Wednesday, March 23, 2016

~ Stay Classy & Fabulous Lady~

Assalammualaikum sayang's...!





Kita tak perlu cerita pada dunia yang kita dah lalui banyak kesusahan. 
Tapi... tunjuk pada mereka "How you face it.."

That is how you " Let your charisma speak" People will see and believe for what you had done. (^^,) Ya macam tu lah wanita yang powerful, bawa diri. 
Tiada keluhan. Tiada mengadu. Berdiri tegap dan melangkah gagah.

When i hear someone sigh "Life is hard " I'am always tempted to ask compared to what..? 
We are not the only one who suffer. Get up, chin up and dress up.
Allah sebaik baik perancang.

Bukan kita tak boleh langsung bercerita. 
Fitrah wanita memang perlu cerita bagi hilang kan beban yang terbuku. 
Jangan tersalah pilih telinga yang mendengar sudah la. 
Be careful who you vent to. A listening ear is also a running mouth.

Jadilah wanita gagah perkasa pada jiwa. Senyum sebagai selimut air mata. Be strong dearies!
Hopefully entry ni dapat motivate hati hati yang sedang rapuh di luar sana.
Cheer!



OhMissWhatEver__said :  No more En. Tunang and  I'm strong enough. =)





58 comments

Anonymous
March 23, 2016 at 8:49 PM

Perempuan ni kuat sebenarnya... dia je tak tahu. Anyway, may allah ease your journey sis..

March 23, 2016 at 9:36 PM

yeayy! Let's be strong! :)

March 23, 2016 at 10:12 PM

Anonymous : Thanks anon.. betul! sekali dia bangkit, kekuatan dia mmg luar biasa =)

March 23, 2016 at 10:14 PM

Siqah Hussin : Yeahhh~! (^___^) thanks dear.. hehe

March 24, 2016 at 7:57 AM

Stronger lagu britney tu :) inshaAllah berbalik kepadaNya pasti rasa berani dan kuat kerana percaya dengan pertolongNya semua ni..

Anonymous
March 24, 2016 at 8:10 AM

Seriously your such a brave and strong woman. Inspiring... keep moving.

March 24, 2016 at 10:23 AM

Setiap manusia itu diuji dengan ujian yang mampu dia tempuhi... InsyAllah yang lebih baik menanti awak Aina... Nanti kita g travel sesama ok to release stress :)

Thank ye sudi singgah blog bersawang kita...kita follow awak.. Cheers!!!

March 24, 2016 at 10:49 AM

babYpose : =) Insyaallah... betul tu. Allah always with us. hehe

March 24, 2016 at 10:49 AM

Anonymous : Thanks anon. i will =)

March 24, 2016 at 10:50 AM

TravelWithMillo : Terima kasih dear... =) jom jom.. hehe tengah fikir fikir jugak ni nak travel. Tggu masa yg sesuai.. tq follow. =)

March 24, 2016 at 11:30 AM

Agreed

Goncang dunia iteww haha

March 24, 2016 at 11:33 AM

Ada juga yg suka memendam tapi bila meletop itu yg kadang ada yg diluar kotak fikiran...

March 24, 2016 at 12:26 PM

Kayu Manis: hihihi kann tangan yg mengayun buaian, mampu menggoncang dunia.. =D

March 24, 2016 at 12:26 PM

Kakzakie Purvit : betul tu kak... pendam n peram lama sgt mmg meletup tu Allah je tau silap silap blh bertukar hijau. heheeh

March 24, 2016 at 12:34 PM

yeah! fighthing! hehe :)
Allah sebaik2 listener <3
Setuju... kalau nak cerita pun, kena hati2.. takut termakan diri di kemudian hari.. :)

March 24, 2016 at 12:46 PM

ganbare untuk kita semua. bakal wanita hebat. hahaha

March 24, 2016 at 12:49 PM

kena kuat!!! Hari tak sentiasa panas,kadang Allah turunkan hujan dan tiba2 hadiahkan kita pelangi yang indah..ada hikmah tersembunyi sebaliknya..

March 24, 2016 at 1:26 PM

This words motivates man either , so I'll be glad to read such a good words . haha . Nice one

March 24, 2016 at 2:04 PM

Najwa H : yeaaah! betul.. mengadu pada DIA. kan ramai yg ambik kesempatan skrg ni. Kena hati hati =)

March 24, 2016 at 2:05 PM

nurul rasya : Insyaallah.. Brace up!!hehehe

March 24, 2016 at 2:06 PM

NUR HAZRITA ABDUL KAHAR: Betul sis.. Insyaallah ada pelangi di sebalik ujian dan dugaan Allah ini =)

March 24, 2016 at 2:06 PM

Syamsid Dhuha: hihi thanks bro. =)

March 24, 2016 at 3:13 PM

hold on & stay strong.. better this are coming..

p/s - thnks drop komen kat blog sy :)

March 24, 2016 at 5:24 PM

Yeahh! You go girl! Allah dah angkat martabat kita dan muliakan kita. Kenapa kita nak rasa lemah and putus asa, kan? :')

March 24, 2016 at 7:00 PM

Yeah. Chin up, or the crown slips :)

March 24, 2016 at 10:29 PM

slmt mlm Aina
Itulah perempuan kan waalaupun sakit tpi masih mampu tersenyum ye tak!!

