Thursday, November 15, 2012

~ Movie : Istanbul Aku Datang ~

Assalammualaikum....

Hello everyOne~! Okay.. semalam aku bawak cousin aku tengok wayang. 3 minggu cousin aku ada dekat sini so sebagai sepupu yang mithali hewhewhew.. haruslah aku meng-enjoy kan dia sebelum balik ke Johor. Dia da balik pun tadi. Klimaks nya, semalam aku bawak dia tengok wayang dan shopping. Okeh full stop! Eh, lama dowh aku tak tengok wayang. Sejak-sejak busy ni.... huhu. 

So hampir seminggu aku cuti, seminggu jugak aku tak lekat dekat rumah. Mak aku memang tunggu aku balik untuk ajak jalan. Saje je tau. Mak tau x, anak mak ni ada test naik cuti.! Huhuhu. So, esok aku balik KL. Duduk rumah memang tak belajau la haku.. Xpe, study bia lepak.. result bia cool. teheee. Actually, kitorang memang da aim cerita Skyfall dan Istanbul Aku Datang. Atas faktor masa, kitorang pilih Istanbul Aku Datang. Agak rushing jugak keluar semalam. Sebab, aku nak balik buat project mega pulak..!! *bakal update project itu.. tunggu!*  (^^,) 


Ini dia pelakon utama... Beto, Lisa dan Tomok.~!

Guys, cerita ni memang ohsem gila bapak. Hahaha, bayangkan cana tu..? Memang tak rugi tengok. 5 hari tayangan kutipan nya da mencecah 1 juta. Syabas Bernard. Comel je Lisa dalam cerita ni. I loike u Dian~! Cerita ini memang kelakar.. Memang enjoy. Aku tak suka tengok cerita seram a.k.a cerita hantu dekat panggung. Merugi kan dan rasa stress je tengok cerita yang menakutkan ni. huhu. Baik la aku tengok cerita yang happening. Bantai gelak dalam wayang. Keluar wayang relax sikit otak aku. (^____^) Korang suka tengok cerita seram kah..? 

I adore her.. damn much~! 

*owh, tipu sunat ye... aku sunnnnnat kan kau sekali lagi baru tau* - by Dian huhuhu ^^

Siapa BF Lisa sebenarnya......? =P

Sinopsis

        Dian (Lisa) merupakan seorang blogger, gadis yang periang dan manja, . Keinginannya cuma satu, untuk berkahwin dengan teman lelaki nya Azad (Tomok). Azad, sedang mengikuti kursus perubatan di Istanbul dalam jangka masa 6 tahun. Tempoh itu terlalu lama. Dian berazam untuk ke Istanbul dan menunggu lamaran perkahwinan dari Azad. Malang sekali, kehadiran di Istanbul di sambut hambar oleh Azad. Azad risau, kehadiran Dian akan menganggu tumpuan nya. Azad juga keberatan untuk menumpang kan Dian di rumah nya yang dikongsi bersama lagi 2 orang kawan nya. 

           Dian terpaksa mencari rumah lain. Malangnya, Dian telah di tipu setelah dia membayar sewa tiga bulan untuk pangsapuri pilihan nya. Rumah tersebut rupa nya telah di duduki oleh seorang lelaki Melayu bernama Harris (Beto). Oleh kerana tuan rumah sebenar, sedang bercuti, terpaksa lah mereka tinggal sebumbung untuk sementara. Dari hari pertama mereka serumah, bermula lah perang dingin antara Dian dan Harris. 

          Perasaan menjengkelkan antara Dian dan Harris ketika bertentang mata. Dalam masa yang sama, Dian terpaksa merahsiakan situasi sebenar dari pengetahuan Azad.  Azad pasti mengamuk bila tahu dia tinggal serumah dengan lelaki. Jadi, bagaimana kesudahannya perang antara Dian dan Azad?? Agak-agak berjaya kah Dian kembali ke Malaysia dengan lamaran Azad..? 



So macam mana...? teruja ke.? hehehe.. Jom serbu panggung.! Lawak memang lawak. Tapi tengok masa lisa menangis, sebak woo. The true enough. Istanbul Aku Datang is a good urban romantic movie. For those, who thinks Malay movie more sombre and conservative, i'm pretty sure this movie will shock u... Muehehe.~! The story is not cliche. So that's all peeps. U olls terjah wayang dan tengok sendiri keh.. (^^,) gudnite~!


OhMissWhatEver__said :   Have a long journey tomorrow... please pray for me. Hopefully, i will arrived safely. InsyaALLAH.~! (^^,)



37 comments

November 16, 2012 at 12:38 AM

huh... tak ajak saya pun???hehehe :P

November 16, 2012 at 12:44 AM

amboi....~! nanti kite buat appointment. bru blh ajk. muehehehe ^^

November 16, 2012 at 1:01 AM

serius citer ni lawak? ingatkan cintan cintun je. huhu..

