Thursday, June 2, 2011

~Coconut ShaKe~

Assalammualaikum....

Hye, have u taken ur lunch?  Kalau belum, u pergi la makan okay. Don't skip ur meal. Ape? On diet? Hah, yang ni memang mintak kene sekeh dengan aku.. Mazhab mana kau pakai bila diet, skip meal. Salah tu der. Walaupun hangpa dok diet, nak kurui tang sana tang sini. Hangpa kene makan jugak. Boleh makan nasi + makanan sedap-sedap. Hangpa tau x kalau hang skip meal baik lunch or dinner, hang mula la lapar nak mampos meroyan x pasal-pasal. Bila nazak, sikit lagi nak mati mula la kau melantak biskut, megi, fast food tengah-tengah malam buta. Bila makan, perut kenyang mula la mengantuk. Ape lagi badan kau pun store fat as much as possible lah. Bila kau makan siang, energy tu kau gunakan untuk bekerja. Bila badan kau perlukan tenaga, kau x makan. Bila x perlukan tenaga, kau makan pulak. Key word is, moderate suda. Makan setiap kali waktu makan. Tapi kurang kan kuantiti. Lagi satu..jangan crash diet. Diet mengejut. Ada faham? Bila kau crash diet, memang la berat turun mendadak gila-gila. Dan kau pun suka la kan, kiranya matlamat da tercapai. Podah..Sebenarnya berat kau turun sebab reduce water volume dalam badan. Bukannya fat..Bila kau diet mengejut otak pun x boleh nak pK. Metabolism kau rendah. Sebab ape? sebab badan kau anggap kau starvation. Lepas tu, bila nafsu makan da membuak-buak dan kau x boleh tahan..mula lah makan macam biasa balik. Lepas tu, badan kita pun akan store fat as much as possible. Maka nya berat kau pun bertambah more than usual. Rugi x? sio-sio makcik diet. 


Coconut sHake...


So, meh cni nak bagi tau. Selagi sihat..makan la ape yang korang nak.. Nanti da sakit susah kan.. Semalam pergi pasar malam. Dapat merasa coconut shake! wah terbaik...Tapi teringin nak coconut shake dekat Melaka....Uwaaa. Sapa pernah rasa coconut shake? nice rite...rase nye yang lemak penuh berkrim...huhuhu. Minum sekali sekala xpe. Jangan dok bantai hari-hari udah le. Makan ape pun kalau terlebih susah jugak. 


OhMissWhatEver__said : Okies dear. Rasa nak sambung cerita. Tapi i ada appointment kat KomTar. See u later. ^_^ papai..

2 comments

June 3, 2011 at 12:03 PM

sedap ke coconut shake??xprnh plak rasa..he..he.

June 3, 2011 at 9:04 PM

sedap..try la. mesti nak lagi...hehe..

Post a Comment