Monday, June 13, 2011

~ExhausTed~

Assalammualaikum....

Hello beloved reader's! Lama tak bercerita. I'm leaving for a week. Balik Johor desa terchenta... clear my mind n take a deep breathe. Now, i'm back. Home sweet home. ^_^ Letih woah...Walaupun letih tapi seronok. Maklumlah, da lama x balik. Rindu dekat masakan orang johor. Huhuhu. No wonder la my weight naik 3 kg. Sebab ape?? sebab nenek masak sodap! 

Boleh dikatakan syurga makanan lah bila balik johor. Nak2 bila makan mee bandung Muar. Meletop sik. Eh, bila u datang johor, p la makan mee bandung ye. X pun asam pedas muar. Dua benda ni memang kalau x rasa rugi tau. Kalau nak makan Nasi Beriani Gam, pergi la Batu Pahat. Terbaeeekk! Da alang-alang balik kampung, my mum pun sibuk mencari kan anak-anak nya baju raya. Kenapa cari dekat Johor? Sebab, dekat sini aku tau lubuk mana yang jual baju dengan harga yang berpatutan. Hah, jangan x tau. Dekat penang baju yang aku berkenan ratus-ratus. Potong leher orang. Pada hal kain biase jek. Dekat johor kain sama dapat murah. Suka makcik. Bagus la my mum ni. Perancang ekonomi untuk masa hadapan. 

Finally, result official aku da pun keluar. Alhamdulillah... semesta ini lebih baik dari semesta lepas. Mood masih terkejut. Hehe. Tapi itu semua rezeki dari ALLAH. Thanks kepada my siFu Melawani Othman  yang sudi berkongsi n mengajar Bio. Bersengkang mata... Anak murid sifu dapat A- la. Bangga x cikgu?? X sio-sio kan bercamping dekat bilik sifu. One more thing...Congrate dear ^_^..

gambar hiasan semata-mata, contoh pemandangan yang mendamaikan..

OhMissWhatEver__said : Pemandangan hijau menyejukkan mata....Suka pemandangan kampung. Bebas dari kesesakan kota n pencemaran. Tapi kenapa ye ada orang x nak mengaku dia tuuu orang kampung atau orang felda?? Lupa daratan betol.....okay, gudnyte...

3 comments

June 13, 2011 at 9:54 AM

wow sgt nice pemandangan tu.hijau je.nice.

June 13, 2011 at 3:36 PM

mesti best kn dpt balik kg....

cgrats for your result..keep it up ya..=)

June 13, 2011 at 11:18 PM

rara : nice kan? sejuk mata memandang..

azeanthy : best..seronok. lama x balik. ^_^. anyway thanks!

Post a Comment