November 16, 2012 at 1:26 AM

Chic Na: mmg cintan cintun.. tp ada scene lawak~! dan aina rasa, byk lawak dr cintan cintun. heheh=)

Anonymous
November 16, 2012 at 1:58 AM

best..da tgk da. tp lisa dgn tomok mcm tak kena je.. hehe. cuba ganti hero lain. msti lagi meletoppp. :D

November 16, 2012 at 2:25 AM

macam best je jalan citer tu kan..nak tengok jugak lah nanti >.<

November 16, 2012 at 8:16 AM

aisey, sy dh lama giler x pegi cinema, huh...

November 16, 2012 at 8:22 AM

tunggu download je..hihihi jarang tgk wayang :)

November 16, 2012 at 11:10 AM

fuh , kiutnya rambut lisa !!!

argh , beto , i adore u so much , dye kiut kan :D

jatuh hati ngn beto semenja cite geng surau :P

Anonymous
November 16, 2012 at 4:35 PM

Grrr.. Cute nya rambut lisa. Lps test nk gegar panggung. Jemput datang blog. Sy da logout. Mls nk login td.. Cik purple. :)

November 16, 2012 at 7:43 PM

rasa macam dah lama pula tak tengok wayang..hukk

November 16, 2012 at 8:11 PM

besz sangat ke ,ain xtgk lagi nih keke ,ain folo sis balik ngehehehe

November 16, 2012 at 10:13 PM

wahh..smua cakap citer ni besh..besh ke??yaya mls la nk g tgok..nk org blnje..haha..
suke tgok lisa lam citer ni..hepi giler muke dia bile wat cmtu..^,^

November 17, 2012 at 6:31 PM

Kalau cite Bernard Chauly memang confirm berkualiti n boleh layan..

November 17, 2012 at 10:28 PM

anon: hehehe.. sapa hero yg sesuai dgn lisa.? hehe mmg best!

November 17, 2012 at 10:28 PM

Azhafizah Md Nor: best3~!! tgk laa. =)

November 17, 2012 at 10:29 PM

caliph shuriken: aina pun lama.. ni bru jejak kn kaki kt wayang. huhuhu.

November 17, 2012 at 10:30 PM

Mk Syahir : aina x donlod. tp amek dkt kawn selalu.. =.= hehehe

November 17, 2012 at 10:31 PM

cweet pinky: kiut kn rmbut lisa! hehhe.. adore beto ye. i adore lisa. ^^

November 17, 2012 at 10:32 PM

cik purple: kan3.. kiut gilas! hehehe =) gegar jgn x gegar.

November 17, 2012 at 10:33 PM

puteri kasih : la yke.. mai la pergi wayang. hehehe =)

November 17, 2012 at 10:33 PM

Cik Ain: thanks dear. best! x rugi pun tgk.. =)

November 17, 2012 at 10:36 PM

Cik Yaya: best yaya! siyes x rugi tgk.. pecah perut aina gelak tau. hehehe.lisa mmg kiut dlm cte ni..

November 17, 2012 at 10:37 PM

nisa : strongly agree~!! mmg seronok n best.

November 18, 2012 at 12:49 AM

hah~ mcm best jer... wana pun tgin nk tgok filem nie..

November 18, 2012 at 1:07 AM

wana serius best~! tengok tau. Memang x rugi.. hehehe. =)

November 18, 2012 at 1:22 PM

best sebab lisa yg brlakon.. :)

November 18, 2012 at 9:39 PM

Miss Purple : setuju~! hahaha.. comel je lisa ni. geram tgk. =)

November 18, 2012 at 11:46 PM

terasa nak tengok... tapi tak tahu bila...

November 19, 2012 at 2:44 PM

jarang tengok wayang.. tunggu di download ja.hehe

November 19, 2012 at 7:28 PM

miz ruha : xpe miz ruha~! ada masa blh tgk.. :)

November 19, 2012 at 7:28 PM

hnahdy : aiNa biasa mintak dgn kawn.. heheh tp ritu bwk cousin pergi tgk wayang~! =)

November 20, 2012 at 5:30 AM

cantik pemandangan kat istanbul tu..mmg sesuai dgn filem tu...

lakonan surihani pun ayie dengar tambah mantap dlm filem nih...

November 20, 2012 at 12:46 PM

betul3! cantik sgt view dkt istanbul.. :)

yup! lakonan lisa mmg mantap. =)

November 21, 2012 at 11:17 AM

hehehe , beto tuh , em , nak kate ensem sangat , tak kowt , tah la , biletgk dye berlakon , hehehe


pernah tgk , aku dia dan tong sampah ??

November 22, 2012 at 7:22 PM

cweet pinky: pernah~! hehehe =)

Beto ada aura tersendiri.. ^^

November 22, 2012 at 7:23 PM

cweet pinky: pernah~! hehehe =)

Beto ada aura tersendiri.. ^^

Post a Comment