Monday, March 28, 2016

~ Aiskrim Fruity Pops ~

Assalammualaikum sweetheart's..!


Minggu lepas iosl balik JB. Saje menziarah orang tua sambil sambil tu mencuci mata di Bandaraya Johor Bahru. Lama aku tinggal kan JB, last dekat JB masa sis form 4. Hampir 10 taun tak menjengah, kemain fly over simpang siur yek. Da macam rusa  masuk kampung pun ado. Sian aku ek. Huhuhu... *facepalm*

Motif nak cerita nya hari ni tentang Aiskrim Fruity Pops. Fuhh... Dijamin sedap dan paling penting 100% homemade menggunakan isi buah, berkhasiat tanpa perwarna tambahan dan juga tanpa bahan kimia terlarang. Produk muslim okay. Siapa area JB..? Hah jangan lepas kan peluang keemasan untuk menikmati Aiskrim Fruity Pops ni. Siap boleh delivery lagi area JB sahaja *setakat ni.. hewhew! Tunggu la tak lama lagi Fruity pops ni pun boleh jadi viral macam Aiskrim sumi & aiskrim coki coki. Benda rare memang cepat tersebar. Kan.?


8 flavor yang menarik.. 

Aku nak try semua tapi sayang banyak da sold. Jadi aku order lah 14 batang campur campur perisa Honeydew + Vanilla, Chocolate Chips, Watermelon + Lychee, Dragon Fruit + Orang dan Prune + Guava. Sedap bak ang sampai sis bedal 3 batang teruih. Diet rosak tak rosak kita tolak tepi la. Yang penting puas hati. (^^,) Chocolate Chips and Honeydew Vanila ni tekak aku bagi 5 bintang. Untuk Chocolate chips da la byk chips.. rasa seketul seketul chips dia. Uwaa nak balik JB lagi la cenggini. 


Tak sabar sangat nak tunggu balik rumah.. Hihihi 

Harga hanya Rm 1 sebatang. Mana boleh dapat..? Biasa nya dia jual area dataran bila ada event. Habis sis kalau tak de event cemano.? Okay kalau tak ada event boleh whatsapp nombor brader Aiskrim Fruity Pops seperti dibawah.... Dia pun ambik tempahan sekiranya uols nak tempah untuk majlis majlis dan sebagai nya. Anything direct whatsapp keyh.


Brader aiskrim fruity pops.

Cuaca panas sekarang memang sedap makan benda benda sejuk. Tapii jangan lupa drink huge of plain water too. 

Sekian, Thanks reading. 



OhMissWhatEver__said :  Hajat nak makan kacang pool tak kesampaian lagi. Rushing hakak balik KL semalam. Misi food hunter JB pulak la kita lepas ni.. Tunggu!

55 comments

March 28, 2016 at 5:52 PM

pandai orang ni cari rezeki..boleh banyakkan perisa utk tarik perhatian pelanggan kan...

March 28, 2016 at 7:30 PM

Dulu masa kecil suka makan aiskrim nie. Arwah mak siqah pun ada jual aiskrim nie dulu. Tapi takdelah banyak perisa macam sekarang. Hihi. Sedap2. Jauh nak pergi cuba ni haa. Ke hujung semenanjung :D

March 28, 2016 at 8:41 PM

Waa nampak sedap :) Tapi JB jauh sangat la pulak hehe

March 29, 2016 at 12:30 AM

sedap nye.. hehe panas2 begini fuhh

March 29, 2016 at 7:38 AM

Zaman kakak kanak-kanak dulu kalau Aina nak tahu aiskrim inilah pujaan hati kami tau. Tapi tak adalah perisa macam sekarang. Bila dah dicommercial dan viral semakin femes pulak aiskrim M'sia ini kan:)

March 29, 2016 at 9:23 AM

mknn sihat ni ..menarik!

