Wednesday, September 7, 2011

~Collection Duit Raya~

Assalammualaikum....

Hello readers n viewers...(^^,). Kesinambungan dari entry semalam, sekarang nak cerita tentang money..money..money..~! Berapa banyak collection duit raya korang tahun ni..? ciput atau menggunung banyak nya..? Atau tengah kopak dek kene hulur duit dekat sanak saudara.. hehehe. Relax luu, raya setahun sekali. Yang penting pemberian itu ikhlas okay. Jangan seksa diri.

Da 22 tahun...22 tahun okay, still dapat duit raya~! Jangan jeles nyah. Nak buat lagu ane. Chek tak keje lagi naaa.. Mengikut konsep (dlm family aiNa) as long as kau tak kerja lagi, senang cite belajar lagi.. kau memang layak dapat duit raya. (^___^). So, lepas ni nak sambung master pulak la. Dapat duit raya lagi...keh3.~! Macam aiNa sekarang still dapat lagi duit ghaya. Next three years, bila da kerja..insyaallah benda yang sama akan gue praktikkan. So, adik-adik...tunggu ahkak kije dulu ye..

Bila da tua-tua bangka ni dapat duit raya, agak segan juga dowh. Nak-nak lagi bila sedara-sedara, pakcik makcik announce macam ni...

"siapa nak duit raya datang sini....."(datang dekat dia, n kene beratur)

Memang aku tak pergi la wei. I pun tau segan okeh. =P. Tapi sekali dapat, kembang hidung kejap. Tahun ni den banyak dapat not kaler merah dan hijau.. Eh, terima kasih.~! macam faham-faham je da nak bukak sem baru ni. Nak kata banyak tu.. tak la, tapi lepas untuk makan sebulan. (^^,) alhamdulillah. Rezeki raya tahun ni. U all macam mana pulak..? kalau banyak, alhamdulillah.. kalau kureng, bersyukur dengan apa yang ada. Untung orang nak bagi dari takde kan. (^__^).

~...(^^,)...~

OhMissWhatEver__said : seronok tengok budak kecik bila dapat duit raya. hamboi duit nak , salam taknak. cis..! keh3.. 

17 comments

September 7, 2011 at 2:12 AM

adess!!jeles..eyda yg 21 ni..xdpt duit rye pn..opss!!ni akk la erk..bru tw..hehe

September 7, 2011 at 8:49 AM

Gua kalo orang nak bagi duit raya, Gua buat buat muka bodoo...

September 7, 2011 at 9:01 AM

wah,nampak cantik di hari rayew...

nak duet rayew!!..hehe

September 7, 2011 at 9:47 AM

ait, tak kan adik2 je bakal dapat duit raya.. kitorang nih cam ne? huhu..

pehh... menyempat pose berlatar belakangkan pokok pisang.. :D

kim salam kat yang sebelah tu :P

September 7, 2011 at 12:21 PM

wow..dear..both of u so gorgeous..i like it...sibling ke..?=)

September 7, 2011 at 1:49 PM

eyda dania : hehehe...tapi malu tau da bangka2 dapat duit raya lagi. segan kita. =P ape pun rezeki.. =)


ORLANDO AHMAD : hahaha..rezeki jgn ditolak dong~! =)

Mr.B[e]ave[R] : thanks mr.b~! Wahwah nak duet raya dr aiNa ye..aiNa tak keje lagi. Mr.b la kasi duit raya kat aiNa.. (^^,)

September 7, 2011 at 1:51 PM

syahirooAhmad : kah3..korang kene bagi aiNa la duit raya~~!

Hah, jangan tak tau..posing dengan pokok lambang cinta pd alam sekita. =P

kirim salam..? boleh..salam je ke..? duit raya mana?? =P huhuhu

ChentaEty : yayang~! miss u..(^__^). thanks..

bukan sibling..she's my cousin. =)

September 7, 2011 at 7:20 PM

nak duit raya !! hihu, gurau je ..

September 7, 2011 at 7:28 PM

http://lisa-love-life.blogspot.com/2011/08/tutorial-membuat-banner-blog.html sis try lah.. tak tau boleh jadik ke tidak..

September 7, 2011 at 10:46 PM

Hehehe.. Yg pnting muke harus suci bru dpt duit bnyk.. Hahah.. Aina nape aina cantik sgt ni? Jeles nih.. Heee..

September 7, 2011 at 11:01 PM

nak duit raya :)

September 8, 2011 at 1:40 AM

ratu lissa : thanks dear,banyak da lissa tolong sis. nnti sis terjah blog lissa ye. =) nak duit raya, boleh3...tunggu sis keje.~! (^^,) hehehe..tak lama lagi nak upsr, buat yang terbaik.dapat 5A inform sis.~!

September 8, 2011 at 1:44 AM

liyana zahim : hahaha... tu la, kene belajar dari akak ni macam mana nak buat muka suci smpai blh dapat duit raya banyak2.~!

keh3..ish akak ni, akak lagi cun. siap ada lesung pipit kat pp. mahal tuuuuu..~!(^___^)

puteri kasih : kita tak kije lagi..tak dpt bg wet raya~! hehehe..=)

Anonymous
September 8, 2011 at 2:37 AM

fuyooo..kayak artis la akak ni.ngurat boleh.? hehehhe..;))

adk ca'an. =)

September 8, 2011 at 8:05 AM

hehe...mr.B da abis duet raye da..bagi kat anak buah yang beratur panjang2 nak dapatkan..hehe

September 12, 2011 at 9:52 PM

caan : kah3...siku nak..? =P

Mr.B : alah, patut aiNa join beratur sekali. baru dpt duit raya dari mr.b .hahaha.. (^^,)

September 14, 2011 at 1:24 AM

USHHHH....PEWITTTTTTTTTTTTTT..CUN NYEEE..TU DIA ANAK MAMEEE...HEHE

Post a Comment