Friday, November 2, 2012

~Night Marathon Putrajaya~

Assalammualaikum...


Hello November! May this month more brighter then October. InsyaAllah. (^^,) Okay peeps! Actually event ni diadakan pada 20 October 2012. Walaupun da lapuk tapi rasa nya tak basi lagi. Hewhew. Baru berkesempatan nak cerita. =.= Nama pun night marathon putrajaya kan, jadi tempat nya opkos la di Putrajaya.  This is the second larger event that i and my buddy involve after Himpunan Sejuta Belia . So, rasa teruja u olls. International Event, harus la teruja. Sebab di sini kita akan bekerja dengan ramai orang. Dan ia merangkumi pelbagai lapisan masyarakat, peringkat umur dan disertai pelbagai kaum dari seluruh negara. Well, BSN selaku penaja rasmi. Tq BSN

Ada masalah..? Kami sedia membantu... *poyo nye!* =P

Owh, aku bukan runners. Tapi aku selaku volunteer yang di beri tanggungjawab dan amanah untuk menjaga, mengisi dan mengagihkan Goodie Bag kepada para pelari. Agihkan goodie bag kepada lebih 10 +++ orang. Thats amazing rite.? hehehe. Tapi bukan la aku sorang. Ramai lagi volunteers lain yang terdiri daripada pelajar UPM, UITM dan staff dari BSN sendiri. Selaku volunteer... Aku rasa masa terluang dapat di isi dengan pelbagai aktiviti yang berfaedah, dapat berinteraksi dengan orang ramai yang secara tidak langsung dapat meningkatkan keyakinan diri, selain itu dapat menambah rakan dan kenalan. Sebelum melangkah ke alam kerja, aku cuba kumpulkan sebanyak pengalaman yang mungkin sebagai bekalan di masa hadapan. 

Well pengalaman so ia sangat berharga. Mungkin aku tak kan dapat rasa event and whatsoever bila da kerja nanti. Masa tu busy dengan bla..blaa..blaa. Sementara masih ada masa, masih tiada komitmen baik laa aku join aktiviti-aktiviti sihat ni. (^^,) Banyak juga pekdah nya yang aku dapat dan aku belajar. Selain itu ia menjadi side income kami sebagai student ini. ($__$) Nama pun volunteer, jadi tiada paksaan. Kau free.. Kau pergi. Tak free.. duduk diam-diam dan siapkan kerja. Senang bukan. 

Running Route Map

sumber : incik google

Keadaan sebenar... Pengagihan goodie bag bermula...

Bersama staff BSN. Miss Farahana Hor Abdullah. Sangat riuh dan peramah..! 

Boleh di katakan seharian suntuk kitorang dekat putrajaya. Penat..? penat la jugak. Tapi penat-penat kitorang, ucapan tahniah dan senyuman x pernah lekang dari bibir kami kepada para-para pe-lari. Hah, apa yang kitorang dapat sebagai volunteer..? Good question. Firstly, makanan disediakan, baju free, dapat allowance... dan paling bernilai dapat pengalaman la.!  Last week ada event juga. Under Nestle. Tapi harap maap. Chek di kampung masa tu. Masih berkepit bawah ketiak mak lagi, jadi x dapat nak join.. Hewhewhew..  InsyaAllah event yang berikut nya we olls akan join dan takkan lepas kan peluang yang ada. 

Last but not least... Kami yang terlibat~!

My roommate n my buddy.... (^^,)



OhMissWhatEver__said : Siapa yang berminat, boleh la join as a volunteer. (^^,) Well, dari dulu aku memang bercita-cita nak masuk Mercy. Sekarang Volunteer under U pun okay. 



43 comments

November 2, 2012 at 6:03 PM

kenapa tak lari sekali? lg banyak pengalam boleh dpt ok. hehehh :P

November 2, 2012 at 6:48 PM

kasi2 goodies bag, saya punya ada tak? kekekeke

November 2, 2012 at 8:02 PM

waah! manyak syiookkk! hewhewhew.. dah lame tak p Putrajaya haa.. :)

November 3, 2012 at 12:06 AM

wah best la . pyka tak prnah lnsng pergi putra jaya . huhu :/

November 3, 2012 at 12:54 AM

ada gak membe yang jadi urusetia...hehe

November 3, 2012 at 12:19 PM

lawa aina....senyuma manisss sgt2...ke situ lak ayie..hahaha

acara ni sama mcm tahun lepas kan?
tahun lepas ada tragedi eksiden tu kan?

November 3, 2012 at 12:32 PM

Besnyer ! x sume dpt pngalaman cmtuh. alasan bz la bla3 *nisa lettew yg gunakan alsan tuh,muahahahaha*

November 3, 2012 at 8:38 PM

wahhh..jadi volunteer tu..gud gud..hee

November 3, 2012 at 8:42 PM

kura: haha. i da jd pelari pencen! dulu boleh la.. ^^

November 3, 2012 at 9:08 PM

♥ Nana BamBam ♥: ada! aiNa wakilkan.. hehehe. ^^

November 3, 2012 at 9:09 PM

Bluewendy: haaa.. g la putrajaya! alang2 da g sana jgn lupa singgah upm melawat aina. eh! hehe =)

November 3, 2012 at 9:10 PM

Pykaa Pdott: xpe dear, nnti insyaAllah one day pyka blh g putrajaya. =)

November 3, 2012 at 9:11 PM

Fendy: la yke. hehehe.. bahagian mana.? ^^

November 3, 2012 at 9:13 PM

Ayie Abas: hehehe.. tq ayie.^^,
yup sama mcm thun lepas. ada accident ke ayie.? aina tak tahu, cz tahun lepas x involve.

