Saturday, June 4, 2011

~Keep SmiLing~

Assalammualaikum....

Hey! selamat malam semua. Okay la, hari ni i prefer nak wrote dalam bahasa ibunda pulak. Takut nanti ada yang silap bang and shoot. Hohoho. Hahahaha.. Nak gelak, nak gelak. Dia pun nak jugak rupanya..ades, silakan la ye. Buat lawak da sama macam badot circus la seyh. Ah, lantak kamu la. ^_^. 

Senyum, itu sedekah..senyum adalah penawar hati yang gundah..senyum juga mampu membuat kan kita awet muda. Setuju x sayang-sayang semua? Eh, pesan sikit boleh x? sikit je.. Berfikir dahulu sebelum berkata-kata. Kalau da x tahu sangat nak fikir. Diam sahaja. Tak perlu bersusah payah nak tegakkan benang yang basah. Memang la orang akan kata, 'eh suka hati aku la blog aku'. Memang blog kau pun, bila kau tulis dan publish, ia akan jadi tatapan umum. Kalau xnak jadi tatapan umum, x payah jadi bloger lah. Xpun jadikan private blog. X ada sapa kacau. Lagi satu before menunding jari dekat orang, look at ur self in the mirror. Kalau diri sendiri pun x betul, tunggang terbalik, usah la berangan nak jadi ustaz atau ustazah x bertauliah. Tapi sekadar nak bagi kesedaran boleh. Tak payah nak melebih la. 

Kalau nak tambah ilmu, bagus la kita beramai-ramai tengok Imam Muda. Sapa tengok imam muda?? ^_^. Menurut apa yang di perkatakan, Ilmu xkan melekat pada hati orang yang sombong. Bagi yang berilmu pula, ilmu tanpa amal ibarat pohon tanpa buah. Ini bukan kata-kata saya...credit dekat imam muda. Jadi, sedar la ye. Kalau diri tu sombong nak mampus.. hai, x kemana la. Muhasabah diri sendiri.. Aku pening la, bila orang banyak kali cakap jaga tepi kain sediri jangan sibuk hal orang lain. Tapi kau sedar x, kau tu yang sibuk hal orang lain?? x sedar kan...Bercakap memang pandai sangat. Nak buat, terkial-kial..! Eh-eh, sila main jauh sikit la heh. Tak payah la nak jadi reporter x bergaji. 

End of the story....yang penting kita happy! ^_^ senyum sahaja. Kalau tidak nanti muka dan hati berkedut seribu. X payah amek port la hal-hal yang remeh, x penting pun. Okay la.. Jaga diri, jaga hati, dan  jaga perkataan. 


OhMissWhatEver__said : I'm not interested, to be a part of ur life. Once i reject, they owes be rejected to me.....^_^. No need to worried la. I owes keep my promise too.  


5 comments

June 5, 2011 at 7:22 AM

manusia pelbagai ragam...

June 5, 2011 at 9:39 AM

senyum ^___________^ .

June 6, 2011 at 6:49 PM

yeah. ilmu tanpa amal ibarat pohon yang tak berbuah. jadi kita kena manfaatkan ilmu kita! *alamak, dah bersyarah pulak!* hee :)

June 13, 2011 at 1:41 AM

man : yup...manusia dilahirkan berbagai-bagai perangai..^_^

maisarah : smile dear..if ada prob pun muka x boley ketat.

June 13, 2011 at 1:42 AM

qeen : betul-betul..kite kene manfaatkan ilmu. kene kongsi-kongsi ilmu yang kita ada..hehe..

Post a Comment