March 29, 2016 at 9:36 AM

sdpnya tgk eskrem ni..huhu

March 29, 2016 at 10:32 AM

wah sedapnya tu, makan dalam cuaca panas macam sekarang ni tentu nikmatnya lebih terasakan..

tq singgah blog akak, akak follow sini

March 29, 2016 at 11:04 AM

Aiskrim bervarieti jangan main dah femes dalam dan luar screen :)

March 29, 2016 at 12:42 PM

Eh! Samalah kita balik kampung last weekend.

Sama lagi makan aiskrim cenggini tapi ibu saudara yang buat. Buka fridge kat tempat frozen tengok ada banyak aiskrim nih!

Kebetulan yang menarik.

March 29, 2016 at 1:02 PM

huii..pure buahnya ye?macam dalam majalah 3 tu kan?
boleh buat ni,,

March 29, 2016 at 2:59 PM

ais cream zaman 80 an ni.. dulu2 kan selalu je buat..:)

March 29, 2016 at 6:49 PM

musim2 el-nino mcm ni mmg ais krim mcm ni mabeles lah. xleh lawan ais yg cream ..hehe

March 29, 2016 at 10:41 PM

sedapnyaaa! nasibla akak pantang ais skrg nii

March 30, 2016 at 12:24 AM

bestnyaaa dah la murahh,tp jauhhh T.T

March 30, 2016 at 10:18 AM

Meriahnya aiskrim...sedap mkn cuaca panas sekarang awwwwwwwwww

March 30, 2016 at 11:18 AM

salam..

wahh ni askem malaysia...yg pelbagai kaum..eh perisa..
haha..makin bnyk jnis minuman sekrng,mkin bnyk jugak perisa2 yg keluar..bguih2...

March 30, 2016 at 1:28 PM

sedapnya panas-panas ni..

March 30, 2016 at 2:15 PM

menarik..ais krim malaysia mmg legend

March 30, 2016 at 3:50 PM

sedapnyaaa !

March 31, 2016 at 8:38 AM

macam2 perisa ada..yg penting homemade n sihat tu yg kita cari..sedapnya.klu diperluaskan lg secara komersil boleh laku keras ni.hehe

March 31, 2016 at 9:42 AM

yui sggh khms =)

March 31, 2016 at 9:59 AM

Tringat zaman kecik makan aiskrim batang ni. Dulu dulu femesnya aiskrim asam boy....bila nyonyot oren jer bibir haha....
Wah...mcm mcm perasa ye Aina....confirm puas membeli puas jugak makan tu kan...

March 31, 2016 at 11:06 AM

Suriaamanda : betul tu sis.. byk pilihan & ada kelainan pakai buah asli. =)

March 31, 2016 at 11:07 AM

Siqah Hussin : hahaha.. ni buat sendiri pun boleh kan dear. beli buah blend n mix kan ikut tekak kita. tp kena tunggu rajin hihi

March 31, 2016 at 11:08 AM

Fr Hnxh : sedap dear. hehe xpe.. nnti one day sampai kot teringat aiskrim ni boleh rasa =)

March 31, 2016 at 11:09 AM

Nazihah@Jiha : kann panas panas gini mmg nikmat =)

March 31, 2016 at 11:09 AM

Kakzakie Purvit : Betulllll... zaman dlu aiskrim asam boi femes kan kak. hihi

March 31, 2016 at 11:10 AM

Yana Libra : betul! hihihi mcm juice work pulak aiskrim ni.. sbb campur buah buahan ori. hehe

March 31, 2016 at 11:11 AM

nuyui a.k.a miss YUI : sedap yuiii tp yui tak sihat x blh makan aiskrim =D hehe tggu baik dlu okay

March 31, 2016 at 11:11 AM

aryan azra : betu tu sis.. cuaca panas mmg sedap mkn aiskrim. Wc kak... tq follow =)

March 31, 2016 at 11:12 AM

babYpose : betulll.. huhuhu mcm mcm flavor ada kan =)

March 31, 2016 at 11:13 AM

Mrs. A : heaven betul kan sis.. bukak fridge nampak aiskrim.. hihihi.. byk sama! =)

