 14, 2016 at 3:27 PM

Mrs. A : Must try sis! hehehe... aina klu desprate xde myk, tibai jugak cap kapak ni.yg pntg sakit lega.

April 14, 2016 at 3:28 PM

Ana Fatihah : hihihi kaaan boleh share! =D

April 14, 2016 at 3:28 PM

· 티카 런던 : Satu geng la kita.. tak tahan pedih..

April 14, 2016 at 3:42 PM

Anonymous : Hihihi sedaap kan..

April 14, 2016 at 3:42 PM

Raihanah Ahmad : betul tu sis =)

April 14, 2016 at 3:43 PM

Puan Kutu : sama la kita kak! hehehe dkt farmasi n kedai jamu ada jual =)

April 14, 2016 at 3:43 PM

nadhie wueen : betul tu.. hahaha bau wangi n berangin kan

April 14, 2016 at 3:44 PM

Kira Sakura : Setuju! mcm mcm pilihan =)

April 14, 2016 at 3:45 PM

E'in : Hahaha.. bau sedap babe! kaaan?

April 15, 2016 at 7:36 AM

Mana nak dapat ni Aina? Harga mampu milik nampaknya tu....
Yelah....kalau minyak angin bau wangi....best jugakkan...

April 15, 2016 at 7:44 AM

Mana nak dapat ni Aina? Harga mampu milik nampaknya tu....
Yelah....kalau minyak angin bau wangi....best jugakkan...

April 15, 2016 at 10:33 AM

hainom OKje :betul kak.. harga mampu milik... (^^,) dkt kedai jamu or farmasi ada kak. hihi

April 20, 2016 at 11:36 AM

La, Aina! Masa akak kena BP tinggi hari tu, tengkuk dan bahu memang sakit gilalah. Kebetulan pulak my eldest sister hulur minyak ni. Lupa pulak apa aromanya tapi memang bestlah. Dok tenyeh macam hak milik sendiri. Akak baru aje tanya pada my sis, dia 'curi' kat mana benda ni sebab akak nak simpan stok kat rumah. Senang cerita nanti, kalau nak main tenyeh aje ikut sukahati berapa ml nak sapukan!

April 21, 2016 at 9:30 AM

Mummydearie : Hahahaha... kann ada stok sendiri mmg blh bedal bpe ml nak tenyeh. Hikss.. aina ada 2 bau. citrus, lavender n stoberi. bilik da mcm rumah urut. Berderet susun dkt sebelah tilam kekekeke =P

April 24, 2016 at 3:38 AM

Pnah guna yg kawan punya. Best . wangi .. Hehe

April 25, 2016 at 8:44 AM

Kim Chaa : Kannn! pastu berangin... hehehe =)

Post a Comment