Tuesday, March 8, 2016

~ 5 Things I Hate the Most ~

Assalammualaikum...

Pagi Selasa, sis baru recover dari demam ni. Minggu lepas tak lalu makan.. sampai cincin di jari iols rasa loose. Kurus tang jari je kot. Kekeke. hari ni nak menunaikan cita cita MD. Fuh Fuh... MD ni main tag tag i pulak. Ingat kan terlepas. Baru nak gelakkan Mak Jilapah sebab kena tag. Ngehhh... Sekali iols pun terkono jugak. Baiklah MD. Sebab kan kita ni Johorean katanya sehati sejiwa.... Iols list kan jugak ye. Langsai hutang tau ni MD. (^____^)


Senarai kengkawan  iols yang kena tag.. Jangan ngelat okeh! Nak tau jugak apa benda yang ampa benci bebeno tu.. share sikit. Sharing is caring. Hihihi..


1) Bawak kereta tak bagi Signal

Kadang kadang sis geram jugak tahu. Bila ada segelintir rakyat marhaen ni bawak kereta tak reti bagi signal bila nak masuk simpang, nak tukar lane dan sebagai nya. Terpikir jugak, depa ni beli kereta memang xde signal atau signal depa tak berfungsi. Poning mikir deh. Masa nak tukar lane paling menyumpah seranah dalam hati. Kita ni  tengah laju, takde la macam Schumacher bawak kereta. Atleast consider la kan orang lain bawak kereta. Da la masuk lane kita xde signal. Agak agak kalau kita ter-kiss bontot keta dia sapa salah.? Pastu hati sakit jugak kan bila kita terlanggar atau melanggar padahal ikut rules kita tak salah. Bawak kereta dekat Mesia ni kena hati hati ada driver drive pakai lutut.

2) Jenis tak menepati Janji

Jangan lah berjanji dengan iols. Sebab iols boleh ingat sampai bila bila dan mungkin hingga nafas yang terakhir. Sebab tu la orang yang rapat dengan aku, tak pernah janji sebab depa tahu aku paling tak suka orang berjanji tapi tak tunai kan. Paling paling depa akan bgtau if nak jumpa atau nak keluar " babe minggu depan lepak jom.. If tak ada hal kita jumpa ye, aku tak janji tapi aku cuba " hah gitu....

3) Tak respect orang

Aku suka memerhati. Orang kurang ajar ni biasa nya didikan dari rumah tu tak sempurna. Suka lawan mak ayah. Bagi aku, kalau mak ayah pun diorang lawan apa lagi orang lain atau orang luar kan.? Tapi jangan salah kan mak ayah. Kadang kadang diorang da bagi cukup semua nya. Ia bergantung pada diri individu tu sendiri. The enemies of respect ada 3... 1st ego, 2nd iri hati dan 3rd perfectionist. Be a reflection of what you'd like to see in others! If you wanna respect, give respect. You get in return what you give.

4) Bau ketiak/ bau masam 

Yg ni boleh jadi pitam seminggu. Pagi pagi nak pergi kerja kalau terbau keti ak ni memang mood swing the hold day. Jangan memain aku pun boleh bertukar jadi singa afrika okeh.. nak nak ketiak yang depa angkat bawah air cond. Fuhh menyengat betei. Ya ampunnn.. 

5) Bersepah

Maaf lah. Aku anti rumah bersepah ni. Boleh headache kalau bersepah macam kapal karam. Sebab tu masa pindah rumah haritu dalam sehari je aku ngemas barang dan bilik aku. Yang penting tempat tido memang kena kemas. Huhuhu.. Tapi kalau dalam kereta lain pulok jadi nya. EMacam kasut iols lintang pukang dekat belakang, ada orang tolong susun masuk kan bawah seat. Tq... huhuhu.

Free jangan lupa buat ye, Thanks reading..~! =)


OhMissWhatEver__said : Berat dugaan, Insyaallah besar hikmah nya. Ya Allah, Jadi kan lah aku seorang yang pemaaf. 




21 comments

March 8, 2016 at 11:31 AM

Aha, buat pun! Samalah kita Aina. Katanya senegeri, sehati dan sejiwakan. Akak pun paling tension kalau demam sebab tak dapat kemas rumah! Macam kapal karam dibuatnya kalau 'bibik' demam sehari tau. Manalah nak kebah demam!