March 31, 2016 at 11:14 AM

Mar Manso : Betul tu sis. Pure buah! aah boleh buat sendiri. Puas hati =)

March 31, 2016 at 11:15 AM

Puan Wawa : Yessszaa kak.. Dlu familiar. Ala ala peplum dlu masa zaman saloma da femes.. hihihi =) legend kan

March 31, 2016 at 11:15 AM

zaitie hasnan : betul! aiskrim gini da cukup kaw =)

March 31, 2016 at 11:16 AM

azizah green line : Hihihi takpe hakak, tggu baby besar skit n lama skit bru bedal.. =)

March 31, 2016 at 11:16 AM

amira faqihah : tu la berbaloi... ala awakk xpe blh buat sendiri =)

March 31, 2016 at 11:17 AM

Julia Johari : Awwww.. dap kak! hihihi meriah warna nya =D

March 31, 2016 at 11:18 AM

Cik Yaya : wasalam yaya.. Betul betul.. inovasi sgt kan =)

March 31, 2016 at 11:19 AM

Umie Yana : Betul tu umie.. tekak asik nak yg sejuk je masa cuaca panas ni. =)

March 31, 2016 at 11:19 AM

Nabila Syifa : setuju! legend sangat =)

March 31, 2016 at 11:19 AM

Junn Ha Raa : sedap sangat awaaaaa =)

March 31, 2016 at 11:20 AM

Puan Kutu : hihihi stuju PK. Mmg stok laku keras ni... tggu depa perluaskan jajahan lg. hehe

March 31, 2016 at 11:20 AM

nuyui a.k.a miss YUI : Tq yui... =)

March 31, 2016 at 11:21 AM

hainom OKje : Hahaha... betul kak betul. Dlu aiskrim asam boi hot setap. Sangat puas, aina je bedal 3 batang makkk.. =P

April 2, 2016 at 1:55 AM

waaa ..menarik nie...aiskrim masa zaman masa skola .. bestnya boleh delivery =)

April 2, 2016 at 2:58 PM

Owh ...panas-panas nih memang bikin terliur

April 2, 2016 at 2:58 PM

Owh ...panas-panas nih memang bikin terliur

April 4, 2016 at 10:11 AM

in shaa Allah 15 april nanti aida and famili nak turun jb.
food hunting.
jalan2 aje. balik hari ke melaka.
zz sup tulang.
kacang pool larkin.
then nak gi danga bay bwk anak2 lepak...

April 4, 2016 at 11:08 AM

nadiah izzaty : Kann legend betul aiskrim ni. Hihihi. skrg siap blh delivery.. da maju sgt kan.. hehe =)

April 4, 2016 at 11:08 AM

ct cheery : Sangatt! Bila panas ni keje nak mencari penyejuk tekak je.. hihi

April 4, 2016 at 11:11 AM

adianiez AIDA : jyeahhh! food hunting tau.. byk tmpt best. Kilang bateri pun sana diorg cakap best.. =) Dekat je melaka-jb.. hihi blh balik hari kan..

April 11, 2016 at 2:50 PM

10 tahun awak tak balik JB ya? Akak ni dah lebih daripada itu tak jejak JB,dik! Tapi kalau orang suruh angkat tangan siapa orang Johor, akaklah yang angkat dulu ^_^

Ni pun baru minggu lepas balik BP selepas setahun tak balik kampung. Sama aje hajatnya konon nak JJCM kat kampung halaman sendiri tapi baru bantai nasi beriani, terus terbongkang tak larat dah nak JJCM seterusnya!

Eh, entri ni pasal aiskrim ek? Dah terpanjang komen, takpalah yerk tak komen pasal aiskrim ^_^

April 12, 2016 at 8:17 AM

Mummydearie : hahahaha... haish haruslah laju angkat tangan kan kak! Waaaa sedap nya beriani BP. kekekek pekena beriani mmg sedap la terbongkang kak. Happy tummy gituu! =D

Post a Comment