Tuesday, April 26, 2011

~STARBUCKS --> HaRam!!~

Assalammualaikum....heLLo readers! Terkejut x dengan tajuk entry saya?? Saya x pasti kebenarannya sejauh mana. Tapi ini maklumat yang dapat dari my friend dalam facebook....


"STARBUCKS telah disahkan haram oleh JAKIM. Berikut adalah penjelasannya, Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefides which is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol & the tiramisu contains RUM. Please pass this message to our muslim friends. Call JAKIM 03 - 8886 4000 for more info"




How come.....? DAMN!!! Rase boleh muntah darah bila baca statement ni.. Saya akui, merupakan peminat setia starbucks. Vanilla latte memang sangat2 nice..tp..tp..bila jadi macam ni arghhh..! I'm speechless. Istighfar banyak2....Marila kita sama2 boikot Starbucks n yang seangkatan dengan nya...Old Town White Coffee. Anyway, Thanks for information YAN...

OhMissWhatEver__said : Menganggu concentration study.! Malam ni saya ada paper ESC 3001  Kaedah dan Teknik Pengukuran Alam Sekitar pukul 8.30 untill 10.30 malam di Kompleks Akademik A. Pray for me...n wish me luck dear...Hug n Kisses from me..Mmmmuuaahh!! Tenkiu.

6 comments

April 26, 2011 at 11:30 AM

hihi.. yer ekk?

April 26, 2011 at 9:35 PM

datang mengembara kat sini :)

April 27, 2011 at 11:34 AM

aeryn: not sure la dear...tp ni maklumat yang i dapat...just wait n see k.

hana hazel: tq..feel free, come n visit again k. ^_^

April 27, 2011 at 12:48 PM

terima kasih mlawat blog ulya .
singgah cn n follow =)

memang now bnyak bhn mknan n kedai yang tak halal .
semua mmntingkn untung , mgsanya penggun alah .
so kita kena bijak memilih =)

April 28, 2011 at 8:49 AM

ur welcome dear...thanks sudi follow.
Erm tu la...pengguna kene perlu berhati2 skrg ni. xpun susah2 masak sendiri kan.^_^ dijamin bersih dan selamat..

nasib baek la bkn jenis kaki starbuck.suke minum kopi ais time lepak mlm2

Post a Comment