Friday, September 23, 2011

~KeKasiH baRU I:JgN Jeles Okeh...!!~

Assalammualaikum.....

Hello beloved readers and viewers...Cuaca dekat upm ala-ala dekat overseas u.. Terasa setiap helaan nafas berasap-asap. Menunjukkan takat beKu di sini yang tenat. (^^,). Ouh, lupa pulak, beberapa hari yang lepas upm takde air. Sebab..? kabel kene curik. Cilakak betul kan penjenayah terbabit..tu la dulu mak ayah antar p sekolah suwo belajar pandai-pandai hangpa p jadi gengster pasal ape..Haish, hari tu nasib kau baek.. mungkin lain kali tak sempat mencuri da kene sumbat dalam lokap~!

Ye, pengakuan kamikaze..i ada kekasih baru..~! Walaupun skin dia hitam tapi i sayang's gila dekat dia. Hitam-hitam sitampuk manggis, makin di pandang semakin manis. kan, kan, kan.. (^__^). Sorry guys, entry hari ni mungkin entry super gedik yang julung kali nya aiNa buat. U all tak kesah kan..? ahaks. Bdw, sila baca sampai habes. Dont judge this entry by the title.. Cewaaaahh.

Kisah nya, kekasih i ni sampai hari isnin ari tu. Tapi disebabkan jadual kuliah yang padat dan mampat, terpaksa postpone untuk pick up kekasih i yang tunggu dekat Bandar Baru Bangi pada hari Rabu. Kesian dia.. Eh, malas nak rasia-rasia la.. kekasih yang i maksudkan tu ialah..............
v
v
v
v
v
v
v
v



my LoVe yang kedua..~!

Ye, dia laaa~! hurm..so, sekarang ni mudah la untuk i ke mana-mana. Especially ke kelas okeh. I da jadi awek skut. Bhaahahaha.. Erm, thanks a lot kepada yang membawa moto gue hingga selamat dari Bangi ke Serdang. Sebenarnya, i serba salah dan kesian. Masa amek moto i tuu ada masalah yang berlaku. Masalah,  tayar depan kurang angin dan di tambah pula dengan cuaca hujan renyai-renyai. Walaupun hampir 8 stesyen minyak yang kitorang jumpa semua tak membantu untuk menambahkan angin dalam tayar tu. Nasib baik tayar belakang tak problem.

Korang ada pengalaman bawak moto yang kurang angin..? aku ada pengalaman. Moto tu akan goyang-goyang ibarat sedang berjoget-joget okeh. Memang sangat bahaya~! Dan hanya boleh bawa around 10 or 20km/j sahaja. Bayangkan dekat highway bawak slow nak mampui macam tu...Hanya tuhan sahaja yang tahu bertapa risau nye aku. Bukan risau moto! Tapi risau kan keselamatan pemandu..anak orang tu der. Kalau jadi ape-ape, susah den. So far, alhamdulillah takde sebarang kejadian buruk yang berlaku...dan akhirnya selamat sampai ke upm.

Special dedicate, thanks to ahmad dasuki, ahmad farid dan aja my..(^^,)....

OhMissWhatEver__said : Moto tak habis pantang lagi... (>_<). uhuks~! 

24 comments

September 23, 2011 at 9:06 AM

hehe pengalamn nek motor~
tak ske nek motor hehe =D
mahal statemnt coz rse nak tumbang je...lagi2 ble lori la pe2 knderaan besar nk lalu sblh...tpi dpt jgk lesen hehe ~~

September 23, 2011 at 9:14 AM

hahaha...naik moto seronok. romantik gitu~! keh3..
bagus ade lesen moto n kete. sekurang-kurangnya dalam keadaan terdesak takde kereta, boleh pinjam moto.

sebenarnya memang bahaya naik moto..tapi, kita tawakal saja. Mohon supaya kita selamat pergi dan pulang.. yang penting berhati-hati. (^^,)

September 23, 2011 at 10:02 AM

aina..kiter lawan tgk kekasih sapew lagi bergayew..hehehe..

p/s:kasi la mirul dating ngan kekasih u tu gak nanti ek...

