Wednesday, June 22, 2011

~POC: On Stranger tides~

Assalammualaikum....


HeLLo, selamat malam semua....Kita review sikit cite Pirates of the Caribbean : On stranger tides. Hah..sapa da tengok..best tak? berapa star korang boleh bagi..? Okay, xkisah la berapa bintang pun. Ikut pada mata yang menilai. Kan..kan..kan? Mungkin pada aku, cite ni best..menarik..thrill skit. Tapi pada korang x. huhu, tapi mana tau ada yang sependapat dengan aku...


Si jelitawan, Penelope Cruz memegang watak sebagai Angelica. Kapten Jack Sparrow mcm biasa la kn. Kisah kali ini Jack Sparrow belayar without his beloved, the pearl. Terpaksa jadi anak kapal Blackbeard yang merupakan kapal musuh besar dia tuh. Macam mana pulak kan dia tiba-tiba masuk kapal ni? Angkara Angelica..teett! Misi atau pencarian kali ini ialah, mata air. Mengikut lagenda atau kepercayaan. Terdapat mata air yang boleh membuatkan orang kelihatan awet muda. Maknanya kau da tua kerepot pun, tapi kulit still tegang bergetah, licin bak kulit tomato. Wahaha....Banyak aksi kelakar, thrill..seriously best!. Paling suka..watak kapten Jack Sparrow yang sangat sempooooii. Nak sigggnnn Johnny Deep!. 

Lagi...? erm..korang tengok la sendiri..hanya setakat itu aje yang mak boleh cerita nyah. Tak tip top la kalau semua nak tau kan. Tapi satu yang wa nak cakap....Mermaid tuh, sumpah canteeekkk! Aku pun terpegun sik.  Cerita ni, dia tukar sikit mentality kita. Sapa sangka ikan duyung yang cantik manis molek, lemah gemalai rupa-rupanya ganas nak mampueh. Terkejut jugak teman menengoknye..


OhMissWhatEver__said : Banyak movie baru yang best-best....tunggu kan Harry Potter part 2. Woah..excited!

2 comments

June 23, 2011 at 1:16 PM

Tgk lah diz movie..memang best..hehe

June 24, 2011 at 1:02 AM

setuju..! best....^_^

Post a Comment