Tuesday, September 6, 2011

~i'm Back bebeh..!~

Assalammualaikum......

Salam sayang semua~! Seminggu sudah kita menyambut kedatangan Syawal yang mulia. Terima kasih kepada awak-awak semua yang tolong tiup kan sawang-sawang yang ada dekat blog aiNa ni. Seminggu i tak online..do you miss me.?? muehehehe..

So, macam mana sambutan hari raya tahun ni.? harap-harap lebih meriah dari tahun lepas okay. Sebenarnya, i baru je menjejak kan kaki ke rumah pagi semalam. Tu yang macam chipsmore. Kejap ada kejap hilang bak kata incik Afzal. Tak larat mek non nak bw siang tadi. (^^,). Penat wei dari utara ke selatan, than patah balik ke utara. Boleh reput segala tulang belulang yang ada.

Syawal tahun ni memang terbaek la. Sebab, semua ahli keluarga sebelah emak dapat berkumpul seramai yang boleh. Hari raya pertama, kami di Kulai. Menu yang pelbagai meraikan hari kemenangan. Macam-macam makanan ada, menu wajib ketupat, rendang, sambal kacang dan lain-lain.  Tapi aku dok pulun rendang tok dengan lemang selaju yang boleh. Sampai meragam perut akibat rendang bergaduh dengan lemang. Korang macam mana..? apa yang korang bantai masa raya pertama..? 

Sila kan, jemput lah menjamu lemang dan rendang di sini... (^^,) free je u~!

Masa sangat mencemburui kita.. Banyak sangat nak di ceritakan ini, tapi almaklumlah tahap kesihatan aiNa sekarang tak berapa baik. Gua demam der.~! ni baru betol demam ghaya..uhuks. Kita slow-slow buat blogwalking ye..Banyak collection yang u all dapat..? Next entry kita cita pasal duit raya pulak okeh.


OhMissWhatEver__said :  Insyaallah aiNa akan buat bw before aiNa alik U 8 sept ni. Thanks for viewing okay. For those yang dapat futher study, congrate~! selamat menepuh alam orientasi. Doakan aiNa sihat sebelum balik uni ye kawan. (^__^).

17 comments

September 6, 2011 at 6:59 AM

awalnye balik..awat balik 8??ahaha..xdok lam kolej dah ka..

p/s:argh..maleh ler nak balik..T.T..

Uh..ah....SELAMAT HARI RAYA..EHEk..

September 6, 2011 at 8:42 AM

komfem pinggang dah bertambah saiz ni keh3

September 6, 2011 at 9:08 AM

aina~! aku pn demam..hukhuk..

September 6, 2011 at 9:24 AM

hehe selamat balik setadi :) jangan lupa bawak megi bebanyak :P

September 6, 2011 at 12:22 PM

akhirnyaa... balik jugak adik longku ini.. seronok sgt kat kampung ey. mane ole2? lemang? tak kan tak de kot.... gambar raya mane? heheh.

penantian next entri itu, satu penyeksaan. hahah

September 6, 2011 at 1:20 PM

cik bulan : kene uruskan junior cik bulan. taklah, still dok kolej lagi. jemputlah dtg kosass raya bilik aiNa. hehehe :)

tau takpe, malas sgt2..da lemak dok rumah kan. hakhakhak..brg pun tak pack lagi! bulan balik bile..??

September 6, 2011 at 1:22 PM

ORLANDO AHMAD : kahkahkah..tau takpe~! :P nak kene puasa 6 ni kasi maintain.

zaihan : hah, sme la kita! cmne nak meronggeng rokiah ni..hahaha.

September 6, 2011 at 1:26 PM

afzalsukasuki : uwaaaaa...~! cuti 4 bulan da smpai penghujung nya.. huhuhu. megi tak bagus, kita tukar nestum =)

p/s : nnti aiNa balik uni jrg buat bw. jgn lupa aiNa tau. :(:P

syahirooAhmad :hahaha..akhirnya, jgn ingt aiNa tak jumpa jalan balik rumah pulak. =P

seronok~! ole2, tu aiNa da bg rendang n lemang. jmput la..toksah segan2 noo..gambar raya..? ada..tungguu.

hahaha...penantian menguji kesabaran. =)

September 6, 2011 at 1:56 PM

hahaha..rindu rindu :P

September 6, 2011 at 1:59 PM

haha, tak sabar nk tggu entry duit raya. hoho

September 6, 2011 at 2:08 PM

gua tertidur yang notyy : keh3... i'm back baby~! =P =P

September 6, 2011 at 2:09 PM

budakijaupendek :(^^,)...hahaha..
sabar2. coming soon.~!

September 6, 2011 at 2:26 PM

aina yang bakal noty : hahaha..yay! lme sgt tak on9..seminggu tu..pastu bg mkn lemang kat blog plak tu..klw boleh mkn xpe..hahaha

September 6, 2011 at 3:07 PM

hehehe...rindu r...adess!!demam plak..jgn lpe mkn ubt taw...=)

September 6, 2011 at 10:40 PM

haha...tu la makan laju2 lagi...kan dah meragam perut tu...ish2...:)
psss~ nnt jumpa kat UPM k...^^,

September 7, 2011 at 1:36 AM

gua tertidur : hahaha..seminggu je.~! okay la tu aiNa buat jamuan kat blog. Tu untuk santapan mata. (^^,)keh3...

eyda dania : rindu kamu juga~!! Tu la, dan2 je demam raya ni. orite dear, ni da semakin sihat. (^___^)

September 7, 2011 at 1:37 AM

ika : hakhakhak...makan laju2, takut orang lain rembat lemang~! wokay, see u di upm. =)

Post a Comment