Saturday, November 24, 2012

~ LoVe is Infinity ~

Assalammualaikum...

Hello dearies~! First of all, thank you so much to all of u who's wish my Birthday... Tenkiu, tenkiu. Hehehe. terasa supermodel pulak, pemes amous seharian u olls bila I pergi Fakulti semua wish....

"aiNa happy besday.... "
"Dear, Happy Besday...."
"Besday akak ye hari ni.. Selamat hari jadi...."
"Besday aiNa ea hari ni..Patutlah berseri-seri...." *malu mak tauuuu*

Okay, terasa macam retis i uolls.~! Hewhewhehw.. =P Well, sejak umur menginjak ke alam veteran ni... aku cuba untuk memperbaiki diri, mohon banyakkan bersabar walaupun aku memang seorang yang penyabar ^^, increase level rational and professional, dan semoga ALLAH tetapkan iman buat diri ini.. AMIN. Aku banyak muhasabah diri sempena dengan hari aku menerjah bumi. hehehe.. Yela kita kena sedar semakin meningkat usia semakin dekat kematian itu. Yedak..? Apa pun, semoga penghijrahan dalam diri ini akan berterusan. InsyaALLAH. Azam tu tahuk..! (^^,)


Haish, panjang pulak mukadimah aku kali ni kaaaannn.. hehehe. Okay, love is infinity because we can't count love right....? but we can feel it. This strange feeling comes deeply inside our Heart. So guys, clash/break tu resam dalam sesuatu hubungan. Hubungan mana yang tidak di lambung ombak.. cer-cita..? Kalau takut di lambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. Ada faham..? Apa yang aku boleh cakap... We may love the wrong person, cry for the wrong person but one thing is for sure, mistakes help us find the right person..... Kepada wanita di luar sana yang sedang berduka lara.... please  make up your mind. =) Life is too short to be depress and unhappy. 


Wanita saya faham perasaan anda bila putus cinta, ia memang sesuatu yang menyakitkan. Kerana pastinya cinta nya itu sepenuh hati. Tetapi, perlu di ingat sebenarnya ALLAH sayangkan diri kita. DIA nak yang terbaik, yang mampu menjadi IMAM kita, yang mampu menggalas tanggungjawab untuk MEMIMPIN kita, yang mampu menjadi AYAH yang terbaik buat anak-anak kita kelak. Jadi biarlah perasaan sayang dan cinta itu di tarik saat si Dia bukan sesiapa buat kita, sebab ALLAH nak selamatkan kita dari menggegarkan tiang Arash......


Jadi bersabarlah wahai hati wanita di luar sana yang sedang berduka... ALLAH pasti ada rancangan yang terbaik untuk kamu semua... InsyaALLAH. Sesungguhnya wanita ciptaan ALLAH yang paling indah.. (^___^) Dah tamo sesedih lagi awak-awak sekalian, Senyum sikit~! Kuatkan semangat, cekal kan hati dan tetapkan iman.... insyaALLAH semuanya mampu di atasi.


Incik V... bila anda nak bertukar jadi Mazda 2.... huhuhu... =P


That's all peeps~! Good Night...

Tangan yang mengayun buaian, mampu menggongcang dunia...
(^^,)



OhMissWhatEver__said :  Lepas test nak pergi MAHA 2012, Movie marathon Twilight : Breaking Dawn part II and Lagenda Budak Setan 2...~!  ada 2 tiket TGV free.. 



47 comments

November 24, 2012 at 11:09 PM

=)

November 24, 2012 at 11:13 PM

yeah ! life is to short for unhappy .

November 24, 2012 at 11:30 PM

nabila azmi; (^^,)

November 24, 2012 at 11:39 PM

tiey: yessszaa dear..~! chill owez keh. =)

Anonymous
November 24, 2012 at 11:48 PM

Ya Allah... Inday nya entry ni.. :)

November 24, 2012 at 11:48 PM

u go girl. :)

November 25, 2012 at 12:13 AM

nak tengok twilight juga...
gud luck for ur test... :)

November 25, 2012 at 12:34 AM

anon: terima ksh.. =)

November 25, 2012 at 12:34 AM

Chic Na: tq dear.. heheh =)

November 25, 2012 at 12:35 AM

miz ruha: thanks dear~! nak tgk jugaaak... heheh =) lama tunggu twilight ni. ^^

November 25, 2012 at 1:20 AM

ohhh... terus mengejar.. ohhhh

November 25, 2012 at 2:01 AM

kak intan sentiasa doakan yg terbaik buat aina dan kawan2 yg lain..:)

November 25, 2012 at 9:49 AM

ucap Alhamdulillah bila umo kita sudah bgnjak tmbh 1tahun..moga dipnuhi dgn prkara bmanfaat..=)
ari ni yaya g tgok twilight..jummmm ^o^

November 25, 2012 at 10:25 AM

aina sambut hari lahir yg keberapa sebenar nyer?

November 25, 2012 at 12:54 PM

Twilight breaking dawn part 2 ohsemmm!!!

November 25, 2012 at 4:55 PM

amin untuk doa itu :) betul2 jalanilah kehidupan ini dengan sebaik2nya.. Hayatilah ia selamilah ia (nampak tak ayat jiwang tu :P) pling!!! incik V bertukar ke mazda :P

November 25, 2012 at 11:06 PM

bila nak bawak saya jalan2 naik incik V tu????

