Wednesday, June 15, 2011

~KaiN CottOn~

Assalammualaikum.....

hELLo...! Selamat Malam. ^_^. Lately ni asik update blog waktu malam aje. Waktu siang?? Macam biasa, jadi suri rumah. Little bit busy,crack my brain to think about final project proposal. So, kene kurangkan aktiviti m_on9. Muahaaha...X sempat nak jengah sana sini. It's better do my own work. Oh, one day i will come clean with u. Skrg ni x sempat la der...Bagi lemak berkrim dulu okay. 

Kain cotton menjadi trend pada hari ini. Senang kata, trend zaman dulu-dulu di beri nafas baru dalam industri tekstile negara. Pelbagai jenis kain cotton antaranya French Cotton, Japanese Cotton, English Cotton, Viscose Cotton ... Tahun ni cotton viscose menjadi pilihan hati makcik untuk syawal nanti. ^_^. Thanks mama mia. Jenis kain cotton ni semua berbeza. Yang pertama sudah semestinya harga yang berbeza... ada mahal sikit. Murah sikit...moderate.. jenis kain..nipis_tebal..dan lain-lain.

Kain cotton ataupun kain kapas amat selesa dipakai sebab kainnya yang tak panas dan selesa. Tapi ada jugak sesetengah orang tak berminat memakai cotton sebab malas nak menggosok baju, kan…hehe! OK, malas macammana pun tapi kalau corak kain dia cantik, rasa rugi pulak kalau takde dalam koleksi kan. X semua kain cotton susah nak iron. Kain cotton yang keras kematu tu, kalau nak iron kene letak softner atau air..ye, itu memang susah nak gosok. Tapi bagi cotton yang lembut, x susah yang...I tau la, sebab da ade tiga empat pasang cotton n ade 2 3 jenis juga... Sebab selesa pakai nak g class.

Terasa kembali ke zaman nenek moyang la sik. hohoho...evergreen. Tak ditelan arus perubahan zaman. Aku start perasan era kain cotton ni kembali masa sem 6 buat dip dulu. Weird. Eh, kenapa cotton semakin trend ni. Ramai yang pakai. Cantik nyaaaaaaaaa...X lama lepas tu, aku dengan partner aJa my pergi ukur kedai kain dekat masjid India. Rasa macam dekat Nagoya...x pun Kamdar.. hah, antara dua tu laa. Teringin kan si cotton tu. Sanggup! Hari tu masa balik segamat, sempat la melencong ke Jakel Trading. Rambang mata koot kalau tengok kain-kain dia. Paling x boleh blah katanya harga ranap. Wah..ranap terus! 

Jakel dari sekecik-kecik kedai, sekarang maju semegah-megah bangunan. Tahniah.! Da banyak da cawangan yang di buka. Dulu asal balik kampung mama mia mesti singgah Jakel. Regular customer la lebih kurang..Masa tu kedai dia biasa-biasa aje. X macam sekarang. Sekarang siap taja pakain lagi u...rezeki kan. Sekarang sejak pindah ni, da jarang tempah baju. Mama mia kata beli ready made aje. Senang...sebab, sini susah nak cari tailor! Nak tempah baju kene la balik kampung...so poor >_<.


*Contoh cotton* bunga besar..

*contoh* Kelabu asap mata...semua cantik..

OhMissWhatEver__said : Teringat cerita Annisa pukul 10.30 pm di Tv3..shooting dekat Jakel Shah Alam. friendship.. polygamy...betray... 

2 comments

June 15, 2011 at 10:24 PM

sgt selesa klu pakai kain cotton...

June 15, 2011 at 10:40 PM

cinta : betul-betul. Sejuk dan selesa...minat cotton juga? ^_^

Post a Comment