March 25, 2016 at 1:20 AM

Yup betul. memang setuju sangat. Even ada masalah. still kena bijak. tak boleh tunjukkan kita lemah & layan semua tu. kdg2 bila nampak lemah, lagilah kena pijak+ akan ada yg happy nti. huahaha

March 25, 2016 at 9:12 AM

hati kena kuat. jiwa kena kental !!

March 25, 2016 at 9:45 AM

seraa rose : Amin insyaallah. Yup, better thing are coming. HE has plan everything for me. =) Thank you dear.

March 25, 2016 at 9:46 AM

Ana Fatihah: strongly agree! (^_^) I will wake up & running again.

March 25, 2016 at 9:49 AM

Fr Hnxh : yeah.! haha. always chin up & i will make sure the crown still standing. =D thank you dear.

March 25, 2016 at 9:51 AM

Nooriah Abdullah : Setuju kak! Alhamdulillah... smuanya dapat dikawal. hihi =)

March 25, 2016 at 9:54 AM

nadhie wueen : Nadhie..! akan ada yang happy tu iols tersangat lah setuju... Biasa la, kita bahagia akan ada yg dengki n sakit hati. Itsokay.. yg penting jangan lemah n ikut kan perasaan kan? chillex je ni. hehe.

March 25, 2016 at 9:56 AM

nuyui a.k.a miss YUI : Insyaallah Yui!... (^^,) Alhamdulillah blh fikir dgn rasional. Mungkin da veteran ni immune sistem pun da power. hikkss

March 25, 2016 at 12:34 PM

Setuju perempuan harus kuat.
Tak perlulah nak mengadu domba sangat.
Annoying!

March 25, 2016 at 3:23 PM

this post really motivate me!!
mcm kena dengan apa yg sy lalui sblm ni.
mmg betul, perempuan kena kuat, independent and always move on okay!
thanks aina !

March 25, 2016 at 11:22 PM

Good motivation!
Life is hard, compared to what right? ^^

March 27, 2016 at 10:30 PM

salam singgah.. comelnye tuan tanah.. follow back..=)

March 28, 2016 at 8:45 AM

Mrs. A : betul.. (^_^) Insyaallah semua wanita kuat.

March 28, 2016 at 9:05 AM

Faraa Samshudin : Most welcome dear..Alhamdulillah. (^_^) Yg penting, kena bangkit & berdiri atas kaki sendiri. Real woman can do it all by herself. Gambatte!

March 28, 2016 at 9:08 AM

Oh not so Pro : jyeah..! (^^,) Pray harder, everything will be back on track. Hehehe.. Btw, thanks.

March 28, 2016 at 9:09 AM

edda(",) : Hi edda.. Thank you. Terjah blog edda lps ni. =)

March 28, 2016 at 10:45 AM

namanya pun manusia..mengeluh tu biasa la kan.tp tak payah la habaq 1 dunia..yg tu org tak cukup kasih syg je buat.haha..

March 28, 2016 at 11:32 AM

Entry ni sangat motivate saya sis. Tq for your kind word. I just need to get up and fight. Love U

March 28, 2016 at 1:50 PM

Puan Kutu : tau xpe. hihihi... mengeluh kdg kdg tu bukan apa, utk lepas kn beban. Atleast lapang skit kn.. ^^

March 28, 2016 at 1:51 PM

Atiqah Azmi: alhamdulillah..most welcome. Yes get up & running again! much love dear =)

March 29, 2016 at 9:24 AM

nice quote:)

March 29, 2016 at 10:12 AM

Yana Libra : Tq dear =)

March 29, 2016 at 10:43 PM

wanita ni kuat kan...

March 30, 2016 at 10:19 AM

Bagussssssss sgt! Okey lepas ni sis kena kuat hadapi

March 31, 2016 at 8:15 AM

azizah green line : betul tu dear.. superwoman gitu.hehe

March 31, 2016 at 8:16 AM

Julia Johari: jyeah! betu betul.. =) insyaallah. Moga Allah bg kekuatan buat para wanita.

March 31, 2016 at 10:00 AM

Wahhh.... Aina awak dah boleh jadi pakar motivasi nampaknya hihi

March 31, 2016 at 10:07 AM

Wahhh.... Aina awak dah boleh jadi pakar motivasi nampaknya hihi

March 31, 2016 at 11:22 AM

hainom OKje : Hihihi... motivate org skit skit boleh la makkk.. ^^ kena banyak baca n belajar lg. hiks

April 4, 2016 at 10:15 AM

i am strong and independent :) hi hi hi...

April 4, 2016 at 2:39 PM

adianiez AIDA : Yeahh! =) Woman power.. hehe

Post a Comment