November 26, 2012 at 1:37 AM

nk kek!!! hihi

November 26, 2012 at 6:48 AM

cinta pada manusia bkn segalanya kan ? :D kuat cinta kita pada ALLAH , maka kuat jgk la hati kite , insyallah :P

November 26, 2012 at 9:41 AM

aina, kumpul duit bebyk nt leh beli M2 eh..hehehe.. btw, hepi birthday ya..

akak dh tgk twilight, superb!! n skang plan nk g maha cume xde kwn je.. :( jom!!

November 26, 2012 at 9:28 PM

argghh ! kita tak tgk pn twilight lagi . grr .. huu comey je awak ! :)

November 28, 2012 at 2:09 AM

best ke twilight ? kakak pyka cakap kena tgk yang mula2 bru tao best ke tak .

Anonymous
November 28, 2012 at 7:33 AM

Ca'an : nice key word sis...;D Allah tarik perasaan syg n cinta sementara dia bkn siapa2 buat kita.. Sbb Allah taknak kita m'gegarkan tiang Arash.. SubhanaAllah.. Aturan Allah itu indah.

November 28, 2012 at 8:20 AM

haah!nurul setuju sangat ayat yg last tu!

tangan yg mngayun buaian, mampu mengoncang dunia!

November 28, 2012 at 3:16 PM

All the best for ur test..wah sempat lagi tu wat marathon tengok wayang..hehehe

November 29, 2012 at 1:33 PM

sis aina, i think it's not too late for me to wish u "happy birthday", right? :) so, sy doakan kakak dpnjangkan umur dlm kbaikan, dmurahkan rzeki yg halal, brjaya di dunia n di akhirat, tbah n sbar hdapi dgaan hdup. may Allah bless u :) n wish u luck in ur test, do ur best, sis aina. fighting! :D

November 29, 2012 at 6:21 PM

happy besday dear........ hhehe tomey nye gambar tu...... moga pjg umo and happy always ....

November 29, 2012 at 10:34 PM

zulhilmi tempoyak: ehem~! apa yg nak dikejar tu..? hehehe =P

November 30, 2012 at 12:04 AM

intanfirdaus247 : Terima kasih kak.. =)

November 30, 2012 at 12:05 AM

Cik Yaya: alhamdulillah cik yaya.. smoga hidup kita sentiasa di berkati.

wah~! seronok laaa da tgk twilight. jeleees tau. hehehe

November 30, 2012 at 12:07 AM

Ayie Abas: 23 la ayie.. kenapa..? hehehe

November 30, 2012 at 12:11 AM

Ku Syida : ohsem heh!! aku nak tgk esk.. =)

November 30, 2012 at 12:22 AM

Aida Omar: wah..! klu betul la bertukar.. mmg x tdo malam la ngadap m2. hehehe... amin.. doa sama2 k. =)

November 30, 2012 at 12:25 AM

boni kacak: ehem. bila boleh.>? huhuhu.. ^^

November 30, 2012 at 12:27 AM

tirahzairi: kek da dalam perut! acana.? heheh

November 30, 2012 at 12:41 AM

cweet pinky: yup syg~! setuju sgt... =)

cari lah cinta yg hakiki.. iaitu cinta kpd ALLAH. =)

November 30, 2012 at 12:47 AM

MizzTina: superb ea kak>? peh x sabar nak tgk! hehehe.. inysaAllah, dlm proses kumpul nak beli m2 ni. hehe

ala kak, aina baru g tadi. Sbtu n ahd ni ada lelong tau kat maha. jum la g! =)

November 30, 2012 at 12:49 AM

Shiyda Aqma: hah sama la kita~! esk bru nak tgk. heheh.. awk lagiii cumel. =)

November 30, 2012 at 12:59 AM

Pykaa Pdott : best! yup dear~! kena tgk awal2.. sbb dia berkaitan.. =)

November 30, 2012 at 1:00 AM

ca'an : tq dear.. =) hehehe just my point of view.. ^^

November 30, 2012 at 1:03 AM

nurul cHempaka : kaaan~! hehehe.. wanita pun mampu menggoncang dunia. ^^

November 30, 2012 at 1:35 AM

k.nisa : hehehhe.. tq kak~! baru nak marathon wayang ni. =)

November 30, 2012 at 1:39 AM

TeTerBanG: its not too late dear! hehehe. still in november. =) bdw, thank u so much.. InsyaAllah dear. K.aiNa pn doakan yg terbaik buat kamu..^^

November 30, 2012 at 1:52 AM

Awana Suzanna : waaaannaa~! lama x nmpak. heheh. thank u dear. wana lagiii cumel. =)

November 30, 2012 at 1:54 AM

Awana Suzanna : waaaannaa~! lama x nmpak. heheh. thank u dear. wana lagiii cumel. =)

November 30, 2012 at 8:15 PM

sgt2 teruja dpt tgok breaking dawn....huhuhuhuhu!!!!puas aty dpt tgok

November 30, 2012 at 8:36 PM

setuju..! superb gila breaking dawn kali ni.. mmg best. =)

Post a Comment