Friday, June 17, 2011

~New BorN~

Assalammualaikum...

HellO readers!! ape tajuk entry new born ni..? Sapa pulak yang lahir ni. actually nak wish tahniah dekat perodua. Sebab merasmikan the latest myVi..hoyeah!! i'm myvi addict. Lagi best...^_^.  When people's talk about transportation, many would prefer going around with their cars. B'coz, easy to get around-round the world without depends on other. You can stop lepak chill mana2 suker hati whutever time because you can go anywhere (north-east-west-south) and anytime, you can go on road trips (konvoi). Understand what i’m saying, yooooww? But of coz lorh, cars are not cheap. You can’t shop cars like how you want shop for clothes, shoes, phone and others stuff. To buy a car, first one u must evaluate the specs of a car, type of car, their maintenance and the most crucial part, the $$$$ lorh...No money, No talk meeeyhhh. We loVe Malaysian Brand...^_^. That's whhhyyyy we have...----> PerOdua.  


For me, the price of a perodua car very reasonable and suitable. moderate. sporty. fuel efficient . economic, long lasting  and it looks gud.! Hoho..ape lagi yang anda mau? compact car yang dikeluarkan pada tahun 2005 merupakan kenderaan yang terlaris di pasaran. Syabas betey..! even ada yang x berapa nak addict dengan myVi, but who's cares?? X kurang jugak myVi admire..ramai wook. Kalau x, x kan la jadi kereta terlaris, terhangat di pasaran..x gitu? 



inspired from toyato passo...(khabarnya) 
Source: Bharian.com.my

Looks more elegant..memenuhi cita rasa golongan muda. For me, first car...okay yes! Ketika bujang senang lagi lah. Later on, after economy stable ckit, tukar pulak yang baru. Besar ckit, canggih ckit (cewaaahhh!). Tu bile duit da ramai laa...little bit jealous, dengan my friend yang da bergaji tetap. Hoho..Dayah! aku jeles tau dengan kau. Wakaka.. Tapi dia pulak jeles dengan aku. Kata nya, starting salary baru Rm 17++ per month, x cukup dowh.-->dia kata! Aku x kata tau. Lain la kau *refer dekat aku* bila kerja starting da double dari aku. Boleh kawen copat. Hakhak..lawak la kau ni. Syukur la dengan life masing2. Even aku x kerja pun, aku dapat $$$$ dari gov.. X berhutang untuk deg... i loike. Untuk dip, kene bayar peeteepeetee een half saje... Kalau ada rezeki dia panggil kerja terus. Tu kalau...nak kene compete dengan budak product dari oversea lagi. Kerdilnya aku. But, i try my best! aja..aja..fighting! fight  for life.  

u judge.....! pinky winky. *in reality* 


ouch...striking gilek colour. tapi u tetap sporty.

OhMissWhatEver__said : No money..no caR lorh.....peacefull life. Woah...i loike! just enjoy! 

2 comments

June 18, 2011 at 2:03 AM

ape lg...beli la satu myvi...bleh g bercuti nek kete baru...hihihi...

June 18, 2011 at 3:07 AM

boleh2....kau belanja la! aku nak sebijik je. X mahal pun yunk....wakaka..

Post a Comment