Bab tak bagi signal tu, ramai kot yang kongsi rasa yang sama. Macam sekali dia guna signal tu, kena bayar RM10kan. Akak rasa macam tak adil lah kalau orang belakang tercium vavavoom, kita yang bersalah! Padahal, kita dah sepenuh jiwa raga bawa kereta ikut undang-undang dan bukannya guna akal kat kepala lutut! Stress tau!

Anonymous
March 8, 2016 at 11:36 AM

Sama la kita kak oi. Stress bau ketiak.! Stress orang janji tak tepati. Huhuhu...

March 8, 2016 at 12:00 PM

alamak baru gelak suka haritu MD tak tag..sekali dh kena tag dengan aina.huhu Insyaallah ada masa buat..dh lama rasanya tak main tag2 ni.hehe..

pasal kereta tu samalah kita..en suami selalu la bising tak jaga n kemas.kt rumah tonggang terbalik takde pulak bising.sbb dh tahu anak2 suka mengemas..baru seminit kemas dh selerak.huhu

March 8, 2016 at 2:09 PM

Mummydearie : Hahaha tak dapat di sangkal lg persamaan ni. kikiki.. tau xpe kak..grrrrr skit jiwa kekadang tau dgn org x bg signal ni. mcm la kena kluar duit. adehh..

March 8, 2016 at 2:10 PM

Anonymous : Huiii dik... tang ketiak tu hakak mmg sensitip la. lg lg nak p keje.. blh jd mc truih. huhu

March 8, 2016 at 2:11 PM

Puan Kutu: hihihi.. adoi PK tu la kan aina pn bru gelak kan, sekali kena la. Mari kita ber huhuhu sesama. Jgn lupa buat tau if ada masa. Cian preggy mummy ni. Hehe.. Part kete tu haih malas ngemas. kasut biaq je letak keta sng tukaq pakai.. hehehe

March 8, 2016 at 2:12 PM

eh eh yui bru buat smlm..hihihi..tq tag dear.

bau ketiak? Euuu. samalah, xkenan. huu.

March 8, 2016 at 3:00 PM

jenis yg xreti nak bg signal ni yg buat hakak marah giler..aku langgo kang tp syg kete kot...

March 8, 2016 at 4:41 PM

mcm2 ragam manusia ni

Anonymous
March 8, 2016 at 4:57 PM

Samala kita! 3,4,5 memang hakak nyampah sangat dek.

March 8, 2016 at 6:19 PM

bau ketiak tu kadang-kadang buat tenang tau. hahahahaha

dia tag kita pulak ye.. hahahaha :P

March 9, 2016 at 9:47 AM

nuyui a.k.a miss YUI: hahaha okies dear. Nak baca la nnti apa yg yui mencik sgt tu. Kan! stress la.. hihi

March 9, 2016 at 9:48 AM

heheh. yui sggh rabu ya..

March 9, 2016 at 9:48 AM

Husna Rahman: Betul tu kak... Haha.. kita syg keta. klu tak lama da melanggo.. =D

March 9, 2016 at 9:48 AM

Aisya 사구라 : Betul tu dear.. 1001 ragam manusia.. ^^

March 9, 2016 at 9:49 AM

Anonymous: Hihihi.. ramai yg nyampah kak.. sabaq je la no.. =)

March 9, 2016 at 9:50 AM

boni kacak : hahahha tgk jugak la ketiak sapa abam boni. =P kita tag la.. jgn lupa buat if free. Hikss. =D

March 9, 2016 at 3:57 PM

yaya ikot jugak..
same la pe yg xsuka tu.hehe

March 10, 2016 at 9:42 AM

Cik Yaya: hihihi... =D sejiwa betul.

March 10, 2016 at 11:10 AM

Ketiak masam sesapa pun tak suka Aina hihi....bikin menyesakkan hidung sepanjang hari tu. Selera pun boleh terbantut.

March 10, 2016 at 12:29 PM

hainom OKje: hahahah kan kak.. adoii. mmg effect hold day tau

Post a Comment