Tuesday, September 27, 2011

~Aku di stuDio RTM AngkasaPuri..!~

Assalammualaikum....

Salam sayang kepada readers and viewers. Ye, aku menghitung hari bila agaknya ada waktu-waktu sengang untuk aku merehatkan diri, merebahkan badan di katil yang empuk tapi tidak se-empuk katil di rumah.. menghadap blog kesayangan, dan melakukan aktiviti-aktiviti sosial seperti menonton wayang, berkaroake dan..... shopping~!! Shopping itu salah satu terapi yang ideal. Setuju atau tidak.? I'm little bit stress actually. So, sorry bebeh, if i cerita-cerita and tiba satu part i ter-mengarut pulak. Almaklumlah baru balik kelas noooo.. 

Hari jumaat malam yang lepas bersamaan dengan 23 september 2011, satu pengalaman yang aku sendiri tak pernah imagine..tak pernah terlintas dan tak pernah terniat untuk merasa kan nya. Pengalaman berada di studio dan bersiaran secara langsung selama 1 jam dalam slot Bicara Rakyat yang di tayangkan pada pukul 10 p.m waktu tempatan... tv berapa..? semestinya TV 1. Isu yang di bicarakan ialah berkaitan dengan pejuang. If u all ikut perkembangan semasa mesti da tahu kan, isu ini sering berbangkit dan hangat di perkatakan dalam arena politik negara masa ini. 

Seronok tak pergi studio..?? okeh, seronok itu sudah tentu. Kepada yang suka kan dunia glamour memang best bila muka kita terpampang dekat dada tv. Walau hanya untuk 3 minit pun jadi laa. Kan..? (^__^). Bila da dalam studio, beringat-ingat sikit.. behave your self. Turn off your handphone... bagi melancarkan majlis. Yang penting, jaNgan Tido..jaNgan Menguap.~! Dalam studio tu bukan 1 camera saja..tapi ada 5 okey. So, anytime muka kau boleh masuk bila-bila masa. Satu malaysia pulak tu yang nampak nak-nak lagi time tengah menguap.. hah, sapa yang malu..? cer jawab, ce jawab... 

Rasa nya jari jemari pun da lenguh.. mai kita layan gambar pulak....

Kami wakil dari kosass...( i sorang saja 2nd year di sini heehee) 

Bersama host...Sayed Munawar.

Fazrina ismail with aiNa yaZid.. (she's my roomate guys..~!) cumel kan die..? (^^,)

Keadaan di studio.. 

Begini la keadaan di studio.sesak? erm,boleh tahan. Gabungan dari tiga Universiti.. iaitu Unitar, UPSI dan UPM. (^^,). i admit, brother-brother dalam ni hensem-hensem, macho-macho dan kacak-kacak wei...~! Kah3.. single or not, yang tu den tak tau. Tak sompat nak interview..=P. Sesi bergambar, menandakan siaran suda tamat. Satu jam dalam studio, bapak ngantuk.~! Ngantuk tapi ku gagahi juga kerana ini pengalaman yang sangat berharga..

Bicara rakYat.. ouh, yang cumel2 ni Fatin namanya. Blogger juga.. jom serbu blog dia.. (^_^).

Orite..doNe. i got to go dear.. next time kite dating dalam blog lagi ye.. Tata~!! 

OhMissWhatEver__said :  myfir kata i semakin mengecil..uh, no wonder dear.. my babat it's already burn. Makan tak teratur, tidur yang tak berapa nak cukup, stress level yang kian meningkat. That makes me lost my appetite.

15 comments

September 27, 2011 at 9:45 PM

Amboih sakan no! Hehehe.. T ley mtk kije kat sana aina.. :)

September 27, 2011 at 10:25 PM

wao!!
intersting...
kalu kamera tue tayang ada ar dlm 1 mnit pon...msti kita thap syokk abis kan??
hihi... :)

September 27, 2011 at 10:48 PM

liyana zahim : hahaha... nak kije sana, kene improve communication skill ni. =)

September 27, 2011 at 10:49 PM

Irsyad Syah : hehehe..syiok la. tak semua org dpt peluang macam tu. mybe once a life. =)kan..?

September 27, 2011 at 11:14 PM

bestnye..tringn nk pgi sne..tpi xdpt pn..hehe

September 28, 2011 at 11:08 AM

hehehe..one day, insyaallah eyda dapat g sini.. =)

September 29, 2011 at 12:37 AM

hahaha..patut tajuk ceni aina , pengalam manis yg tak bole ditawarkn :P

September 30, 2011 at 7:38 AM

hahahaha..eh, tapi kan gua..memang pengalaman manis wooo. =P =P

September 30, 2011 at 10:51 AM

cam best je

Anonymous
September 30, 2011 at 7:00 PM

sonok nya dpat masuk studio.. u r lucky girl..! =)

September 30, 2011 at 7:01 PM

adam idris : best u~!! (^^,) okay la, pengalaman.. yang tak dapat beli di mana2..

September 30, 2011 at 7:01 PM

anon : alhamdulillah...hehehe. ni antara pengalaman berharga saya.. =)

October 1, 2011 at 1:29 AM

Pas habis study apply spa.. mane tahu dapt keje kat kementerian penerangan dan komunikasi ini. :)

October 1, 2011 at 9:55 AM

syahirooAhmad : apply spa tu da semestinya.. hehehe. mudah2an murah rezeki arap2 dapat lah gov nnti.. =)

Post a Comment