Saturday, April 30, 2011

~oH_cHemistRy >_<~

Assalammualaikum...da petang rupanya. Pagi tadi rasanya baru lepas jawab kimia..lepas tu balik terus tumbang. Gile sumbak palo! haha. *ayat sapo la nih* serius pening. Sedar-sedar da kol 3. Nasib terjaga. Untung jugak kan bilik dekat dengan tangga. Dengar orang borak macam tertelan mic ibarat macam jam loceng kejut kan kita bangun. Macam tu la kesimpulannya. So macam mana exam td..?Sat la..nak cecita la ni. Macam mana heh? Macam yang dijangka kan. Sangat mantap! Hingga x terkata dan hampir ternganga. Total, cuma ade 3 question saja....3 question for 3 chapter. Lumayan? Memang pun! Soalan first solubility, boleh la. No komen. Soalan 2 Ksp n Qsp, yang ni insyaallah confrim betul. Soalan 3, ICE table. Yang ni buat kan aku pening.. 

Kenapa susah2 nak cari pH guna kaedah manual. Ish..ish...sekarang kan da moden. pH meter kan ade. Senang je kot pakai. Amek pH meter masuk kan dalam solution. Than tunggu sampai bacaan stable, pastu amek la reading. Tengok...arghhh.! Make me dizzy. Suka buat orang pening, jalan terhuyung hayang macam mabuks todi pastu mata berpinar2 keluar chemical equation. Semalam study dengan budak kimia, diorang pun surrender bila buat ICE table. Hello budak major KIMIA pun tercangak2, apetah lagi i yang basic kimia ni low class...>_< sedeynya x teror kimia.

Apelah nasib diriku di semesta ini? huhu.. Ape pun, i da cuba yang terbaik..da usaha..doa, at the end tawakal saja.  So, da selesai one of the killer paper. Next, Biology menanti hari selasa ini...well, let see. Macam mana soalan nya. If sama macam chemistry, alamatnya memang bertendang dalam blog juga la...For those yang tengah exam sekarang ni, gudluck ye. Lepas ni kita cuti 4 bulan.Huhuhu....refresh mental n fizikal sem baru n tahun baru. 

OhMissWhatEver__said : Okay, selesai suda bercerita...need some strength. Release tension, main game Virtual Villagers. Yok join yok.....

2 comments

April 30, 2011 at 5:20 PM

subject chemistry aje problem...
subject lain boleh cover balik...

April 30, 2011 at 5:35 PM

subjek lain, insyaallah...tunggu result je nanti.

Post a Comment