Friday, June 24, 2011

~JeruK's~

Assalammualaikum....

Hey! selamat malam... Erm, bercerita tentang jeruk bukan bermakna aku mengidam yerk. Sebenarnya, aina yazid on vocation. Hah, esok la! Yup2..esok baru nak gerak. Ke mana? biar lah rahsia. kuikuikui... Alang-alang cik kiah menyeluk perkasam..bia sampai ke pangkal lengan yewdak? So, datang dari jauh ni kita nak bagi la sikit ole-ole dari pulau mutiara. Asal datang Penang je, mesti tourist beli untuk buah tangan. Untuk makan sendiri puunn boley. Alah, ole-ole x seberapa. Tapi yang penting gue ikhlas...Lahirnya dari lubuk hati yang paling daallaamm sekali. Teman nak bagi ni lorh....

Assorted jeruk....Campur-campur...

6 bungkus keseluruhannya... 

Payah bebeno nak upload gambar dua kerat nih...Haish..Ini dia, jeruk..Apa bezanya jeruk lain dengan jeruk sini?? Erm, gud question. Mengikut fahaman, dan seperti yang diberitahu oleh pengusaha jeruk..Uniknya dekat sini diorang tak menggunakan cuka. Sebaliknya..diorang menggunakan gula batu. Owh..patut la aku tengok ayah dok selumber je bedal jeruk selama ni. Rupanya bebas dari cuka. ^_^. My dad, ada asthma. Sangat sensitif tentang makanan. Dia x boleh makan sangat yang bercuka-cuka ni.. Tapi having jeruk sini, so far alhamdulillah enggak ada ape2 yang kronik. ^_^. Tapi inhaler owez kene standby. Ibarat sediakan payung sebelum hujan....

Dekat sini, mama mia rajin beli jeruk dekat pasar chowrasta (if i'm not wrong...huhu..penang celup la katekan..). Area penang road, berdepan dengan pasaraya Mydin. Hah, detail lagi aku kasik tau. Kalau nak murah, direct aje ke kilang. Dekat relung (...kot..). Ayah selalu pergi sana..dia expert la. Masa bujang seketika (alone..kami di johor lagi masa tu) puas da dia dok round penang ni. Semua lubuk dia tau, lubuk durian, lubuk jeruk..lubuk makan, lubuk shopping....Eh, free-free mai la cni. Tau! ^_^.

OhMissWhatEver__said : Okies, i'm going to sleep....doakan saya selamat pergi dan pulang ye. See u next week. Hugs n kisses.! muuaah. Gudnyte.Salam..

4 comments

June 24, 2011 at 12:59 AM

sdap2.....alo..suke wt owg teringn....hehe

June 24, 2011 at 1:05 AM

Alololo...hehe, mai la cni..^_^

June 26, 2011 at 2:00 AM

owwhh baru tau yg jeruk tu diperam guna cuka..sblm ni tau mkn je..he..he..

June 30, 2011 at 7:22 PM

it's okay..skrg da tau kan? sharing is caring...^_^

Post a Comment