November 3, 2012 at 9:14 PM

misspurple: hahaha.. yup dear! very valuable. seronok. =)

November 3, 2012 at 9:15 PM

♥ sitifarhana ♥: hehehe.. thanks dear~! (^___^)

November 3, 2012 at 10:34 PM

wah bestnyer. hehehe. rindu awak la aina =d

November 4, 2012 at 1:38 AM

Aktifnye aina ni.. Untunglah sesape yang memperisterikan die.. Eh knp stetmen cam xde kne mengene? Wakaka.. Aina, akk last masuk mende mcm ni mase drjh 6.. Bapak arh lame.. Wakakaka..

November 4, 2012 at 4:56 AM

amboiiiii!!! kemainnnnnnn dieorg posing... nak lariii ke nak bergbr nie?? hihihi.... caya lah... sht kn badan..

November 4, 2012 at 9:02 AM

kemain semngat beliau jd volunterrr.napelarik sekali?br mantap volunteer merangkap pelari.hihi

November 4, 2012 at 11:55 AM

. . fil . . : best dear! rindu kamuuu jugak fil. (^^,)

November 4, 2012 at 11:56 AM

Liyana Zahim: hahah.. untung ye tak.? ceit! =P aina sbb minat kak. hehe tu yg join tu! =)

November 4, 2012 at 11:58 AM

Awana Suzanna: 2 in 1.~! heheh.. betul2, amalkan gaya hidup shat! =)

November 4, 2012 at 11:59 AM

Sarah Mohd Saleh: adeh3... kita ni da jd pelari pencen awk! heheh. kte tgk n jadi penyokong org lari je skrg ni. =)

November 4, 2012 at 3:43 PM

wow beshnyer..
bg goodie bg? ade pe dlm goodie bg tu?hehe

November 4, 2012 at 10:49 PM

mmg best join volunteer...tirah pnah gak join...leh ngorat...ngeee :)

November 5, 2012 at 1:12 AM

menarik jgak.. ehh, cmner nk apply jadi volunteer? diorg ada kuar iklan ek?

November 5, 2012 at 10:43 AM

Cik Yaya: best3.! heheehe..

ada biskut oat crunch, shaver, voucher brooks, voucher GNC,& mini shower form ACtive Guard. ^^

November 5, 2012 at 10:44 AM

tirahzairi : best kan. heheh. alang2 meyeluk pekasam, bia smpai ke pangkal lengan. kaaan? ^^

November 5, 2012 at 10:47 AM

caliph shuriken: yg aina join under u. Tp kalau nk join mercy, search je MERCY. then download borang untk jd volunteer diorg. Nk join mercy ada kursus nya yg kte kna pergi. hehehe. =)

November 5, 2012 at 12:14 PM

wah bestnya..lma x join benda2 cmni...

November 5, 2012 at 12:17 PM

Cik Siti : best..! xpe, ada masa free meh la join cik siti . =)

November 5, 2012 at 2:45 PM

sy suka gak jadi volunteer. tp, takat laa ni, x penah lg ada pluang nak jadi volunteer.

:) kak aina, awat x join jaa marathon tu? mcm menarik jaa sbb buat waktu mlm.

November 5, 2012 at 3:48 PM

actually masa ni abg phat ada kat dewan sri siantan perbadanan putrajaya attend wedding classmate..masa g toilet kat bawah..ramai geng2 pakai baju mcm aina ni..tgh makan2 kat bawah tu..ke aina ada sekali hehe..abg sempat gak tanya budak lelaki ada event apa?

November 5, 2012 at 5:38 PM

TeTerBanG: hehehe.. akak da pencen dr larian. ^^ xpe dear, insyaAllah nnti ada masa n peluang tuk jd volunteer. Masa tu jgn lpskan pluang yg ada tau. =)

November 5, 2012 at 5:41 PM

Phat: hehehe. ada perasan wedding.~! rasa cm nak makan pree je masa tu. =P gmbr yg kitorg berempat kat atas, dpn bangunan yg ada majlis wedding la tu. hehehe.

November 5, 2012 at 7:38 PM

Bestlah dpt jadi volunteer..pengalaman berharga tu...^^

November 5, 2012 at 7:50 PM

betul tu kak. Sangat berharga. (^___^) heehehe

November 6, 2012 at 5:31 PM

owh...kire join under U la ni... (",) tingin gak nak jd volunteer... nk lari dah tak larat...hihi

Anonymous
November 6, 2012 at 7:07 PM

Seronok la babe! Rasa nk join jd volunteer jgak lps ni. :)

November 6, 2012 at 10:24 PM

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ : yup awk! :) ada peluang jom la join. Betul2, skrg nk lari da x larat da. ^^

November 6, 2012 at 10:26 PM

anon: mai la join.. =) sgt seronok! siyes i x tipu... hehhe

Post a Comment