September 23, 2011 at 10:07 AM

kak..pinjm moto...
nak gi kuliah ...
haha

September 23, 2011 at 10:49 AM

akak.klo naek mmotor tuh tgk kiri n kanan taw!!nty kene lnggar free...dun be noisy mase drive tuh..

p/s:done follow here..follow back taw!!

September 23, 2011 at 11:15 AM

wao!! mmg macho arr pakwe kak aina nie...
wlaupon htam mcm mnggis kak aina kta...
mmg macho abis...
msti rmai yg jeles kat kakak..
hihi.. :)

p/s: kakak jgn rempit plak...bwak elok2...

September 23, 2011 at 11:57 AM

wah! gojesnya pakwe dia...
jgn dok bawak pakwe baru tu merempit pulaks...hehe

September 23, 2011 at 12:35 PM

hii sis aina..long time no contact..how are you there.?=)

September 23, 2011 at 12:47 PM

motor pun ada pantang gak eh? hehe;)

September 23, 2011 at 1:11 PM

nak tumpang bleh?

September 23, 2011 at 1:54 PM

kurang ajar betul yg curik kabel tu.. akibat tak nak belajar.. jadilah mcm tu,..

September 23, 2011 at 9:59 PM

untung la dah ade pakwe berkaki bulat.. sure pas ni aku diabaikan..

September 24, 2011 at 12:59 PM

Mr.B[e]ave[R] : hahaha..nak dating..? come to mamah~!! =P. alah, mesti la kekasih u lagi kacak bergaya. (^^,)

khairul akmal bin azman : nak pinjam..? bereh.. mai la kita p kuliah sesama. =)

hafrawiey ozakawa : hehehe,iye adik. akak pandu sopan santun aje. pandu cermat jiwa selamat.

i will follow u dear~!

September 24, 2011 at 1:03 PM

Irsyad Syah : thanks for remind me. yup2, tak rempit. hehe. tu la, ramai yang usha2 pakwe akak skrg ni. tergugat i tau~! hahaha.. =P

Niza Romli : gojes kan. Tu x make uo lagi tuu. hihii. insyaallah i tak bwak die rempit. =)

ChentaEty: hello syg~! yup, long time non see u. i'm fine here so far. but i'm quiet busy with assignment, presentation, video, lab report n what so ever.. thats make me feel i dun have enough time. =( uhuks~!

September 24, 2011 at 1:06 PM

laskar pelangi : eh pantang2.. tak boleh lebh 60km/j if meter tak lebih 1000km lagi. boleh rosak enjin.

*ceh cara i ckp macam pemes je dgn automotif kan.

ORLANDO AHMAD : nak tumpang..? nak g mana encik..? huhuhu.. boleh, moh la~!

September 24, 2011 at 1:07 PM

ratu lissa : hah, tau takpe. xnak belajar than susahkan org n rosak kan harts krajaan pulak tuh.

syahirooAhmad : keh3...eh, dok ai~! ang tak kan ku abaikan. ang antara kawan2 terbaik aku wei... (^^,)

September 24, 2011 at 2:52 PM

yes balik ni boleh la nek moto ngan aina.yeehaa

September 25, 2011 at 6:56 PM

hahahaha.. eh, buleh saja..=P
saya bawak awak. okeh..?! keh3..

September 25, 2011 at 10:11 PM

saya naik moto awk..
awk jln kaki aw..hehe

September 26, 2011 at 12:29 AM

hoh..? alah, kita pergi sama2 la.. hak3.. =P

September 26, 2011 at 10:04 AM

hensem pakwe baru U~ =P

September 26, 2011 at 1:41 PM

jum2 gi same2..sy dok belakang

September 27, 2011 at 4:00 PM

budakkampung : awww..hensem kan~! (^^,). hahaha..

khairul akmal bin azman : jom3... hah, okeh duduk elok2 tau. nnti jatuh ahkak juga yg susah. =P =P

Post a Comment